Pierwsza tablica gotowa, przeznaczenie boleń i dwa uniwersały, które rapy też chętnie zażerają. Opowiem co obiecałem wcześniej, czyli o czarnym kolorze w moim garażowym arsenale. Pomysł zalągł się na poprzedniej wyprzedaży garażowej. Mianowicie podszedł do mnie Andrzej alias @godski i spytał czy nie mam jerka z czarnym brzuszkiem. Chodziło o zwiększenie jego widoczności dla szczupaków obserwujących ofiarę nad sobą. Długie miesiące później, na kiblu, temat mi się przypomniał i pomyślałem, że przecież bolenie w przeważającej większości zapinają się za brzuszną kotwicę, więc czarny brzuszek w boleniówce też byłby wskazany. Idąc tym tropem zamówiłem teleporadę u mojego boleniowego sensei i Eureka! Potwierdził te przypuszczenia i dodał, że to tajna broń kilku znanych polskich boleniarzy, są tacy,co uważają czerń za najlepszy kolor na rapiszcza. Stąd też na na tablicy czarne Enigmy nr.3. Co do samego woblera wspominałem, że na przestrzeni ok półtora roku pracowałem nad podkręceniem kilku modeli. W tym gronie znalazła się Enigma nr.3. Został zmieniony rodzaj obciążenia i odrobinę jego układ. Poskutkowało wyśmienicie. Wobler, zachowując swoją dotychczasową wagę ma większy zasięg, w locie zachowuje się stabilnie i można go prowadzić wolniej. Jest to jeden z moich dwóch najbardziej udanych tunningów, obok Enigmy Cat Toy. Akcja przynęty jest taka jak dotychczas, nawet zaryzykuję stwierdzenie, że lepsza. Nie wiem jak to opisać ale po przerzuceniu tysięcy egzemplarzy woblerów z lusterkującą akcją jest jeden taki jej rodzaj, przy którym od razu wiem, że to jest to. Jedyne opisowe skojarzenie jakie mam to coś jak różnica między perkusją w trashmetalowym graniu a podwójną stopą w technicznym deathmetalu 😈♠️😈
A sama Enigma nr3 będzie po raz pierwszy dostępna na Garażu, bo robiłem ją w ubiegłym roku dla siebie i kilku znajomych.
IMG_20230324_210859.jpg 99,93 KB
9 Ilość pobrań
IMG_20230324_004603.jpg 109,46 KB
8 Ilość pobrań
IMG_20230324_004705.jpg 114,38 KB
8 Ilość pobrań
Użytkownik Hesher edytował ten post 25 marzec 2023 - 00:06