Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Łódka ok. 4 metry - zakup, opinie, porady

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1746 odpowiedzi w tym temacie

#1741 ONLINE   Bolesław

Bolesław

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 577 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 listopad 2024 - 17:44

Fajna łódka na nieduże jezioro.. bez szybkiego pływania po falach. Pod elektryk.. Mogę odkupić.. tylko pod elektryka właśnie 🙂 Jako uniwersał wolałbym tradycyjny kształt i jakąś romanę. Ona daje radę wszędzie z Bałtykiem włącznie i nie strach jak fala białe grzbiery pokazuje. Ta łódka się do tego nie nadaje.

#1742 OFFLINE   filser

filser

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1063 postów
  • Lokalizacjamazowsze
  • Imię:Piotr

Napisano 28 listopad 2024 - 00:08

Fajna łódka na nieduże jezioro.. bez szybkiego pływania po falach. Pod elektryk.. Mogę odkupić.. tylko pod elektryka właśnie Jako uniwersał wolałbym tradycyjny kształt i jakąś romanę. Ona daje radę wszędzie z Bałtykiem włącznie i nie strach jak fala białe grzbiery pokazuje. Ta łódka się do tego nie nadaje.

ok dzięki a jak wypada Texas 360 co do ślizgu i fal.

#1743 OFFLINE   binio1111

binio1111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 576 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 28 listopad 2024 - 09:46

Tak samo jak Wigry 355, Solar 360, Deya 360, ABC 385 i pozostałe klony. (Wszystko było w wątku)
Łatwo wchodzi w ślizg (jak ma 10 kucyk na pawęży i jedną osobę dla 2 to idealnie 15)
Chlapie od dziobu, niska burta ( raz zalet a raz wada). Tak z grubsza. Resztę doczytaj

Użytkownik binio1111 edytował ten post 28 listopad 2024 - 09:51

• immortal lubi to

#1744 OFFLINE   Amator

Amator

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 18 postów
  • LokalizacjaPłock
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Śliwa

Napisano 29 listopad 2024 - 09:35

Texas 360 jest też z podwyższoną burtą i pawęż L. Kolega kupił dwa lata temu i z przywozem do centralnej Polski zapłacił 5000. Według mnie to ta niższa burta w zupełności wystarcza. Ja pływałem taką łodzią tylko wydłużoną na 4m, nie istniejącej już firmy Bodram z Piaseczna. I na zalewie Włocławskim przy zachodnim wietrze i porywach wiatru powyżej 15m/s jest już nie ciekawie, a łajba dawała radę. Łódka ta posiada zadarty dziób i pływanie na dużej fali nie stanowi problemu, problem jedynie to jest taki że przy tym kształcie dna porządnie wytrzepię sternika i załoganta.Przy niższej burcie mniej tą łodzią kręci wiatr na kotwicy, lepiej się pływa czy podbiera rybę . Nieraz jak tu czytam ludzi wypowiedzi, że on chce łódkę szeroką z wysoką burtą i niepochylająca się na boki (czyli z płaskim dnem) bo on pływa na dużym zbiorniku po dużych falach, to jestem pewien że podczas złych warunków ta łódka stoi w porcie. Albo nie pływał nigdy łodzią z dnem V.

#1745 OFFLINE   skrzyp

skrzyp

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 187 postów
  • LokalizacjaW-wa

Napisano 29 listopad 2024 - 11:01

Nieraz jak tu czytam ludzi wypowiedzi, że on chce łódkę szeroką z wysoką burtą i niepochylająca się na boki (czyli z płaskim dnem) bo on pływa na dużym zbiorniku po dużych falach, to jestem pewien że podczas złych warunków ta łódka stoi w porcie. Albo nie pływał nigdy łodzią z dnem V.

To głupota totalna, raz tańczyłem w Szwecji na ponad metrowych falach Trackerem 450 cm i nie zapomnę tego do końca życia. Tylko V i to dobrze obiążona...

A Texas 360 to wdzięczna łódź, wyjątkowo bezpiecznie się w niej czułem podbierając ryby przez burtę czy łowiąc na stojąco.

#1746 OFFLINE   Ardoro

Ardoro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 283 postów
  • LokalizacjaDolnośląskie

Napisano 29 listopad 2024 - 11:34

Tylko V i to dobrze obiążona...

A po co obciążenie? Przecież część naszych kolegów twierdzi twardo że im lżejsza tym lepiej :)

#1747 OFFLINE   Kolcz

Kolcz

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 29 listopad 2024 - 12:58

Koledzy, czy ktoś z Was użytkuje łódkę POWER BASS 430 od WOJBOTS? Jak tak to możecie coś powiedzieć o wadach? I kolejne pytanie, jaki silnik elektryczny do takiej łodzi byście proponowali?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych