Witam
Proszę o namiary na modele fabryczne i rękodzieło JERK'ów które lusterkują ponad przeciętnie w opadzie.
Szukam przynęt max 50gr, praca 0,5-2m
WESTIN, STRIKE, HEGEMON idą jak przecinaki przynajmniej mam takie odczucia
Z góry dziękuje.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 06 grudzień 2019 - 19:48
Witam
Proszę o namiary na modele fabryczne i rękodzieło JERK'ów które lusterkują ponad przeciętnie w opadzie.
Z góry dziękuje.
Napisano 06 grudzień 2019 - 19:52
http://jerkbait.pl/t...t-lures/page-35
polecam
Użytkownik miramar69 edytował ten post 06 grudzień 2019 - 19:53
Napisano 06 grudzień 2019 - 20:40
Napisano 06 grudzień 2019 - 21:10
Napisano 06 grudzień 2019 - 21:21
Pirania od melanzyk Lures super zamiata korpusem podczas opadania, z tym, że gabarytowo przekracza wytyczne
Napisano 07 grudzień 2019 - 16:04
jedynie o 50gr i 50zł
Użytkownik koyot edytował ten post 07 grudzień 2019 - 16:06
Napisano 07 grudzień 2019 - 22:28
Niektórym jerkom wystarczy dokleić kawałek taśmy ołowianej ( 1-2 g ) ale nie na brzuchu tylko na grzbiecie. Wtedy zaczynają mocniej lusterkować w opadzie. Polecam sprawdzić to na posiadanych modelach za pomocą kleju kropelka. W razie czego łatwo ołów oderwać i nakleić w innym miejscu. A jak efekt będzie dobry to zaszpachlować, zamalować i ... już tylko łowić.
Napisano 08 grudzień 2019 - 00:28
Napisano 08 grudzień 2019 - 09:33
Napisano 08 grudzień 2019 - 10:15
A do jakiego stopnia takie lusterkowanie zwieksza ilosc bran?
Napisano 08 grudzień 2019 - 10:47
Napisano 08 grudzień 2019 - 11:44
U mnie (czyli w Uk) bestie teraz dopiero zaczely wychodzic na zer...Tam gdzie zwykle lowie brania czesto nastepuja pod samymi nogami. Tak wiec mialbym szanse skutecznie zaciac bo widzialbym jak przyneta znika w pysku. Choc z drugiej strony w takich sytuacjach czesto nerwy ponosza i konczy sie wyrwaniem rybie wabika z pyska
Napisano 08 grudzień 2019 - 12:22
Napisano 08 grudzień 2019 - 13:49
Luckyguliver, on 08 Dec 2019 - 09:15, said:
A do jakiego stopnia takie lusterkowanie zwieksza ilosc bran?
Dlatego zajarałem się tym tematem bo:
Kupiłem na koniec sezonu st.croixa po JERKI i będąc nad wodą śmigałem wszystkim co mam Slidery, STRIKE PRO, HEGEMONY i inne.
Zrobiło się zimno a mnie wzięło na JERKOWANIE i o dziwo woda się otworzyła, zwykle łowię już leniwie, gumami blisko dna, a tu DZIEŃ DZIECKA 7 szczupłych w 3 godz. na jerka "błyskotkę".
Robiłem testy 3 dni, za każdym razem to samo na klasyki GT, naturale itp coś czasami uderzyło, a jerk błyskotka z tego samego miejsce zawsze skusił zębatego.
Zacząłem wnikać w pracę Slidera i Bustera ale one właśnie kiwają się przeciętnie, robiłem testy "pod nogami" mojego jerka "błyskotki", lusterkowała jak dobra wahadłówka, co najlepsze zobaczyłem atak szczupłego pod nogami - od kilku dni śmigam po internetach i szukam info o MOCNO lusterkujących przynętach.
Panie Włóczykij dzięki za namiar na "Pencil prey" o taką pracę mi chodzi ale pasuje aby przynęta była zbliżona do jerka 10-15cm , wiem że przy tej wielkości nie da się uzyskać takiej częstotliwości pracy ale.... jestem coraz bliżej
https://www.youtube....h?v=pRQBx3ffyqA
Napisano 08 grudzień 2019 - 13:58
Napisano 08 grudzień 2019 - 14:05
Wiem testowałem ale szukam coś wolno tonącego.
Przetestuję śruty w grzbiecie, bo ołów na kotwicach bardziej stabilizuje niż rozbuja
Tak czy inaczej, zostały mi 3 tyg JERKOWANIA w zimnej wodzie.
Napisano 08 grudzień 2019 - 17:04
Napisano 08 grudzień 2019 - 17:11
koyot, on 06 Dec 2019 - 18:48, said:
Witam
Z góry dziękuje.
RadekC z forum. Przynęty z Kaszub - z nim pogadaj.
Napisano 08 grudzień 2019 - 17:50
Jarek M, on 08 Dec 2019 - 11:22, said:
U mnie czyli w PL, "bestie", które wychodziły zbyt agresywnie na żer już dawno przeszły przez końcowy odcinek jelita grubego "braci wędkarskiej". Pod koniec sezonu "w zasięgu rzutu" pozostały najtwardsze sztuki, prawdziwi mistrzowie przetrwania , żerujące nietypowo i ostrożnie.
Albo niedowidzace Apropos tego tematu. Ja mam takiego jednego profesora w lowisku ktorego szacuje na co najmniej 90 cm. Dwa razy puknal w twarda przynete i dwa razy zlapa za ogon gumy. Nie wierze, ze to przypadek ze tak sobie testuje przynety... ale jak to mowia chodzil wilk razy kilka poniesli i wilka
@koyot sprawdz sobie slidera Salmo Sweeper. Lusterkuje w opadzie ale nie wiem czy nazwalbym to agresywnym lusterkowaniem bo nie mam jakby tu punktu odniesienia. Moge natomiast powiedziec, ze tydzien temu szczupak klapna w niego zaraz przy brzegu. Wlasnie jak przyneta opadala.
Użytkownik Luckyguliver edytował ten post 08 grudzień 2019 - 17:57
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych