Od razu powiem,- takiego blanku jeszcze nie ma ale wydaje mi się, że byłby świetny ponieważ, łowię kilkoma FX-ami ale bardzo jestem ciekaw waszego tzn forumowiczów zdania na ten temat.
Łukasz z symbolem 5 na końcu oznacza blanki uncjowe czyli do 28g i mocy 6-17lb
Wydaje mi się, że taki blank byłby świetnym uzupełnieniem oferty jednak żeby namawiać Łukasza do takiego experymentu potrzeba pewnie przynajmniej 10 potencjalnych odbiorców tego nowego blanku, zdeklarowanych równiez co do kosztu poniesienia takiego exerymentu.
Szkoda, że Phenix nie robi tak jak Talon, że za odpowiednią opłatą jest w stanie zrobić blank na indywidualne zamowienie,- pewnie wtedy nie zawracał bym głowy Wam tylko sam zamówił,- niestety 10 czy ile tam chcą blanków nie jest mi potrzebne.
Myślę, ze takowy blank bylby świetny na duże rzeki zarówno pod spinning jak i pod casta.Standardowa długośc 2,75 jest bardzo uniwersalna a zakres obsługi wabików taego blanku będzie spokojnie łączył to co normalnie załatwia kij do 21g i do 28g. Mogę to śmiało powiedziec na podstawie już bardzo dobrej znajomosci mocniejszego FX 966-2 który łączy doskonale cechy kija uncjowego i 40gramowego.
Muszę wziąć też pod uwagę i to, że może to tylko takie moje widzimisie ale jesli tak jest to pewnie post pozostanie bez odpowiedzi...
Użytkownik Del Toro edytował ten post 02 styczeń 2018 - 11:47