#81 ONLINE
Napisano 08 listopad 2013 - 11:23
- Filip14 lubi to
#82 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2013 - 11:31
- Ranjinxxx lubi to
#83 ONLINE
Napisano 08 listopad 2013 - 11:43
- Friko lubi to
#84 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2013 - 12:27
Tomek,a czy odległość między przelotką szczytową ,a następną jest większa niż między następnymi( drugą i trzecią)? Czy to efekt zdjęcia?
#85 ONLINE
Napisano 10 listopad 2013 - 12:37
tak jest , pomyłka przy znaczeniu spacingu... trzeba będzie przekręcić ją,,, jest to w planach..
#86 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2013 - 12:54
Tomku mozna też troche ze szczytu ciapnąć i bedzie ok
- popper lubi to
#87 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2013 - 08:11
Jakoś tak dziwnie to zdjęcie wyszło waga wędki wg mojej kuchennej miary to 105 gram. ... ale przyrząd niepewny jest raczej
Bardzo dobra waga, gratuluje !
#88 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2013 - 11:22
Spacing mi się nie podoba, progresja jak w castingu, pomijając błąd pierwszej szczytowej. Wydaje mi się też, że lakieru cosik poskąpiłeś, bo nie ma równej powierzchni na fotce 3 i jakby długość 2 ostatnich omotek była sporo dłuższa niż wcześniejsze.
#89 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2013 - 15:53
Spacing mi się nie podoba, progresja jak w castingu
To jest generalnie źle, że "progresja jak w castingu"?
Tomasz, a jaki zestaw przlotek zamontowałeś, rodziaj i rozmiary?
Pozdrawiam
Grzesiek
#90 ONLINE
Napisano 12 listopad 2013 - 16:19
przelotki od 30 do 6 aluoxy, spacing bazowany na innym kiju w podobnych parametrach lekko zmodyfikiowany ... wędka była już nad wodą na testach, miota fajnie woblery 3 cm a do tego była robiona, jakieru nie waliłem dużo celowo, przelotki ciężkie same z siebie to nie chciałem jeszcze lakierem niepotrzebnie męczyć, co do zdjęć jak będe nad woda z kimś kto będzie mógł foty zrobić to wtedy wrzuce jak pracuje pod obciążeniem, ja jestem bardzo zadowolony...
#91 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2013 - 17:18
Kij jest na blanku muchowym najprawdopodobniej ( wydaje mi się że to jeden z tych no-nameów które na ebayu sprzedaje niejaki Roger ) więc i spacing / progresja jak w castingu nie powinien dziwić.... blank ma regularne ugięcie to i odstępy między przelotkami równe. Odległośc między tip-topem a pierwsza przelotką faktycznie wygląda na sporawą, ale zawsze można obciapać szczytówkę 1,5 centymetra i założyć przelotkę szczytową jeszcze raz
#92 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2013 - 19:18
#93 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2013 - 19:54
przelotki od 30 do 6 aluoxy, spacing bazowany na innym kiju w podobnych parametrach lekko zmodyfikiowany (...) co do zdjęć jak będe nad woda z kimś kto będzie mógł foty zrobić to wtedy wrzuce jak pracuje pod obciążeniem, ja jestem bardzo zadowolony...
A stożek, co po 30? Bardzo chętnie zobaczę jak wyszło takie foto, bo jak już się czepiamy, chociaż nie mialiśmy tego kija w ręce to pierwsza przelotka wydaje mi się bardzo daleko od kołowrotka, dopiero na drugim składzie i to nie przy łączeniu. Na oko prawie 80cm od stopki korby, jeśli kij ma 270cm dzielone na trzy. Możliwe to? Zwłaszcza jeśli gnie się głęboko, to ja bym podparł bliżej, tak na logikę i teoretycznie
#94 ONLINE
Napisano 12 listopad 2013 - 20:05
Panowie wszelka krytyka mile widziana, jestem amatorem ukręciłem raptem kilka wędek... nie mam od kogo się zbytnio uczyć, ewentualnie tutaj z forum, z chęcią wysłucham rad popartych wiedzą kolegów, ale nie spekulacji
#95 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2013 - 20:07
#96 ONLINE
Napisano 12 listopad 2013 - 20:16
od konca szpuli do pierścienia jest 71 cm, po 30 jest 16, Panowie RB to nie tylko fuji NC , KR czy inne gotowce trzeba eksperymentować.... postaram się wrzucić fotki ugięcia w czasie holu
#97 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2013 - 20:17
Szkoda ciąć takiego blanku, to kolor nadziei, a nadzieja powinna umierać ostatnia
Z drugiej strony, wygląda ten spacing tak jak wygląda, ale może akurat autorowi to nie przeszkadza i będzie na nią łowił medalowe rybki, szczytówka będzie narażona przy maksymalnych obciążeniach, ale niekoniecznie musi pęknąć, zależy od materiału
#98 ONLINE
Napisano 12 listopad 2013 - 20:23
Jak pęknie to widzę dwie opcje..
nr 1 zrobię wklejkę
nr 2 zrobię pierwsze łączenie spigot
ot i po problemie kolor był niespodzianką dla mnie również,
#99 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2013 - 21:08
No i git, najważniejsze że działa w praktyce.
Czekam na fotki i chyba nikt tu nie oczekuje oglądania szablonowych gotowców
Pozdrawiam
Grzesiek
- Tomasz eS lubi to
#100 ONLINE
Napisano 29 styczeń 2014 - 13:28
blue rapid od Psulka,
rękojeść dosycha, mix korka +pianka +plus alps leo w kolorze blanku.... czyli tak jak lubię
cd blue rapid.jpg 21,57 KB 44 Ilość pobrań
- Karol Krause i ares2k lubią to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →