Witam wszystkich
Przymierzam się do zrobienia pierwszej wędki i chciałem skonsultować z wami projekt. Napewno doświadczeniem w warsztacie i wiedzą z nad wody mnie przewyższacie więc chciałem was prosić o pomoc w wyeliminowaniu wad czy niuansów które przeoczyłem które mogły by wkurzać w przyszłości. Po pierwsze pytanie czy ktoś wykonuje wizualizacje graficzne projektu zeby na podstawie rysunku ręcznego i zdjęć z neta poskładać wszystko do kupy i zobaczyć jak by to wyglądało finalnie?
Blank jaki wybrałem to Blaas F nano SLF7610-2N, przelotki SeaGuide LS No i tu nie mogę się zdecydować, rodbuilder u którego zamawiam rzeczy zaproponował mi stożek na 4 przelotkach jak bym chciał kiedyś łowić żyłką w sezonie zimowym albo ją sprzedac w przyszłości. Więc mam dylemat czy iść w zbrojenie KR standardowe czy wydłużone.
Omotki mają być nicią nylonową w kolorze burgundowym, mają się stać lekko przezroczyste po nałożeniu żywicy
Uchwyt kołowrotka jak na zdjęciu ponizej
Poniżej załączam zdjęcia i rysunki jak to widzę wizualnie, wszelkie sugestie są mile widziane
Użytkownik Del Toro edytował ten post 26 listopad 2021 - 13:19