Cześć,
Czy to są woblery SS z lipy?
proszę o pomoc.
Moim zdaniem to SS, ale niekoniecznie z lipy W każdym bądź razie drewniane z dwóch połówek.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 16 styczeń 2018 - 13:12
Cześć,
Czy to są woblery SS z lipy?
proszę o pomoc.
Moim zdaniem to SS, ale niekoniecznie z lipy W każdym bądź razie drewniane z dwóch połówek.
Napisano 19 styczeń 2018 - 14:57
SS jak się patrzy zobacz "warsztat SS" początek wątku pełno takiej kolorystyki.
LIpa raczej nie bardziej Spróchniała Topola
Napisano 23 styczeń 2018 - 23:31
Napisano 23 styczeń 2018 - 23:40
Nikt nie robi. To są autentycznie archiwalne egzemplarze, W cholerę trudne do zdobycia.
Mam cały ich zestaw, I tych za cholerę nie sprzedam.
A z ciekawości... co Ci Kolego na nie bierze? To jedno pytanie, a drugie, długośc tej blachy, bo ma wewnętrzne podpięcie pod kotwicę, więc musi mieć więcej niż 12 cm. Przynajmniej ja tak to czuję.
pozdrawiam
Alek
Napisano 23 styczeń 2018 - 23:48
Biorą szczupaki nic nadzwyczajnego ale biorą. Co do długości to zdjęcie oszukuje bo blaszka ma 7,5 cm ale jest zaje
Napisano 24 styczeń 2018 - 00:03
Słuchaj, dzieki za info. myślałem, że jest większa. mam kilka takich 7,5 cm.
Pozdrawiam
A.
Napisano 24 styczeń 2018 - 00:20
ja mam dwie większe i fakt to potrafi działać.
Napisano 24 styczeń 2018 - 07:54
Jeszcze zdjęcie z boku by się przydało 😊.Pomóżcie Panowie mam tylko jedną sztukę a działa jak żadna inna. Kto robi takie cuda.
to mówię wam ja Frame
Napisano 24 styczeń 2018 - 09:00
Jeszcze zdjęcie z boku by się przydało 😊.
Te moje mają ze 40-ci lat,robili je koledzy mojego ojczyma wraz z nim na narzędziowni,niestety ktoś kiedyś zapomniał oddać wykrojniki i słuch o nich zaginął, to taka "delbanka" tylko na grubego zwierza prawda.
Między innymi "heinza" też sobie robili,tu na zdjęciach stare surówki stalowe
Napisano 24 styczeń 2018 - 09:14
Wygląda jak "Konckówka" ale chyba nią nie jest . Być może ktoś sobie wyklepał podobną . oczywiście mogę się mylić ale miałem ( mam) 'Konckówki" i mają dość charakterystyczny wzór , jednak inny . Oczywiście nie umiejsza to ,zajebistości twojej
Napisano 24 styczeń 2018 - 09:29
To teraz po długim czasie wywołuje Roberta(@BOB1) do tablicy,to mój "nieznany" kiler,połączenie wydry z gnomem,dostałem od kolegi w prezencie i po tym jak raz wrzuciłem do wody schowałem ją do swojego "sejfu wędkarskiego" jako coś mega cennego,zaparłem się,że muszę do tego zrobić wykrojnik i stempel,tylko jaka prasa przetnie 2.5-3mm blachę.
Robercie kto to i kiedy według Ciebie robił,kolega niestety wyjechał i mam poznać historie dopiero jak wróci,robili ponoć też inne dziwne łączone modele.
Coś Ci świta.Ten brud to patyna na białym matowym srebrze.
Napisano 24 styczeń 2018 - 09:30
Zapomniałem dopiąć fotek.
Napisano 24 styczeń 2018 - 18:30
Napisano 24 styczeń 2018 - 18:32
pikne
Napisano 24 styczeń 2018 - 19:13
To tak na szybko i brudno dwie moje podróbki około 8cm 12g blacha 1mm
Ożeż Ty!... Pięknie wyszły Jacku, choć dodałeś trochę swojego "Idee", bo oryginał jest bardziej "wypłaszczony" i wzdłużnie wykrępowany.
Ale i tak: Piękne Panie, piękne!... .
...Tylko, że ja nie mam tylu przegródek w pudełkach, co Ty ...pomysłów!
Użytkownik Dokuś edytował ten post 24 styczeń 2018 - 19:14
Napisano 24 styczeń 2018 - 20:15
To teraz po długim czasie wywołuje Roberta(@BOB1) do tablicy,to mój "nieznany" kiler,połączenie wydry z gnomem,dostałem od kolegi w prezencie i po tym jak raz wrzuciłem do wody schowałem ją do swojego "sejfu wędkarskiego" jako coś mega cennego,zaparłem się,że muszę do tego zrobić wykrojnik i stempel,tylko jaka prasa przetnie 2.5-3mm blachę.
Robercie kto to i kiedy według Ciebie robił,kolega niestety wyjechał i mam poznać historie dopiero jak wróci,robili ponoć też inne dziwne łączone modele.
Coś Ci świta.Ten brud to patyna na białym matowym srebrze.
Wywołany do tablicy odpowiem bez wstydu: nie wiem, ale wiem, że gdzieś coś takiego widziałem bo blach w takich "hiszpańskich" proporcjach trudno nie zapamiętać
Jak by coś to dam znać
Napisano 24 styczeń 2018 - 20:19
Wywołany do tablicy odpowiem bez wstydu: nie wiem, ale wiem, że gdzieś coś takiego widziałem bo blach w takich "hiszpańskich" proporcjach trudno nie zapamiętać
Jak by coś to dam znać
Spoko Robercie może będziesz pierwszym,zanim wróci kolega,jutro następna zagadka,mam całe wiadro .
Napisano 24 styczeń 2018 - 20:23
To tak na szybko i brudno dwie moje podróbki około 8cm 12g blacha 1mm
Chyba domyślam się źródła inspiracji
Napisano 24 styczeń 2018 - 20:23
..."Spoko Robercie może będziesz pierwszym,zanim wróci kolega,jutro następna zagadka,mam całe wiadro"...
...chcesz mnie zniszczyć? litości!!!
Użytkownik BOB1 edytował ten post 24 styczeń 2018 - 20:24
Napisano 24 styczeń 2018 - 20:30
..."Spoko Robercie może będziesz pierwszym,zanim wróci kolega,jutro następna zagadka,mam całe wiadro"...
...chcesz mnie zniszczyć? litości!!!
Nigdy w źyciu,
Może coś pomieniamy,ale najbardziej to mi zależy na wypożyczeniu agli 7 co masz,bo chcę zrobić do niej wykrojnik,żeby mieć takie maleństwo z moim korpusem na tajne jeziorko z mamami 120+,żeby tak polatała po 10-ciu metrach w toni.
2 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych