Wychodzi na to , że klasyka , prostota najlepiej wypada wagowo . Jak myślisz czy fuji soft touch 17 przekroczy 20gr ?
#761 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2014 - 11:02
#762 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2014 - 11:04
zwykły dps17 po przycięciu o 12 mm waży ok. 22 gr.
#763 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2014 - 11:28
Nie zejdziesz poniżej 21 z groszami, nawet przycinając maksymalnie ile się da do standardowej stopki.
Lekki fore może ważyć np. 2g, dwa arbory na 17 3-4g (w zależności od materiału), na 16 oczywiście mniej. Całość powiedzmy 26-27g (z fore i arborami).
Użytkownik krzysiek edytował ten post 13 marzec 2014 - 12:52
- Friko lubi to
#764 ONLINE
Napisano 13 marzec 2014 - 17:48
Dzięki mrWhite za poważenie uchwytów. Zastanawiam sie czy nie warto byłoby założyć drugiego wątku z wagmi komponentów podczepione u nas w dziale RBO obok wag przelotek, trochę mi żal że wartościowe info zniknie gdzieś w środku wątku
#765 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2014 - 18:35
Dzięki mrWhite za poważenie uchwytów. Zastanawiam sie czy nie warto byłoby założyć drugiego wątku z wagmi komponentów podczepione u nas w dziale RBO obok wag przelotek, trochę mi żal że wartościowe info zniknie gdzieś w środku wątku
Można taki wątek założyć i na pewno koledzy będą wrzucać foty komponentów z podaną wagą wtedy można bardzo precyzyjnie zaprojektować kij aby ważył tyle ile chcemy uzyskać. Jestem za i będę wrzucać ciekawe rzeczy
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 13 marzec 2014 - 18:39
- Friko lubi to
#766 ONLINE
Napisano 13 marzec 2014 - 18:49
To zaczynamy w takim razie, zaraz tworzę !
edit: wrzuciłem od razu Twojego posta z uchwytami
#767 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2014 - 10:43
Kolejny wyplatankowy projekt . Tym razem padło na blank FA Blaas Slim SLS9020-2 , blank szybki o przepięknym progresywnym ugięciu. Myślę że będzie to rakieta na bałtyckie troćki .Na razie skleiłem już rękojeść ,troszkę poplotłem ,przemyślałem i wypróbowałem spacing . Niestety korek jest podłej jakości ale na szczęście to już ostatnie plastry chybionego zakupu . Na razie wygląda to mniej więcej tak :
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 19 marzec 2014 - 10:45
- Lepton, Apioo, Negra i 4 innych osób lubią to
#768 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2014 - 11:35
Artur projekt ładny ale ten korek to faktycznie jak z butelki po jabolu .
#769 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2014 - 11:42
Artur projekt ładny ale ten korek to faktycznie jak z butelki po jabolu .
Józiu , dałem się nabrać nieuczciwemu sprzedawcy który sprzedaje to jako Flor , ale następny zakup będzie robiony gdzie indziej .A swoją drogą skąd znasz tak dobrze jakość korków po jabolach ? Nigdy o tym nie wspominałeś ale browca chętnie z Tobą wypiję
#770 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2014 - 11:47
Józiu , dałem się nabrać nieuczciwemu sprzedawcy który sprzedaje to jako Flor , ale następny zakup będzie robiony gdzie indziej .A swoją drogą skąd znasz tak dobrze jakość korków po jabolach ? Nigdy o tym nie wspominałeś ale browca chętnie z Tobą wypiję
Artur miałem w swoim życiu też burzliwe okresy .Jabola nie spróbować, toż to niedopuszczalne.
#771 ONLINE
Napisano 19 marzec 2014 - 12:12
Super ten uchwyt Artur!!! Szkoda tylko że na Daiwach się niedomyka
#772 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2014 - 12:17
Józiu , dałem się nabrać nieuczciwemu sprzedawcy który sprzedaje to jako Flor ,
Przyznaj sie gdzie kupowales ten flor, ebay? Niedlugo mam zamiar jakies zakupy zrobic, wolalbym sie nie zaskoczyc
#773 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2014 - 13:22
Korek kupiony w Tackle24.de http://tackle24.de/index.php?a=536 więc trzeba uważać .W poprzednim roku korek był dobrej jakości , w tym roku padlina !
- Del Toro lubi to
#774 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2014 - 13:25
Super ten uchwyt Artur!!! Szkoda tylko że na Daiwach się niedomyka
Niestety ...pozostaje pilnik albo zmana marki kołowrotka , znam takie ale one ponoć są do d.... tylko nie mów przy Józku tego głośno bo będziesz miał problemy..
#775 ONLINE
Napisano 19 marzec 2014 - 13:47
No cóż jaki kołowrotek taki do niego uchwyt czyli jak kołowrotek do d... to i uchwyt więc muszą do siebie pasować
#776 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2014 - 13:58
No cóż jaki kołowrotek taki do niego uchwyt czyli jak kołowrotek do d... to i uchwyt więc muszą do siebie pasować
Uchwyt miodzio , bardzo ładnie leży w dłoni .Przyjemny i nie ślizgający się soft touch montowany bezpośrednio na blanku .Jednym słowem poezja a kołowrotek .....ma działać ! .....i nie ząbkować
#777 ONLINE
Napisano 19 marzec 2014 - 15:04
Jak uchwyt choćby najwygodniejszy,- tak jak ten (wiem bo miałem) nie domyka się to o jakim miodzie mówimy,- chyba sztucznym czyli takim co to tylko niektórym smakuje
A co do kołowrotka, to jak dojdzie "S" do pełnoletniości jak te moje co ząbkują to raczej już cały nowy gebis będzie potrzebował
PS
Myślę, że po odpowiedzi damy sobie już spokój z tym kołowrotkowym offtopem, który zaśmieca niejeden wątek na tym forum
Każdy musi wiedzieć co dla niego dobre i to obaj wiemy tylko w różnym kierunku.
W sumie można było napisać skracając liczbę postów,- doskonały uchwyt do Shimano i do żadnego innego kołowrotka
#778 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2014 - 15:09
No super sie to prezentuje szkoda ze ja nie mam takiej cierpliwosci do wyplatanek no i takiej wiedzy jak to sie robi
#779 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2014 - 16:21
Świetny klimat,taki lubię.
#780 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2014 - 16:33
Świetny klimat,taki lubię.
Dzięki serdeczne , twoje klimaty też bardzo lubię. Wędki muszą się różnić od "masówki" , dlatego twoje kogucie pióra tak je wyróżniają , oryginalne i z klasą.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |