Do dyspozycji mam około 450zł. Chciałbym zakupic kij na szczupaka, najlepiej uniwersalny do łapania z łodzi i z brzegu (myśle że około 2,4-2,6m, ciężar wyrzutu wydaje mi się ze miedzy 15g a 40g). Głównie będzie łapane na duże 5-6 cali gumy z główkami 5-15g oraz woblery w trollingu, może czasem jakiś lekki kogut do 30g oraz blachy ( cos jak Alga nr 2, Gnom nr 2, wirówki od 18g).
Wcześniej używałem Dragon Millenium Wobbler 2,4 15-35g, ale był ciut za słaby...
Może możecie mi coś zaproponowac, myślałem o Dragon Guide Select Monster 2,3m 15-35g, bo te kije mają podobno spory zapas mocy albo Reno Killer. Kolejnym, który biorę pod uwage jest Team Dragon 2,4m 14-42g, ale być może pokuszę sie o coś z pracowni... Czy za 450-500zł da sie coś zrobić godnego uwagi pod moje potrzeby? Nie musi być koniecznie korek, może być w piance eva i alconice albo forecast...
Jeśli chodzi o kołowortek do wędki, to będzie ważący około 300g Spro Red Arc 10400 z plecionką PowerPro 0,19mm / 20lbs.
EDIT: Zapomniałem dodać że jestem dość wysoki 187cm i będe łowić głownei z łodzi i brzebu na jeziorach i zaporówkach. Rzeki odpadają (no może sporadycznie raz czy dwa do roku na dolna wisłe w okolicach śląska).
Użytkownik cru5h edytował ten post 23 październik 2012 - 08:28