wybór żyłki do spina : HM, Team Dragon, Mustad
#1 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2006 - 13:08
mam pytanko do użytkowników w/wym żyłek (spinningowych!).
która jest najbardziej warta grzechu..?
czy klasycznie brać HM-a, bo najdroższy - więc najlepszy; czy też niekoniecznie jest on najlepszy..?
jako, że żyłkami powyższych firm nie miałem przyjemności łowić (a będę miał okazję) - z góry dzięki za info!
pozdrawiam,
Stachu
#2 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2006 - 13:26
Szukaj w OGÓLNE temat żyłka czy plecionka.
Pozdr.
#3 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2006 - 14:18
Pozdr.
Salmo
#4 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2006 - 14:22
Mam (jak każdy) jakieś tam swoje ulubione żyłki, na które zwykle łowię...
Ponieważ jednak mam możliwość kupić okazyjnie coś z wyżej wymienionej trójcy - chciałbym po prostu kupić coś naj...
Stąd prośba o wypowiedzi tych, którzy używają (-ali) właśnie tych żyłek...
Dzięks
pozdrowiania!
#5 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2006 - 17:31
#6 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2006 - 18:16
Nie wiem jak wygląda trwałośc tych żyłek w porównaniu z innymi produktami.Ja się poprostu tym nie przejmuję i bardzo często wymieniam żyłki na nowe.
Czasami czytając fora internetowe, łapię się za głowę od wypowiedzi użytkowników,którzy opowiadają,ze jakaś tam żyłka starcza im na cały sezon lub dłużej.
Ja wymieniam swoją po 5-6 wyjazdach.Także mam możliwość kupna ich za niewielkie pieniądze.
Mustada nie testowałem.
#7 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2006 - 18:51
Ja też używam pstrąga i bardzo sobie ją chwalę.
Pozdrawiam
Remek
#8 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2006 - 19:40
#9 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2006 - 22:40
HM całkiem niezła, ale ja bardzo często wymieniam żylke, więc jak kupuje zazwyczaj coś taniego bo zazwyczj nie jest zleżała
jak nie chcesz zlezalej to kupuj hermetycznie pakowane zylki..
np.
ja ostatnio zakupilem zylke LNEAEFFE model MAGMA. Lowie nia drugi miesiac, z przykroscia stwierdzam ze sie konczy, ale z pewnoscia kupie ta sama.
zolta fluo 0,234mm 6,95kg
http://www.lineaeffe...es/home_eng.htm
#10 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2006 - 04:42
Czasami czytając fora internetowe, łapię się za głowę od wypowiedzi użytkowników,którzy opowiadają,ze jakaś tam żyłka starcza im na cały sezon lub dłużej.
Ja wymieniam swoją po 5-6 wyjazdach.Także mam możliwość kupna ich za niewielkie pieniądze.
Właśnie złapałem się za głowę!
#11 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2006 - 10:09
jak nie chcesz zlezalej to kupuj hermetycznie pakowane zylki..
np.
ja ostatnio zakupilem zylke LNEAEFFE model MAGMA. Lowie nia drugi miesiac, z przykroscia stwierdzam ze sie konczy, ale z pewnoscia kupie ta sama.
zolta fluo 0,234mm 6,95kg
http://www.lineaeffe...es/home_eng.htm[/quote]
napewno sprawdze, ale ostatnio kupuje yorka exklusive, tania, mocna, mało rozciągliwa tylko strasznie przegrubiona, dlatego należy np chcąc 0,20 kupić 0,18 a nawet 0,16 (tak opisana na opakowaniu. Ale naprawse warto, szpula kosztuje około 7pln więc wydatek żadny. Ostatnio na ZZ łapałem na 0,18 york'a i 0,12 plecionke team dragon'a jeżeli chodzi o rwanie na zaczepach podobny efekt. Więc skoro nie widać różnicy to po co przepłacać
#12 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2006 - 10:15
ale moze kupie HM jak tak polecacie.. zobacze dzisiaj co w sklepie piszczy..
#13 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2006 - 10:23
Właśnie złapałem się za głowę! [/quote]
To zależy jak i gdzie łapiesz. Jakiś czas temu łapałem cieńko, tzn. ganiałem za kleniami i jaziami po zupełnie nie znanych mi wodach, najlepsze wyniki miałem na gumy ale w miejscach gdzie było pełno zaczepów. Skutek ryb dużo, a żylke trzeba było po KAŻDYM wędkowaniu zmieniać
#14 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2006 - 15:41
#15 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2006 - 08:40
#16 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2006 - 09:34
pozdro
#17 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2006 - 14:30
...Dlatego nie używam żylek drogich...Wolę tanie,a czesto je wymieniać...
- mam identyczne podejście do tematu żyłek. Osobiście od kilku lat kupuję najtańsze żyłki Mikado Dino lub T-Rex Spinn. Wymieniam je po kilku poważniejszych wypadach na rzeczne ryby. Nawet nie wiem czy się zużywają, bo szybciej wymieniam je na nowe
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych