To dzialaj Friko, tez chetnie potestowalbym taka przerobiona 703. Koniecznie w wersji 'honey'
Seeker SP703 dostępność i inne pytania
#181 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2014 - 13:28
#182 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2014 - 11:52
Starej czarnej 703 nie trzeba modyfikowac, sama w sobie jest majstersztykiem mam ją juz trochę czasu ale co wezmę ją na "spacer" na pstragi to jestem pod wrażeniem jego możliwości. Ciekawi mnie czy będzie duża różnica po tunningu..Obecnie jest na hardloyach ale mam juz kupiony set REC-ów.
#183 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2014 - 12:16
Rec-ki najbardziej pasują do szklaków i najrzadziej występują przy nich pęknięcia na omotkach po ostrych wygięciach kija przy holu ale nie wszystkim pasuje ten dźwięk przy przesuwaniu się linki po przelotkach oczywiście przy żyłce cichszy a przy plecionce mocniejszy.
#184 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2014 - 19:55
Dziś wpadłem z życzeniami Wielkanocnymi do Zbyszka Kawalca .... no i mam o czym myśleć powiem szczerze
- Rheinangler lubi to
#185 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2014 - 04:46
Czy ma ktoś seekera SP 604 ?
#186 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2014 - 06:59
Trzeba wytrwale szukać przed laty miałem w ręku 603 w starej e-glasowej wersji i przed zakupem wstrzymało mnie tylko to że to jednoczęściówka, których nie lubię... Szukanie się opłaca ostatnio wpadł mi w ręce e-glasowy SP 703-2 i już jest na warsztacie, jak będzie skończony wstawię zdjęcia
- Tomasz eS lubi to
#187 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2014 - 15:07
Ale nie ma tego zlego - staram sie namowic Krzyska Zilinskiego na wykonanie lekko zmodyfikwanego zamiennika dla S703 -zobaczymy, moze mi sie uda
I jak tam Friko, urodzilo sie cos z tego pomyslu czy ciagle na etapie koncepcji?
#188 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2014 - 19:14
Trzeba wytrwale szukać przed laty miałem w ręku 603 w starej e-glasowej wersji i przed zakupem wstrzymało mnie tylko to że to jednoczęściówka, których nie lubię... Szukanie się opłaca ostatnio wpadł mi w ręce e-glasowy SP 703-2 i już jest na warsztacie, jak będzie skończony wstawię zdjęcia
blank jest do dostania w pracowni http://www.sklep.brc...ut-Spinning/499
chodziło mi o opinie użytkowników
#189 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2014 - 20:56
Przepraszam, ale się nie domyśliłem
SP 604 to było oznaczenie dla e-glasu ze szkła boronowego a to co jest dostępne w BRC to s-glas stąd poprawny skrót nazwy blanku to SP 604-S.
#190 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2014 - 04:34
Przepraszam, ale się nie domyśliłem
SP 604 to było oznaczenie dla e-glasu ze szkła boronowego a to co jest dostępne w BRC to s-glas stąd poprawny skrót nazwy blanku to SP 604-S.
to ja przepraszam za moje niedopatrzenie
#191 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2014 - 00:02
Pewnie nie wszyscy wiedza, taka notka
Note: 7/2014 - Seeker has been sold, the plant in Long Beach is no more. The new owner has relocated and has said they will purchase new equipment to produce blanks. The old equipment was sold off. Their long term production manager Randy Penny has left the firm and is the new owner of United Composites. UC is now up and running, new blanks being produced at the UC factory in Huntington Beach CA.
- Friko lubi to
#192 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2014 - 20:12
Ciekawy news, "thank you for sharing" że tak nawiążę do języka notatki. A propos 703'ki z Krakowa - nie udało się. Z braku mandrela o odpowiedniej zbieżności powstał blank na smuklejszym mandrelu ale nie szklany tylko kompozytowy, ale to nie to.
No nic , może "nowy" Seeker , z nowym właścicielem i nowymi maszynami będzie kontynuował część starych konstrukcji, zobaczymy. Jakby co to ja jedną 703 z S-glassa u mam zachomikowaną w szafie "na wszelki wypadek"
- Del Toro lubi to
#193 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2014 - 20:31
A ja,- myślę, że gdzieś przed świętami pokażę starą 703-kę w nowym wykonaniu
Komponenty prawie już są i nie powinna być ciężka
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 11 listopad 2014 - 20:32
#194 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2014 - 21:19
Ciekawy news, "thank you for sharing" że tak nawiążę do języka notatki. A propos 703'ki z Krakowa - nie udało się. Z braku mandrela o odpowiedniej zbieżności powstał blank na smuklejszym mandrelu ale nie szklany tylko kompozytowy, ale to nie to.
No nic , może "nowy" Seeker , z nowym właścicielem i nowymi maszynami będzie kontynuował część starych konstrukcji, zobaczymy. Jakby co to ja jedną 703 z S-glassa u mam zachomikowaną w szafie "na wszelki wypadek"
A tak trafilem przypadkiem i lekko sie zdziwilem. No ale...
Szkoda ze opcja ze szklakami z FA tez upadla...
To teraz bede dmuchal i chuchal na moja 703
- Friko lubi to
#195 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2014 - 21:24
A ja,- myślę, że gdzieś przed świętami pokażę starą 703-kę w nowym wykonaniu
Komponenty prawie już są i nie powinna być ciężka
Czuję coś jakby mrowienie, wręcz zaczynam się niepokoić, ale czy powinienem?
#196 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2014 - 21:52
Szkoda ze opcja ze szklakami z FA tez upadla...
Mając w szafie oryginała jakoś nie wystarczyło mi motywacji żeby zainwestować w mandrel. To co próbowaliśmy z Krzyśkiem zrobić z kompozytu węglowo-szklanego na istniejącym mandrelu, wyszło jak wyszło. Jednak materiałem trudno nadrobić zbieżność. A może trochę trzeba by więcej poświęcić czasu po prostu żeby dopracować protoptyp, no a dla Krzyśka jak się domyślasz jest to raczej zawracanie głowy. Moim zdaniem prototyp ma zbyt mocną szczytówke i zbyt słaby dolnik - cecha którą zaobserwowałem w kilku dwucześciowych modelach rodem z Krakowa zresztą. Konsekwencją jest słaba progresja i przesztywnienie w części szczytowej.
#197 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2014 - 22:06
Mozliwe, szczyty to mocne maja te FA, choc moj vegter gnie sie pieknie
#198 OFFLINE
Napisano 12 luty 2015 - 18:33
Zaległości nadrobione
E-glassowy SP 703 oskrobany i polakierowany przez Krzyśka Zielińskiego,- dziękuję Krzysiek - świetna robota!!!!
Pomysł na rękojeść mój własny,- wykonanie i korekty moich fanaberii,- Bartek Kawalec,- świetna robota!!!!
Załączone pliki
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 12 luty 2015 - 18:43
- Friko, Del Toro i Rooster lubią to
#199 OFFLINE
Napisano 12 luty 2015 - 18:40
#200 OFFLINE
Napisano 12 luty 2015 - 18:46
Przypadkiem sprzedawał nasz kolega z forum TomekTJ
Miałem tzw fuksa, zamieściłem ogłoszenie i kilku oblatanych po necie kolegów zaraz mi go zalinkowało, więc nie czekałem ani chwili, grzecznie zapłaciłem i po sprawie
Tomkowi i linkującym kolegom także dziękuję
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 12 luty 2015 - 18:47
- border river lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, seeker, glass, pstrąg
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Top 5-ciu woblerów pod pstrąga :)Napisany przez Livers , 13 gru 2023 pstrąg, woblery i 1 więcej |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
Hand made →
Lurebuilding (wątki autorskie) →
HM MatrycNapisany przez Matryc , 05 wrz 2023 jaż, kleń, pstrąg, hand made i 1 więcej |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych