Dobrze ponieważ nie ma wśród nas wielu, którzy mieliby styczność z tymi kijami, to coś powiem. Wczoraj kupiłem sobie model Gonne ML 270 cm 5-25 g. Co prawda jeszcze na niego nie łowiłem, ale muszę wam coś powiedzieć. Zanim wybrałem swój egzemplarz, to wziąłem do ręki kilka kijków. Ogólnie wykonanie spoko, ale... ostatnia, największa omotka górnej sekcji we wszystkich miała jakieś nadlewki, albo pęcherzyki powietrza. Być może to kwestia tych egzemplarzy, ale sygnalizuję, co ewentualnie można by było obejrzeć przed zakupem. Poza tym musicie wiedzieć, że tych wędek nie ma w katalogu i informacji na ich temat w zasadzie nie ma. Ustaliłem w trakcie poszukiwań, że Rapala przygotowała kilka budżetowych modeli... Tasser (taka wersja podstawowa), Breede (wędki light i UL), Gonne i Lagan i kilka innych. Gonne to rurka o długościach 240 i 270 cm i różnych ciężarach wyrzutu, a Lagan to wklejka o podobnych parametrach. Osprzęt Fuji stosowany jest od modeli Gonne i Lagan wzwyż.
Jeśli chodzi o wartości użytkowe, to na razie nie jestem w stanie nic powiedzieć.
Kije spinningowe Rapala - opinie, uwagi, spostrzeżenia
Started By
TARAS
, 24 wrz 2018 09:08
20 odpowiedzi w tym temacie
#21 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2020 - 21:09
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych