Wędki ZENAQ
#1 ONLINE
Napisano 09 październik 2022 - 18:11
Szukam wszelkich informacji na temat tego modelu: akcja, ugięcie, pod jakie przynęty i czy prawidłowo opisany?
Jak ogólnie oceniacie wędki ZENAQ?
#2 OFFLINE
Napisano 09 październik 2022 - 20:37
Panowie czy ktoś z Was miał do czynienia z wędką ZENAQ Snipe S78XX (K-Guide) 2,34m 6-35g.
Szukam wszelkich informacji na temat tego modelu: akcja, ugięcie, pod jakie przynęty i czy prawidłowo opisany?
Jak ogólnie oceniacie wędki ZENAQ?
Mam Zenka ale w caście i wyrzut max. 700 gramów . Top of the top.
#3 OFFLINE
Napisano 10 październik 2022 - 09:33
Mam z pazurem w jednym składzie do 35gr.
Czuła , szybka , mocna pod większe gumy i koguty. Bardzo dobrze wykonana. Ze względu na dość cienki szczyt wędka techniczna do zadań specjalnych na sandacza. W dolnym przedziale lekko przeszacowana a w górnym lekko niedoszacowana.
#4 ONLINE
Napisano 10 październik 2022 - 12:11
#5 ONLINE
Napisano 12 październik 2022 - 18:38
Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka
#6 OFFLINE
Napisano 12 październik 2022 - 19:20
Pod co tą wędkę brałeś, jak na sucho i dlaczego ta a nie ta druga?
#7 ONLINE
Napisano 12 październik 2022 - 19:39
Pod co tą wędkę brałeś, jak na sucho i dlaczego ta a nie ta druga?
Wędka kupiona z przeznaczeniem na sandacza i szczupaka. Powinna dobrze współpracować z silikonowymi przynętami oraz z woblerami. Model s76x był dla mnie za słaby i nie poradził by sobie z woblerami głębiej schodzącymi.
Tutaj można znaleźć info na temat zakresu przynęt, ugięcia, mocy itp.
https://zenaq.com/product/snipe/
- strary lubi to
#8 OFFLINE
Napisano dziś, 18:06
- stelka 22 3000hgm
- Vaniek 23 3000hgm
-linki pe 1,0 duel x8 ,
-wabik ten sam na 7 gramach westin shadteez slim 14cm
Nie wyczułem przewagi w czuciu przynęty na rzecz
Borona ,zenaq lżejszy i przy bliźniaczych przynętach i reszcie zastawu miotał mega daleko.
Siadlo 6 ryb szupaki od 66 do 73cm brania z daleka dobrze sygnalizowane szczytówką,bez spadu
Polecam.
Użytkownik hasior edytował ten post dziś, 18:39
- mario, dante, Sławek77 i 2 innych osób lubią to
#9 ONLINE
Napisano dziś, 20:47
Odgrzeję bo jestem zauroczony kijem ZENAQ snipe 86xx long cast , kij w wersji „zimowej” na normalnych przelotkach K kij 20lb,ce 8-40 gram,mega szybki ale i sprężysty ,bdb czucie brania i faktycznie leci z tego Long cast nie jest pustym sloganem, dziś robiłem testy równolegle z Vegterem boronem 8,3 stopy 7-33 gram 20lb, dwa młynki
- stelka 22 3000hgm
- Vaniek 23 3000hgm
-linki pe 1,0 duel x8 ,
-wabik ten sam na 7 gramach westin shadteez slim 14cm
Nie wyczułem przewagi w czuciu przynęty na rzecz
Borona ,zenaq lżejszy i przy bliźniaczych przynętach i reszcie zastawu miotał mega daleko.
Siadlo 6 ryb szupaki od 66 do 73cm brania z daleka dobrze sygnalizowane szczytówką,bez spadu
Polecam.
Wedki ZENAQ mają w sobie to coś. Na początku wydają się dziwne i specyficzne, jednak kiedy już nauczymy nimi łowić to doceniamy ich walory.
Kiedyś na filmie z targów w Japonii przedstawiciel ZENAQ pokazywał wędkę i opowiadał, że była ona testowana i dopracowywana przez cztery lata zanim trafiła do sprzedaży. Jak dla mnie to najlepiej dopracowane i dostosowane wedki produkowane seryjnie. Łowiąc nimi nie czuję potrzeby zamawiania wedkek w pracowniach.
#10 OFFLINE
Napisano dziś, 21:10
Oglądam na YouTube kanał, gość z Sidney. Bardzo często łowi Zenaq
https://youtu.be/vde...YWNmfytfCSRJN2X
#11 OFFLINE
Napisano dziś, 21:31
- Darek_W lubi to
#12 ONLINE
Napisano dziś, 21:36
Mam kilka zenaqów,mega wędki.
Pochwal się jakie modele posiadasz? Może coś podpytam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
2 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
-
Lukas 24, Szymon82