Warszawska i podwarszawska Wisła
#8801 Guest_DAWIDspinn_*
Napisano 11 wrzesień 2019 - 20:36
#8802 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2019 - 20:46
Paweł tak urosłem że do domu wejść nie mogę . Bez przesady , po prostu czasami i ślepej kurze się trafi . Jakby co to , to trzeba się umówić i po prostu wymienić kilka spostrzeżeń
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Dokładnie Jacek - Ty będziesz łowił, a ja rzucał w tym samym kierunku - tak robię, gdy Dawid jest w pobliżu :-)
#8803 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2019 - 20:57
Napisałeś, że pokazują nie swoje miejscówki, więc czyje w takim razie?
Mijaszsię z prawdą. Miejsówki takie jak: bulwar, główka za gdańskim, 517tka, praskie główki itp były rozpowszechniane, są i będą. Były tam ryby są i będą. A to czy ktoś umie złowić w nich rybę to już inna sprawa.
Negatywne dla Ciebie wydaje się być to, że ktoś może akurat zająć wcześniej miejsce, które ty planowałeś obłowić. Że ktoś może tam złowić rybę, którą ty byś chciał złowić. O to tak na prawdę chodzi, moim zdaniem.
Ale to jest urok miejsc publicznych i każdy może tam moczyć kija. Denerwowannie się z tego powodu na prawdę trąca cebulą...
Wtrącenie z wujkiem nie wiem co miało na celu...
Nie ma co się czepiać sformułowań. Potem określiłem precyzyjnie. Tam gdzie łowię. Wujek tylko po to by zobrazować, że głupio by było napisać swoje. Mógłbym w to miejsce wpisać kilku znacznie starszych wiekiem uczestników tego wątku.
Z mojego punktu widzenia nawet nie chodzi o zajecie (kto mi zajmie o 3.00 środek Wisły?), czy tam złowienie, tylko o rozpowszechnianie i w konsekwencji o znaczne zwiększenie presji, nie okresowe, a długoterminowe. I wszystko, co się z tym wiąże.
- pomelo (maciekd) lubi to
#8804 ONLINE
Napisano 11 wrzesień 2019 - 21:01
Upublicznianie miejscówek w których akurat łowię zawsze mnie wkurza i nigdy tego nie kryłem.
Jeśli chodzi o średniozaawansowanych to nic tu nie ma pejoratywnego, czy tam wstydliwego. Moja subiektywna zimna ocena. Wydaje mi się, że uczciwa. Zaawansowany jest Dawidspinn, a ekspert Pisarz. Ktoś inny może uważać inaczej.
Pisarz też może uważać inaczej?
Jeśli ma być z moją osobą powiązane jakieś "eks" , to co najwyżej eksperymentator.
Dużą część życia spędziłem w czasach socjalizmu , kiedy w warszawskiej Wiśle było mnóstwo ryb , a i człek miał mnóstwo wolnego czasu . To był czas żeby eksperymentować klinicznie na obiektach naturalnych.
Za ekspertami , to ja mogę co najwyżej podbierak nosić.
- MaleX, Flame, jacekp29 i 5 innych osób lubią to
#8805 ONLINE
Napisano 11 wrzesień 2019 - 21:07
Nie ma co się czepiać sformułowań. Potem określiłem precyzyjnie. Tam gdzie łowię. Wujek tylko po to by zobrazować, że głupio by było napisać swoje. Mógłbym w to miejsce wpisać kilku znacznie starszych wiekiem uczestników tego wątku.
Z mojego punktu widzenia nawet nie chodzi o zajecie (kto mi zajmie o 3.00 środek Wisły?), czy tam złowienie, tylko o rozpowszechnianie i w konsekwencji o znaczne zwiększenie presji, nie okresowe, a długoterminowe. I wszystko, co się z tym wiąże.
Łowiłem w wielu miejscach i uważam, że na Wiśle stołecznej i okołostołecznej nie ma wielkiej presji. Jest zwiększony ruch w weekendy i to też nie zawsze. A przy nocnym łowieniu to już w ogóle nie ma nawet z kim pogadać. Okresowo pewne miejsca są bardziej zagęszczane, ale to wynika raczej z wiedzy wędkarzy i poczty pantoflowej. Odkąd zacząłem coś tam nagrywać to zwracam uwagę na to czy dane miejsca są częściej odwiedzane przez wędkarzy i absolutnie z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że tak nie jest. I przede wszystkim to nie jest tak, że ktoś zobaczy film, lub fotkę i zaraz poleci i wyłowi wszystkie ryby. Nie każdy wie co, gdzie, jak, kiedy, na co, przy jakim stanie itp itd
Generalnie nie ma o co bić piany. Lepiej rozluźnić portki.
Pozdrawiam i życzę połamania
#8806 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2019 - 21:11
Taka sytuacja, zdjęcie wykonane z mostu Śląsko-Dąbrowskiego.
Czy tu przypadkiem nie został uchwycony trolling na gorącym uczynku? Łódka nie wygląda na stojącą ale może to tylko złudzenie?
- vako lubi to
#8807 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2019 - 21:33
Znowu?Czy tu przypadkiem nie został uchwycony trolling na gorącym uczynku? Łódka nie wygląda na stojącą ale może to tylko złudzenie?
Idę po popcorn.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
- Flame, Pisarz.......ewski Piotr i Sawiola lubią to
#8808 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2019 - 21:35
Znowu?
Idę po popcorn.
Nie ma po co, nie chodzi mi o gównoburzę, tylko ciekawy jestem czy dobrze interpretuję zdjęcie
#8809 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2019 - 21:37
To green pis ratuje zatrute bolenie spod bergla
- jacekp29, Pisarz.......ewski Piotr, hombre06 i 1 inna osoba lubią to
#8810 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2019 - 21:43
A ryby gryzą(choć nie takie jak z akwarium) tak że woblery ledwo wystają z pyska
i za górną jedynkę(ach te karotenoidy)
- Flame, pieczywko, jacekp29 i 10 innych osób lubią to
#8811 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2019 - 21:53
Czy tu przypadkiem nie został uchwycony trolling na gorącym uczynku? Łódka nie wygląda na stojącą ale może to tylko złudzenie?
Łowili stacjonarnie
#8812 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2019 - 22:10
Łowili stacjonarnie
Ok, dzięki za odpowiedź
#8813 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2019 - 23:18
Za to całkiem przypadło mi do gustu stopniowanie naszych lokalnych szamanów wędkarstwa. Jak dla mnie każdy z trójki to poziom expert albo nawet nazwałbym ich arcymistrzami i aż żal, że z żadnym nie było dane połowić i się trochę podszkolić.
Pozdrawiam,
Malcz
Użytkownik malcz edytował ten post 11 wrzesień 2019 - 23:19
- Flame, MARCUS, ezehiel i 3 innych osób lubią to
#8814 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2019 - 04:19
Pisarz też może uważać inaczej?
Jeśli ma być z moją osobą powiązane jakieś "eks" , to co najwyżej eksperymentator.
Dużą część życia spędziłem w czasach socjalizmu , kiedy w warszawskiej Wiśle było mnóstwo ryb , a i człek miał mnóstwo wolnego czasu . To był czas żeby eksperymentować klinicznie na obiektach naturalnych.
Za ekspertami , to ja mogę co najwyżej podbierak nosić.
Ja tam Ci podbierak ponoszę jak będę mógł przy okazji porzucać A tak na poważnie to w okolicach jednego mostu kiedyś się być może spotkamy.
Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 12 wrzesień 2019 - 04:19
- Pisarz.......ewski Piotr lubi to
#8815 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2019 - 05:25
Forum krzewi zasady C&R i dyskusja trwać powinna.
Psioczymy na PZW, kłusoli, gumaków itp.
A tu ,,jeden z najlepszych spinningistów na stołecznom odcinku'' z kolegą robią większy chlew jak w/w razem wzięci w biały dzień!
By nakręcić rynek i moneta wpadła do kieszeni.
I Nie Mój Stary jeszcze próbuje się wyłgać żałośnie z tego procedera swych ziomuf.
No patologia!!!
Co z tego że zmienimy zwierzchnictwo nad wodami, skasujemy kłusoli- jak taki jeden siusiun z drugim, z cyrkiem w głowie tak odstawia.
I zapewne jaki on nie jest etyczny, jak nie najetyczniejszy w Wawie!
Toć to tragikomedia!!!
- newrom, MARCUS, kaziu_92 i 1 inna osoba lubią to
#8816 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2019 - 05:32
Nie zaglądałem od dłuższego czasu....a tu prawie trzy strony grubej dyskusji....w ogóle nie ogarniam całej tej sytuacji i nagłego pojawienia się nowego usera który probuje "wszystko wyjaśnić", na zasadzie I will fix it. Smród poszedł jak z bergla - koniec kropka.
Za to całkiem przypadło mi do gustu stopniowanie naszych lokalnych szamanów wędkarstwa. Jak dla mnie każdy z trójki to poziom expert albo nawet nazwałbym ich arcymistrzami i aż żal, że z żadnym nie było dane połowić i się trochę podszkolić.
Pozdrawiam,
Malcz
Panie arcymistrzu
Masz opisaną całą akcję, więc czego nie rozumiesz?
https://www.facebook...e_post_reaction
- Wedkarz 1987 lubi to
#8817 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2019 - 05:37
Panowie, nie ma co rozluźniać portek.
Forum krzewi zasady C&R i dyskusja trwać powinna.
Psioczymy na PZW, kłusoli, gumaków itp.
A tu ,,jeden z najlepszych spinningistów na stołecznom odcinku'' z kolegą robią większy chlew jak w/w razem wzięci w biały dzień!
By nakręcić rynek i moneta wpadła do kieszeni.
I Nie Mój Stary jeszcze próbuje się wyłgać żałośnie z tego procedera swych ziomuf.
No patologia!!!
Co z tego że zmienimy zwierzchnictwo nad wodami, skasujemy kłusoli- jak taki jeden siusiun z drugim, z cyrkiem w głowie tak odstawia.
I zapewne jaki on nie jest etyczny, jak nie najetyczniejszy w Wawie!
Toć to tragikomedia!!!
Ale jak to wyłgać żałośnie? Jakich swoich ziomuf? jednego w życiu na oczy nie widziałem, a drugi łowi naszymi przynętami.
Czego nie rozumiesz? Co Ty byś zrobił w takim razie na moim miejscu?
#8818 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2019 - 05:38
Z innej beczki, to temat ścieków w polskich rzekach okazuje się mocno rozwojowy
https://wiadomosci.w...82708097a?amp=1
- korol lubi to
#8819 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2019 - 05:44
Jakoś tak mi się skojarzyło: "...jak cię złapią na kradzieży za rękę, to mów, że to nie twoja ręka. Nigdy się nie przyznawaj." (Cytat z Polskiego kina akcji 1995, jakby ktoś młodszy nie znał).
A współcześnie nazywa się to "zarządzanie kryzysem reputacyjnym"
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
- MaleX, newrom, MARCUS i 4 innych osób lubią to
#8820 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2019 - 05:51
Podsumowując całą historię, oczywiście nie sposób potwierdzić faktyczną relację Twojego Starego z "przypadkowym łowcą boleni", który nadesłał zdjęcie z przynętą żeby się lansować na FB na stronie twórcy przynęt. Zupełnym też przypadkiem, z nazwiska był od roku wymieniony na tymże profilu twórcy przynęt, jako członek team'u, ale przecież Twój Stary nie pamięta kto i w jaki sposób był na tej stronie wskazany od czasu powstania strony.
Jakoś tak mi się skojarzyło: "...jak cię złapią na kradzieży za rękę, to mów, że to nie twoja ręka. Nigdy się nie przyznawaj." (Cytat z Polskiego kina akcji 1995, jakby ktoś młodszy nie znał).
A współcześnie nazywa się to "zarządzanie kryzysem reputacyjnym"
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
NIe mógł być podany od roku jako członek teamu bo w tym roku przysłał pierwsze fotki. Jeśli ktoś przysyła fotki to jest oznaczany w poście.
Jak np Ty byś zrobił taki numer i wysłał mi zdjęcia to jakim cudem ja mam być oblany szambem za to co zrobiłeś?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 10
0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych