Cześć, w planach mam 10-cio dniowy wyjazd do Rumunii. Wie ktoś może jak wygląda sprawa zezwoleń w Rumunii i czy może ktoś był i jest w stanie polecić jakąś metę. Spinning i mucha wchodzą w grę. 10 dni nie wytrzymam ze starą dlatego pasuje coś ogarnąć w razie wu.

Urlop w Rumunii
Napisano 05 sierpień 2024 - 13:07
Napisano 05 sierpień 2024 - 15:52
Jakie okolice? czy planujesz jeździć po całej Rumunii?
Popytam znajomych z mojej firmy, nikt nie łowi ale jakieś przepisy i info o karcie i opłatach podeślą.
Ale z tego co pamiętam to tam jest większy burdel jak z naszym PZW
dużo wody jest prywatnej- i nizinnej i górskiej, Delta Dunaju - każda odnoga i kanałek ma swoje regulacje i okresy
Tak ze trzeba dobrze przemyśleć po ci i gdzie się tam jedzie. No i tanio nie jest, przez co kłusownictwo jest bardzo powszechne na wodach nie prywatnych.
Napisano 06 sierpień 2024 - 08:18
Kiedyś widziałem jakiś film na YT, polscy wędkarze pojechali na deltę Dunaju i rybostan gorszy nawet niż u nas. Jedyne co trafiali to małe szczupaczki, a wśród miejscowych bardzo powszechne jest kłusownictwo no i wszystko oczywiście walone w łeb.
Napisano 06 sierpień 2024 - 09:52
Będę jeździł po całej Rumunii. Niestety wczoraj trochę poczytałem o stanie wód w Rumunii i postanowiłem wędki jednak zostawić w domu
Napisano 06 sierpień 2024 - 10:42
Chyba ze przestawisz się na prywatne wody ... to wtedy jest szansa połowić.. zarówno w rzekach jak i zbiornikach.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych