Cześć.
Ostatnio spotkałem nad wodą kolegę wędkarza (serdecznie pozdrawiam). Wymieniliśmy kilka opini na różne tematy. Było też trochę o zimowych łowach, metodach, rybach i miejscówkach.
Nie przedłużająć chciałbym w przyszłym roku oprócz okręgu mazowieciego i radomskiego (jak czynię to co rou) wykupić również dodatkowo okręg ciechanowski i być może dodatkowo skorzystać z opcji dodatkowych dzięki porozumieniom pomiędzy okręgami.
Jak wiemy władze okręgu mazowieckiego mają, za przeproszeniem, w dupie jakie kolwiek porozumienia z i nnnymi okręgami (dlaczego? pozostawiam tą kwestie otwartą - pewnie chodzi o niezliczoną ilość znakomitych wód .
I teraz czego się dowiedziałem od napotkanego kolegi.
Pierwszą składkę jaką należy opłacić jest składka poza okręgiem mazowieckim (czyli albo radomski albi ciechanowsi). Dlaczego? Ponoć jeśli oplłcę najpierw mazowiecki to nie obejmują mnie porozumienia z innych okręgów.
Czyli - hipotetycznie bo nie wiemy jak to będzie wyglądało od nowego roku:
Opłacam najpierw mazowiecki. Następnie ciechanowski, później radomski - nie obejmują mnie zniżki związane z porozumieniami???? - Czy tak jest?
Dopiero kolejność. Ciechanowski, nastęnie mazowiecki. W tej kolejności mogę korzystać z porozumień (zniżek) które ma wypracowane okręg ciechanowski.
Pytanie czy tak jest? Przeczy to jakiejkolwiek logice, ale dziwne rzeczy przstają już dziwić....
Pozdrawiam.