Penn Battle (kolejne generacje)
#161 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2012 - 18:49
A o hamulcu nie wspomnÄ™ .
#162 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2012 - 20:57
Tylko kto pokaÅźe coÅ› lepszego do 400zÅ‚ i to bez wad ?
Pierdy, merdy jak mÃÅ‚j kolega zwykÅ‚ mÃÅ‚wić...
MÃÅ‚wisz - masz:
http://allegro.pl/kolowrotek-tica-libra-sa-4000h-nowy-i22134 98849.html
Oram czymś podobnym kilkanaście lat i jakby mi na asfalt nie upadł...
A Co do koÅ‚owrotkÃÅ‚w bez wad, przyÅ›niÅ‚ Ci siÄ™ taki?
#163 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2012 - 21:17
Tylko kto pokaÅźe coÅ› lepszego do 400zÅ‚ i to bez wad ?
[/quote]
Pierdy, merdy jak mÃÅ‚j kolega zwykÅ‚ mÃÅ‚wić...
MÃÅ‚wisz - masz:
http://allegro.pl/kolowrotek-tica-libra-sa-4000h-nowy-i22134 98849.html
Oram czymś podobnym kilkanaście lat i jakby mi na asfalt nie upadł...
A Co do koÅ‚owrotkÃÅ‚w bez wad, przyÅ›niÅ‚ Ci siÄ™ taki?
[/quote]
Przeciez moja wypowiedz to ironia;) O to wÅ‚asnie chodzi, Åźe 400zÅ‚ to nie jakaÅ› wygÃÅ‚rowana kwota. I tak samo nie powinno sie od niego wymagać nie wiadomo czego.
Co do Libry, pierwsze modele byÅ‚y takie jak piszesz pÃłźniej loteria, byÅ‚o nawet o tym kręćku tu na forum
#164 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2012 - 21:26
#165 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2012 - 21:31
A co do ceny, to uwaÅźam, Åźe za cztery stÃÅ‚wy powinienem dostać koÅ‚owrotek bez widocznych felerÃÅ‚w. To kupa kasy za kilka Å‚oÅźysk, obudowÄ™ i trzy, cztery trybiki i ma dziaÅ‚ać bez zarzutÃÅ‚w. TrwaÅ‚ość teÅź jakaÅ› powinna być ale to siÄ™ zwykle pÃłźniej okazuje co i jak...
#166 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2012 - 21:40
Reszta to wiadomo co.
I kupuje siÄ™ oczami i te wszystkie zewnÄ™trzne wodotryski kosztujÄ… niemaÅ‚Ä… część z tych dolcÃÅ‚w. To ile zostaje na porzÄ…dne mechanizmy???
#167 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2012 - 22:14
#168 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2012 - 23:13
PamiÄ™taj Åźe to za co pÅ‚acisz 4 stÃÅ‚wy jest warte 10-20 dolcÃÅ‚w.
Reszta to wiadomo co.
I kupuje siÄ™ oczami i te wszystkie zewnÄ™trzne wodotryski kosztujÄ… niemaÅ‚Ä… część z tych dolcÃÅ‚w. To ile zostaje na porzÄ…dne mechanizmy???
A jak pÅ‚acisz 800 stÃÅ‚w to jest warte 20-40, jak pÅ‚acisz 1200 to jest warte 40-80, hehe. Trzeba być niezÅ‚ym jeÅ‚opem by dać siÄ™ orÅźnąć na prawie tysiaka .
- Wojtek M i lysy69 lubiÄ… to
#169 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2012 - 00:08
A juÅź artykuÅ‚y dla hobbystÃÅ‚w czyli np. takie nasze koÅ‚owrotki, majÄ… jedne z najwiÄ™kszych narzutÃÅ‚w rÃÅ‚Åźnorakich..
#170 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2012 - 00:25
Panie Majsterku, dokÅ‚adnie wszyscy, bez wyjÄ…tkÃÅ‚w, jesteÅ›my takimi jeÅ‚opami.. Wszystko co kupujemy, jakikolwiek towar, tak najproÅ›ciej mÃÅ‚wiÄ…c, ma innÄ… wartość wytworzenia, a innÄ… wartość sprzedaÅźy (juÅź bez rozbijania na producenta, hurtowÄ… czy detalicznÄ…)...
A juÅź artykuÅ‚y dla hobbystÃÅ‚w czyli np. takie nasze koÅ‚owrotki, majÄ… jedne z najwiÄ™kszych narzutÃÅ‚w rÃÅ‚Åźnorakich..
Nigdzie nie pisaÅ‚em, Åźe siÄ™ do nich nie zaliczam . Doskonale zdaje sobie z tego sprawÄ™, ale kpić moÅźna i z siebie
#171 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2012 - 13:46
#172 OFFLINE
#173 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2012 - 08:05
#174 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2012 - 08:48
Zapewne bo to nie stella ....nawojem linki nie powala
#175 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2012 - 08:57
...nawojem linki nie powala
[/quote]
Zapewne bo to nie stella .
[/quote]
Jozi TwÃÅ‚j teÅź tak krzywo nawija?
SÄ… mÅ‚ynki znacznie poniÅźej Stellki, ktÃÅ‚re duÅźo lepiej nawijajÄ… od tego Battle ...
#176 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2012 - 09:00
Ale cos kojarze ze na rynku sa tez inne kolowrotki i alternatywa to nie jest albo Battle albo Stella
A moze jest ?
#177 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2012 - 09:14
[/quote]
Zapewne bo to nie stella .
[/quote]
Jozi TwÃÅ‚j teÅź tak krzywo nawija?
SÄ… mÅ‚ynki znacznie poniÅźej Stellki, ktÃÅ‚re duÅźo lepiej nawijajÄ… od tego Battle ...
[/quote]
Jeszcze nie nawijaÅ‚em, leÅźy i czeka bo mam inne zajÄ™cia.
#178 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2012 - 10:00
Żyłka Smart Dual Band 0,25 praktycznie nowa.
Jutro rano będę machał za trotką, po powrocie zrobię zdjęcia
szpuli w celach porÃÅ‚wnawczych.
#179 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2012 - 10:28
To fakt ale:
KaÅźdy( wiÄ™kszość) kto kupuje Penna raczej patrzy na to aby ten mÅ‚ynek popracowaÅ‚ kilka sezonÃÅ‚w (lub jakiÅ› czas jaki sobie zaÅ‚oÅźyÅ‚) w ciÄ™Åźszych warunkach a nie Åźeby Å‚adnie ÅźyÅ‚kÄ™ nawijaÅ‚
To ma być mocne jak na swoja cenę (przedział cenowy)-->tego ja oczekuje:)
Panowie ciÄ…gniemy temat jakimiÅ› wyskokami do Stelli do koÅ‚owrotkÃÅ‚w trochÄ™ sÅ‚abszych od Stelli itp...
PorÃÅ‚wnujmy do mÅ‚ynkÃÅ‚w w cenie plus minus 400zÅ‚!!!
#180 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2012 - 10:37
A mnie siÄ™ zdawaÅ‚o, Åźe to ma sÅ‚uÅźyć do komfortowego wÄ™dkowaniaKaÅźdy( wiÄ™kszość) kto kupuje Penna raczej patrzy na to aby ten mÅ‚ynek popracowaÅ‚ kilka sezonÃÅ‚w (lub jakiÅ› czas jaki sobie zaÅ‚oÅźyÅ‚) w ciÄ™Åźszych warunkach a nie Åźeby Å‚adnie ÅźyÅ‚kÄ™ nawijaÅ‚
[/b]
Z mojego doÅ›wiadczenia: koÅ‚owrotek, ktÃÅ‚ry nawija tak jak pokazany na zdjÄ™ciu przez kolegÄ™ @biaÅ‚y zielony - nie dowija u gÃÅ‚ry szpuli - po nawiniÄ™ciu w miarÄ™ cienkiej plecionki bÄ™dzie prokurowaÅ‚ splÄ…tanie co kilka - kilkanaÅ›cie rzutÃÅ‚w; a nie daj BoÅźe, Åźeby ryba jakaÅ› wzięła, co jej trzeba bÄ™dzie oddawać linkÄ™ z hamulca...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych