Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7426 odpowiedzi w tym temacie

#761 OFFLINE   Rafał.N

Rafał.N

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2095 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:N

Napisano 23 wrzesień 2013 - 16:23

Tak troche po za tematem wędek okoniowych (obiecuje wrócić do tego tematu bo też bym potrzebował coś takiego) . Przyszedł dzisiaj na testy FC Duela 0.261 miał być na przypony ale nawine go na szpule jako linke główna i zobacze jak sie spisuje - za taka cene nie ma co sie patyczkować z nim , kosztuje ponad dwa razy mniej niz te Daiwy Brave co kupiłem ( nie polecam ) .

20jf.JPG

Na pierwszy rzut oka wydaje sie ok - jest troche mniej sztywny niż Daiwa ale daiwa ma 0.285 wiec ciezko porównać . Wyjdzie w praniu .

Swoją drogą niezła szpula :

s1ld.jpg7xh2.jpg

Dostałęm też gumy Keitecha - Kamil Ty szydero nie mówiłeś , że one walą ryba na sto metrów :D Są świetne 10 razy lepsze od moich Dragonów a płaciłem za nie 30 groszy wiecej ... masakra 

uz0.JPG

Użytkownik RafałWrocław edytował ten post 23 wrzesień 2013 - 16:24

• Dienekes lubi to

#762 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5423 postów
  • Imię:Kamil

Napisano 23 wrzesień 2013 - 16:41

Keitechy na rzece spisują mi się raczej średnio jeśli chodzi o skuteczność, a mam ich worek dosłownie :)

kup sobie VEP lub VEP-F jako linkę główną, a będziesz zadowolony (jak w reklamie tani i dobry) - oczywiście w kontrze do FC

Użytkownik bazyloss edytował ten post 23 wrzesień 2013 - 16:41

#763 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5423 postów

Napisano 23 wrzesień 2013 - 16:45

a jak chcesz miękki FC (jak na FC) to

BAWO SUPER HARD SUPER FINNESSE

ja mam go nawiniętego do okoniowego UL Drop-Shota i jetem zadowolony

#764 OFFLINE   Rafał.N

Rafał.N

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2095 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 23 wrzesień 2013 - 16:46

Ten FC kosztował mnie 40 zł moge co tydzien nowy kupować xD Czemu Keitechy niedobre na rzeke ;> ? 

#765 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5423 postów

Napisano 23 wrzesień 2013 - 16:57

nie napisałem, że złe, tylko że nie zauważyłem większej skuteczności, co innego na wodzie stojącej

a naprawdę przez kilka wypadów 80% łowiłem na nie i 20% na Manns'a i Relaxa

80% brań Manns i Relax 20% Keitech :)

na wodzie stojącej już wynik prawie odwrotny, no może tylko Mamba2 w przypadku sandaczy idzie łeb w łeb

http://global.rakute...n4513498056078/

Użytkownik bazyloss edytował ten post 23 wrzesień 2013 - 16:57

#766 OFFLINE   Predatorhunter

Predatorhunter

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2150 postów
  • LokalizacjaHanau

Napisano 23 wrzesień 2013 - 17:06

@Rafal nie pytales :D:D:D

bazyloss, on 23 Sept 2013 - 15:41, said:

Keitechy na rzece spisują mi się raczej średnio jeśli chodzi o skuteczność, a mam ich worek dosłownie :)

Ja sie wogole nie zgodze z ta wypowiedzia chociaz piszesz ze tobie sie srednio sprawdzaja . Lowie 90% ryb na keitechy i o dziwo w rzece :ph34r: ale ja mam tylko ponad 70paczek przeroznych keitechow wiec co ja moge wiedziec o praktyce ;)

Użytkownik Gugcio edytował ten post 23 wrzesień 2013 - 17:09

#767 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5423 postów

Napisano 23 wrzesień 2013 - 17:14

znowu zupełnie nie wiem o co Ci chodzi z tą ironią, napisałem, że mam worek - czyli próbowałem prawie wszystkich kombinacji kolorów i wielkości Ease Shinerów, Swim Impact Fat i zwykłych

i po prostu tak to u mnie wygląda, gdzie ja napisałem, że są do dupy ???? napisałem, że u mnie nie wykazują większej skuteczności na rzece (na tej rzece, w tych miejscach, takim prowadzeniu itd)

Ty masz kolego jakiś kompleks chyba, ale no cóż faktycznie, to nie ja jestem najaktywniejszym Userem w dziale KUPIONE DZISIAJ :) :) :) - i konkurować w tych "zaszczytnych" zawodach nie mam zamiaru

Szkoda, bo wątek fajny, ale zawieszenie broni fałszywe i zdejmuję go z obserwowanych z Twojego powodu - o właśnie teraz

#768 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 23 wrzesień 2013 - 17:19

i zaraz sie znowu zacznie... 

kamil vs. kamil... prawdy życiowe :P

Jeden napisal ze U NIEGO srednio sie spisuja 

a drugi twierdzi ze U NIEGO - tego drugiego robią swoje... 

chyba nie bedziecie się teraz przekonywać  do tego ze gumy kamila - vel gugcio spisuja się swietnie na wodach Kamila vel bazyloss :P 

chyba też to jest piękne w wędkarstwie, że to co robi na jednej wodzie nie zawsze musi robić na innej :) 

maya_hough.gifHOUGH :)

#769 OFFLINE   Rafał.N

Rafał.N

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2095 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 23 wrzesień 2013 - 17:19

bazyloss, on 23 Sept 2013 - 15:57, said:

nie napisałem, że złe, tylko że nie zauważyłem większej skuteczności, co innego na wodzie stojącej

a naprawdę przez kilka wypadów 80% łowiłem na nie i 20% na Manns'a i Relaxa

80% brań Manns i Relax 20% Keitech :)

na wodzie stojącej już wynik prawie odwrotny, no może tylko Mamba2 w przypadku sandaczy idzie łeb w łeb

http://global.rakute...n4513498056078/

A ten VEP czym się różni od FC ?? W wodzie jest tak samo mało widoczny jak FC ??

#770 OFFLINE   Predatorhunter

Predatorhunter

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2150 postów
  • LokalizacjaHanau

Napisano 23 wrzesień 2013 - 17:34

Mifek nie chodzi o wody bo nie padlo na wisle a bylo uogulnione ze na Rzece, stad moja odpowiedz ;) co do praktyki napisalem to bo moje propozycje kijow na okonia dla kolegi Kamila nie byly wystarczajaco poparte praktyka (nie wstawilem fotek jak Tomek) ale to ze na wiekszosc podanych modeli lowilem lub czesc z nich posiadam nie ma chyba znaczenia. Autor watku jak na razie na moim doswiadczeniu sie nie przejechal (przynajmniej tak mi pisze) ale nie mam zamiaru nic nikomu udowadniac, bo po co ;)

#771 OFFLINE   Rafał.N

Rafał.N

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2095 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 23 wrzesień 2013 - 17:42

Gugcio, on 23 Sept 2013 - 16:34, said:

Mifek nie chodzi o wody bo nie padlo na wisle a bylo uogulnione ze na Rzece, stad moja odpowiedz ;) co do praktyki napisalem to bo moje propozycje kijow na okonia dla kolegi Kamila nie byly wystarczajaco poparte praktyka (nie wstawilem fotek jak Tomek) ale to ze na wiekszosc podanych modeli lowilem lub czesc z nich posiadam nie ma chyba znaczenia. Autor watku jak na razie na moim doswiadczeniu sie nie przejechal (przynajmniej tak mi pisze) ale nie mam zamiaru nic nikomu udowadniac, bo po co ;)

Żyłke poleciłeś mi i jestem zadowolony , gumy Keitecha tak samo (narazie tylko macanko ale na dniach przetestuje je nad woda) , mam nadzieeje ze za tydzień przekonam się że kija też poleciłeś super bo już się doczekać na niego nie moge :D Tylko Pany co to jest kur... ten VEP :P

#772 OFFLINE   Meme

Meme

booom

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3094 postów
  • LokalizacjaWarszawa - Tarchomin
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Oświeciński

Napisano 23 wrzesień 2013 - 19:21

Miałem ten FC na multiku iii nie polceam strasznie dla mnie puchł ... teraz mam duzy zapas na przypony :D

#773 OFFLINE   Rafał.N

Rafał.N

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2095 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 23 wrzesień 2013 - 19:43

meme174, on 23 Sept 2013 - 18:21, said:

Miałem ten FC na multiku iii nie polceam strasznie dla mnie puchł ... teraz mam duzy zapas na przypony :D

jaką średnice miałeś i jakimi wabikami rzucałeś ? 

#774 OFFLINE   Gregmegabass

Gregmegabass

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 201 postów
  • Imię:Greg

Napisano 24 wrzesień 2013 - 01:22

bazyloss, on 22 Sept 2013 - 22:07, said:

szczerze, to cała seria wydaje mi się mocno "podejrzana", ale nie będę ciągnął tego wątku ;)

nie łowi nikt okoni castem ? a najlepiej jakimś gotowcem, ja jak przez ostatnie kilka lat biegałem po pracowaniach, macałem blanki i wertowałem katalogi, to teraz ma ochotę na kilka fabrycznych wędek

Jezeli ineresuje Cie cos z gornej polki to proponuje evergreen kaleido TKDC-66MLBF pro stingray 66 jest to ciekawe rozwiazanie jesli szukasz kija do gumek(od 2" do 4") typu keitech na glowkach jigowych do 3/16 oz....nastepna wedka na ktora mozesz zwrocic uwage jest evergreen kaleido TKDC-66ML spiral quad light jest to kij uzbrojony spiralnie jak sama nazwa wskazuje..... Oprocz tego jest to mocniejsza wedka w porownaniu do stingray... Jezeli szukasz wedziska do tzw. Finesse jak I mniejszych woberow to proponuje quad light....
Z megabass mozesz sprawdzic MB cliffhanger f2-60x ....jest to jedna z lepszych wedzisk do lapania na lekko jaka uzywalem....zakres przynet I obciazenia jest podobny do EG stingray ....nastepnym rozwiazaniem z MB to MB eiger northwall f3-67x ....jest to mocniejszy kij nix cliffhanger o akcji medium fast idealny dla mnie zarowno do woblerow jak I mniejszych swimbaits....
Napisz do jakich przynet potrzebujesz wedziska to postaram Ci sie pomoc....ja uzywam wyzej wymienionych wedzisk do lapania na lekko I bardzo sobie chwale....jezeli lubisz daiwa steez to mozesz pomyslec o daiwa steez megatop....powodzenia ...
Sorry za opis na szybko ale niemam w tym momencie wiecej czasu....

#775 OFFLINE   Meme

Meme

booom

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3094 postów

Napisano 24 wrzesień 2013 - 05:34

moze malo znane kije ale mi leza jak maloktore... a mianowicie sakura neo trinis cast 3,5 - 10.5 grama do 10 lb mocy... kijek opisany jakp med-fast dla mnie jest fastem z bardzo ale to bardzo delikatnyn szczytem :) sparowany z scorpionem z szpula avail + magnetyk + zylka nogalesa dead or alive 6 lb sprawuje sie idelanie - waga kija 90 gram - zakres przynet od 2 - 2,5 gram do okolo 11 gram - np hermes gloga 12 gram juz gleboko go laduje i jakos tak z dusza na ramieniu -_- Dla mnie ideal do jigow do 8- 10 gram, 3 - 5 cm gumek na glowkach do 7-8 gram, obrotowek do numery 2 max 3 woblerow typu salmo egzecytor 5, minow 5-6 hornety 3 - 4 poperow typu salmo pop, savagegear popprey itp taki uniwersal choc wedlug mnie lepiej kijek czuje sie pod guma niz pod przyneta twarda :)

#776 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów
  • LokalizacjaWałbrzych/Wrocław

Napisano 24 wrzesień 2013 - 09:55

RafałWrocław, on 23 Sept 2013 - 15:23, said:

Dostałęm też gumy Keitecha(...)  Są świetne 10 razy lepsze od moich Dragonów a płaciłem za nie 30 groszy wiecej ... masakra 

Co fajnego już je zagryzło?? :)

#777 OFFLINE   Meme

Meme

booom

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3094 postów

Napisano 24 wrzesień 2013 - 10:16

RafałWrocław, on 23 Sept 2013 - 18:43, said:

jaką średnice miałeś i jakimi wabikami rzucałeś ? 

Wroce do domu to zobacze ale chyba taki sama srednice mialem. Na jerkabajcie kupowalem :) a rzucalem wszystkim od gum po wobki i wachadlowki kolega Minencjusz widzial co sie dzialo na szpuli :)

#778 OFFLINE   Rafał.N

Rafał.N

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2095 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 24 wrzesień 2013 - 10:35

Kamil Z., on 24 Sept 2013 - 08:55, said:

Co fajnego już je zagryzło?? :)

W piątek ide przetestować je na moich łowiskach :)

#779 OFFLINE   Rafał.N

Rafał.N

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2095 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 24 wrzesień 2013 - 10:36

meme174, on 24 Sept 2013 - 09:16, said:

Wroce do domu to zobacze ale chyba taki sama srednice mialem. Na jerkabajcie kupowalem :) a rzucalem wszystkim od gum po wobki i wachadlowki kolega Minencjusz widzial co sie dzialo na szpuli :)

Osłabiłeś moje pozytywne nastawienie do niego :P ... jak coś to bede szukał dalej :)

#780 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów
  • LokalizacjaWałbrzych/Wrocław

Napisano 24 wrzesień 2013 - 10:39

RafałWrocław, on 24 Sept 2013 - 09:35, said:

W piątek ide przetestować je na moich łowiskach :)

Pytałem, bo skoro oceniłeś je na 10x lepsze od Dragonów, to myślałem, że już "kilka" ryb złowiły, a one jeszcze nawet na agrafce nie były ;)

Chyba, ze 10x lepiej śmierdzą, to może zgoda :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych