Ha dzieki za info! oczywiscie jednak ten penn byl mi pisany od poczatku ,a ja sie napalilem na okazje rodem z bidronki. Ktora to nam prawie bokiem nie wyszla i nowy kreciol bym na zdjeciach conajwyzej ogladal
Penn Battle (kolejne generacje)
#241 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2012 - 18:21
#242 OFFLINE
Napisano 18 lipiec 2012 - 10:58
Jak w temacie widac chodzi o penn battle model 5000. Widzialem go, mialem go w reku i bardzo mi sie podoba...
Ale chcialem zapytac co sadzicie na jego temat,
warto go kupic czy nie???
Pozdrawiam!!
#243 OFFLINE
Napisano 18 lipiec 2012 - 11:02
#244 OFFLINE
Napisano 18 lipiec 2012 - 11:50
JakiÅ› taki mniej solidny, a lepszej pracy nie zauwaÅźyÅ‚em...
#245 OFFLINE
Napisano 18 lipiec 2012 - 14:01
#246 OFFLINE
Napisano 18 lipiec 2012 - 20:16
Musze sie uzbroic w dobry sprzęt, poniewaz ostatnio bylem z kolega na nocnym spinningu... na ktory bylismy slabo przygotowani i bylo grubo!! kolega 3 minuty walki z Sumem i zyleczka strzelila przy pierwszej probie zatrzymania ryby...
#247 OFFLINE
Napisano 18 lipiec 2012 - 22:36
Pozdrawiam
matpgt
#248 OFFLINE
Napisano 19 lipiec 2012 - 08:11
Sparowany z T.D Silver Edition Dorsz Spinn 2.40 m 30-100g.
Waga owszem ciÄ™Åźka ale za to zapas mocy.
Teraz co prawda do tego kijka chce zaÅ‚oÅźyć stellkÄ™ sw a battle zostanie do dorszÃÅ‚wki do 180g i ewentualnego sumowania jak mi siÄ™ kiedyÅ› uda je poÅ‚owić
#249 OFFLINE
Napisano 19 lipiec 2012 - 15:21
#250 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2012 - 10:54
#251 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2012 - 11:00
Jesli sie nie myle, to lowilem tym Penem. Jeden dzien, badzo stresujacy dzien...Guzu, jesli to czytasz, a ja sie nie myle co do modelu kolowrotka, opisz jako osoba wiarygodna i majaca zdecydowanie wieksza wiedze o sprzecie, jakie byly skutki tej mojej z Penem przygody
Lowiles takim wlasnie Pennem.
Kolowrotek byl nowy, ale chory.
Nawijal linke fatalnie. Jakikolwiek luz linki wywolany praca wedka podczas prowadzenia przynety powodowal luzna petelke na szpuli.
A to potem powodowalo regularne splatania.
A potem byly ciete slowa i ciecie linki.
A na koniec dnia ze szpulki plecionki nie zostalo praktycznie nic.
Penn pozarl (zuzyl) linke.
Nastepnego dnia w tej samej roli (kolowrotka) wystapila Daiwa Infinity Q3000 i przez caly dzien splatala 3 albo 4 razy linke i skonczylo sie na 1 obcince.
Nie pobieram od Daiwy zadnej gratyfikacji za powyzszy wpis.
Pozdrawiam
Guzu
#252 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2012 - 22:28
Jesli sie nie myle, to lowilem tym Penem. Jeden dzien, badzo stresujacy dzien...Guzu, jesli to czytasz, a ja sie nie myle co do modelu kolowrotka, opisz jako osoba wiarygodna i majaca zdecydowanie wieksza wiedze o sprzecie, jakie byly skutki tej mojej z Penem przygody
[/quote]
Nawijal linke fatalnie. Jakikolwiek luz linki wywolany praca wedka podczas prowadzenia przynety powodowal luzna petelke na szpuli.
Nastepnego dnia w tej samej roli (kolowrotka) wystapila Daiwa Infinity Q3000 i przez caly dzien splatala 3 albo 4 razy linke i skonczylo sie na 1 obcince.
Pozdrawiam
Guzu
[/quote]
Tak myslalem:) Dzieki za pomoc. Ten kolowrotek to horror...Lowilem na popery/walk the dogi, wiec zluzowania linki byly nieuniknione. Jednak Daiwie to nie przeszkadzalo, pomimo ze mialem ,,nieprzyzwoicie'' wypelniona szpule...I tez nie pobieram gratyfikacji Szpulka plecionki 120 PLN - drogi kolowrotek :)Linke nawija tragicznie. Sory Penn, ale taka jest brutalna prawda.
#253 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2012 - 23:32
[/quote]
Pozdrawiam
Guzu
[/quote]
Tak myslalem:) Dzieki za pomoc. Ten kolowrotek to horror...Lowilem na popery/walk the dogi, wiec zluzowania linki byly nieuniknione. Jednak Daiwie to nie przeszkadzalo, pomimo ze mialem ,,nieprzyzwoicie'' wypelniona szpule...I tez nie pobieram gratyfikacji Szpulka plecionki 120 PLN - drogi kolowrotek :)Linke nawija tragicznie. Sory Penn, ale taka jest brutalna prawda.
[/quote]
Ale macie Panowie jakieÅ› wsparcie..?
Od Daiwy nic nie dostajecie, a na dodatek obaj chyba moÅźecie liczyć na dwa tomahawki miedzy Å‚opatki, w formie gratyfikacji, od licznych wielbicieli Penna Battle...
#254 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2012 - 23:55
#255 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2012 - 23:57
#256 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2012 - 00:21
#257 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2012 - 03:37
#258 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2012 - 09:20
I jeszcze jedno w jaki sposÃÅ‚b dokrÄ™cić rotor ( ktoÅ› wczeÅ›niej pisaÅ‚, Åźe to robiÅ‚).
- pawas2 lubi to
#259 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2012 - 09:57
#260 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2012 - 10:07
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych