Cze艣膰,
Czy to s膮 woblery SS z lipy?
prosz臋 o pomoc.
Moim zdaniem to SS, ale niekoniecznie z lipy W ka偶dym b膮d藕 razie drewniane z dw贸ch po艂贸wek.
Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.
Napisano 16 stycze艅 2018 - 13:12
Cze艣膰,
Czy to s膮 woblery SS z lipy?
prosz臋 o pomoc.
Moim zdaniem to SS, ale niekoniecznie z lipy W ka偶dym b膮d藕 razie drewniane z dw贸ch po艂贸wek.
Napisano 19 stycze艅 2018 - 14:57
SS jak si臋 patrzy zobacz "warsztat SS" pocz膮tek w膮tku pe艂no takiej kolorystyki.
LIpa raczej nie bardziej Spr贸chnia艂a Topola
Napisano 23 stycze艅 2018 - 23:31
Napisano 23 stycze艅 2018 - 23:40
Nikt nie robi. To s膮 autentycznie archiwalne egzemplarze, W choler臋 trudne do zdobycia.
Mam ca艂y ich zestaw, I tych za choler臋 nie sprzedam.
A z ciekawo艣ci... co Ci Kolego na nie bierze? To jedno pytanie, a drugie, d艂ugo艣c tej blachy, bo ma wewn臋trzne podpi臋cie pod kotwic臋, wi臋c musi mie膰 wi臋cej ni偶 12 cm. Przynajmniej ja tak to czuj臋.
pozdrawiam
Alek
Napisano 23 stycze艅 2018 - 23:48
Bior膮 szczupaki nic nadzwyczajnego ale bior膮. Co do d艂ugo艣ci to zdj臋cie oszukuje bo blaszka ma 7,5 cm ale jest zaje
Napisano 24 stycze艅 2018 - 00:03
S艂uchaj, dzieki za info. my艣la艂em, 偶e jest wi臋ksza. mam kilka takich 7,5 cm.
Pozdrawiam
A.
Napisano 24 stycze艅 2018 - 00:20
ja mam dwie wi臋ksze i fakt to potrafi dzia艂a膰.
Napisano 24 stycze艅 2018 - 07:54
Jeszcze zdj臋cie z boku by si臋 przyda艂o 馃槉.Pom贸偶cie Panowie mam tylko jedn膮 sztuk臋 a dzia艂a jak 偶adna inna. Kto robi takie cuda.
to m贸wi臋 wam ja Frame
Napisano 24 stycze艅 2018 - 09:00
Jeszcze zdj臋cie z boku by si臋 przyda艂o 馃槉.
Te moje maj膮 ze 40-ci lat,robili je koledzy mojego ojczyma wraz z nim na narz臋dziowni,niestety kto艣 kiedy艣 zapomnia艂 odda膰 wykrojniki i s艂uch o nich zagin膮艂, to taka "delbanka" tylko na grubego zwierza prawda.
Mi臋dzy innymi "heinza" te偶 sobie robili,tu na zdj臋ciach stare sur贸wki stalowe
Napisano 24 stycze艅 2018 - 09:14
Wygl膮da jak "Konck贸wka" ale chyba ni膮 nie jest . By膰 mo偶e kto艣 sobie wyklepa艂 podobn膮 . oczywi艣cie mog臋 si臋 myli膰 ale mia艂em ( mam) 'Konck贸wki" i maj膮 do艣膰 charakterystyczny wz贸r , jednak inny . Oczywi艣cie nie umiejsza to ,zajebisto艣ci twojej
Napisano 24 stycze艅 2018 - 09:29
To teraz po d艂ugim czasie wywo艂uje Roberta(@BOB1) do tablicy,to m贸j "nieznany" kiler,po艂膮czenie wydry z gnomem,dosta艂em od kolegi w prezencie i po tym jak raz wrzuci艂em do wody schowa艂em j膮 do swojego "sejfu w臋dkarskiego" jako co艣 mega cennego,zapar艂em si臋,偶e musz臋 do tego zrobi膰 wykrojnik i stempel,tylko jaka prasa przetnie 2.5-3mm blach臋.
Robercie kto to i kiedy wed艂ug Ciebie robi艂,kolega niestety wyjecha艂 i mam pozna膰 historie dopiero jak wr贸ci,robili pono膰 te偶 inne dziwne 艂膮czone modele.
Co艣 Ci 艣wita.Ten brud to patyna na bia艂ym matowym srebrze.
Napisano 24 stycze艅 2018 - 09:30
Zapomnia艂em dopi膮膰 fotek.
Napisano 24 stycze艅 2018 - 18:30
Napisano 24 stycze艅 2018 - 18:32
pikne
Napisano 24 stycze艅 2018 - 19:13
To tak na szybko i brudno dwie moje podr贸bki oko艂o 8cm 12g blacha 1mm
O偶e偶 Ty!... Pi臋knie wysz艂y Jacku, cho膰 doda艂e艣 troch臋 swojego "Idee", bo orygina艂 jest bardziej "wyp艂aszczony" i wzd艂u偶nie wykr臋powany.
Ale i tak: Pi臋kne Panie, pi臋kne!... .
...Tylko, 偶e ja nie mam tylu przegr贸dek w pude艂kach, co Ty ...pomys艂贸w!
U偶ytkownik Doku艣 edytowa艂 ten post 24 stycze艅 2018 - 19:14
Napisano 24 stycze艅 2018 - 20:15
To teraz po d艂ugim czasie wywo艂uje Roberta(@BOB1) do tablicy,to m贸j "nieznany" kiler,po艂膮czenie wydry z gnomem,dosta艂em od kolegi w prezencie i po tym jak raz wrzuci艂em do wody schowa艂em j膮 do swojego "sejfu w臋dkarskiego" jako co艣 mega cennego,zapar艂em si臋,偶e musz臋 do tego zrobi膰 wykrojnik i stempel,tylko jaka prasa przetnie 2.5-3mm blach臋.
Robercie kto to i kiedy wed艂ug Ciebie robi艂,kolega niestety wyjecha艂 i mam pozna膰 historie dopiero jak wr贸ci,robili pono膰 te偶 inne dziwne 艂膮czone modele.
Co艣 Ci 艣wita.Ten brud to patyna na bia艂ym matowym srebrze.
Wywo艂any do tablicy odpowiem bez wstydu: nie wiem, ale wiem, 偶e gdzie艣 co艣 takiego widzia艂em bo blach w takich "hiszpa艅skich" proporcjach trudno nie zapami臋ta膰
Jak by co艣 to dam zna膰
Napisano 24 stycze艅 2018 - 20:19
Wywo艂any do tablicy odpowiem bez wstydu: nie wiem, ale wiem, 偶e gdzie艣 co艣 takiego widzia艂em bo blach w takich "hiszpa艅skich" proporcjach trudno nie zapami臋ta膰
Jak by co艣 to dam zna膰
Spoko Robercie mo偶e b臋dziesz pierwszym,zanim wr贸ci kolega,jutro nast臋pna zagadka,mam ca艂e wiadro .
Napisano 24 stycze艅 2018 - 20:23
To tak na szybko i brudno dwie moje podr贸bki oko艂o 8cm 12g blacha 1mm
Chyba domy艣lam si臋 藕r贸d艂a inspiracji
Napisano 24 stycze艅 2018 - 20:23
..."Spoko Robercie mo偶e b臋dziesz pierwszym,zanim wr贸ci kolega,jutro nast臋pna zagadka,mam ca艂e wiadro"...
...chcesz mnie zniszczy膰? lito艣ci!!!
U偶ytkownik BOB1 edytowa艂 ten post 24 stycze艅 2018 - 20:24
Napisano 24 stycze艅 2018 - 20:30
..."Spoko Robercie mo偶e b臋dziesz pierwszym,zanim wr贸ci kolega,jutro nast臋pna zagadka,mam ca艂e wiadro"...
...chcesz mnie zniszczy膰? lito艣ci!!!
Nigdy w 藕yciu,
Mo偶e co艣 pomieniamy,ale najbardziej to mi zale偶y na wypo偶yczeniu agli 7 co masz,bo chc臋 zrobi膰 do niej wykrojnik,偶eby mie膰 takie male艅stwo z moim korpusem na tajne jeziorko z mamami 120+,偶eby tak polata艂a po 10-ciu metrach w toni.
0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych