Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Shimano Stella FB - opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6985 postów
  • Lokalizacjaokolice Szczecina
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:S.

Napisano 22 maj 2007 - 06:59

Witam. Może któryś z kolegów zna lub posiada w/w maszynkę. Czekam na przesyłkę z 3000 FB (SR). Będę wdzięczny za wszelkie opinie. Pozdrawiam . Patryk

#2 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6985 postów
  • Lokalizacjaokolice Szczecina
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:S.

Napisano 22 maj 2007 - 20:25

...i jeszcze jedno pytanko..czym róznią się wersje na Europę od tych na USA i Japonię?

#3 OFFLINE   pitt

pitt

Jadę na ryby ... na zawsze

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9353 postów

Napisano 23 maj 2007 - 05:23

to swietne kolowrotki, wersje usa i euro sa takie same, a wersja japonska jest po prostu jeszcze lepsza

#4 OFFLINE   mako

mako

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 136 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 23 maj 2007 - 16:31

Witaj.

Jak bym miał oceniac Stelle zawsze mam mieszane uczucia, z jednej strony jest to bradzo nowoczesna' konstrukcja z drugiej znam przypadki nie zadowolenia użytkowników wynikajacego z awaryjności (choc faktem ,ze tylko wersje kupowane w Europie mialy awarie, może to przypadek moze nie)...
Model który kupiłeś jak się domyslam ściągasz z USA?
Byc może trafisz na krecioły importowane z japonii jeżeli kupowałeś na Ebay..Sami sprzedawcy z USa niektórz piszą np? SR wersja modelu Japońska B) ...

W ostatnim czasie z kolowrtoków którymi krecilłem największe wrażenie zrobiła na mnie nowa Stella odsłona 2007 (narazie dostępna tylko w Japonii i to w mocno ograniczonych ilościach), jest kosmicznie dopracowana i choc jestem ortodoksyjnym fanem Daiwy to mam cały czas chęc na ten kręcioł i niewiem czy jednak go nie zakupię w najbliższym czasie (cho moze poczekam jak spadną lekko ceny w kraju kwitnącej wiśni :mellow: ) co przy takim ssaniu na tamtym rynku tego modelu może dośc długo potrwac... :mellow:

#5 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3777 postów
  • LokalizacjaAreszt Wydobywczy Istambuł

Napisano 28 maj 2007 - 09:32

Znałem jednego snoba co sobie kupił ten „super” kołowrotek aby nim szpanować u nas na wsi :D Przekręcił nim parę razy i coś zaczęło całkiem głośno stukać co obrót kosza. Ot, całe Shimano :lol:

#6 OFFLINE   Gumofilc

Gumofilc

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6193 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 28 maj 2007 - 10:05

Nigdy wiecej Shimano, starsze konstrukcje sprzed 10 lat jak najbardziej...od dzisiejszych jak najdalej.
Moze po prostu, i tu dygresja w strone calej oferty kolowrotkowej...gdyby to bylo mniej kosmiczne a po prostu dobre i trwale to byloby wieksze zadowolenie z uzytkowania...

Gumo

#7 OFFLINE   Kuba

Kuba

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2438 postów

Napisano 28 maj 2007 - 10:52

Moze po prostu, i tu dygresja w strone calej oferty kolowrotkowej...gdyby to bylo mniej kosmiczne a po prostu dobre i trwale to byloby wieksze zadowolenie z uzytkowania...

To sie tyczy doslownie WSZYSTKIEGO. Przemyslowi nie zalezy na produkowaniu dóbr trwalego uzytku sensu stricto, a na zwiekszeniu rotacji, czyli sprzedaży.
Stad np. taki drogi serwis pogwarancyjny - wyrzuc i kup nowe.
Nawet z zegarkiem musze grzac do serwisu - dobrze ze jeszcze gwarancja jest. B)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych