(...) Mikado 8 splotowe kupiłem w tym roku ... Trudno cokolwiek mi jest jeszcze powiedzieć o tej plecionce na pewno nie jest droga , fajny splot , trafnie opisana pod względem średnicy, nie trze tak mocno po przelotkach . Jak zacząłem ją użytkować szybko się okazało (bynajmniej w moim odczuciu) że jest słaba , rwie się w przypadkowych miejscach , strzępi się dosyć szybko ..Może za cienką kupiłem . trudno ja jeszcze ocenić...(...)
O której piszesz? Bo jeśli o Nihonto Octa Braid, to mogę dodać, że używam tych plecionek w różnych rozmiarach (od 0,08 do 0,14) czwarty sezon. Wytrzymują spokojnie 1,5 do 2 sezonów (po pierwszym sezonie przewijam na drugą stronę). Jak wszystkie plecionki ze średniej półki jest nieco przegrubiona w stosunku do opisu, ale za to (przynajmniej w moim przypadku) trzyma parametry wytrzymałościowe. W tej cenie, a nawet w cenach o 50% wyższych lepszej nie kupisz.
Jeśli rwie Ci się poza węzłem, to muszę Cię zmartwić, to podróbka. Tanie plecionki są rzadko podrabiane, ale widocznie tę się opłaca. Odradzam kupowanie jej na Allegro, bo tam właśnie jest mnóstwo jej podróbek, zwłaszcza jeśli oferowana jest "na metry". Najlepiej kupować w dobrych, sprawdzonych sklepach.