Połamać od prędkości to się żaden nie połamie. Są na zaciskach, więc po prostu zacisk puszcza i sztyca zaczyna się podnosić.
Sam mam tą sztycę od Adriana, czyli ta co u Radka Włodarczaka. Jest dobra, pracuje fajnie, trzyma pion do normalnych prędkości. Jak daję w palnik to zaczyna się podnosić i chlapie wodą po twarzy. Wiem wtedy, że tego nie złożyłem
Jestem zadowolony.
Mam też kolegę u którego ukręcały się gwinty w tych śrubach nastawnych, w ogóle mu to nie działało i nie był zadowolony.
Jeśli chodzi o tą sztycę bez tulejek to nie wiem jak to ma dobrze funkcjonować przy tej śrubie wkręcanej bezpośrednio na sztycę - barbarzyństwo i niszczenie materiału.
Jeśli chodzi o KED - nie znam nikogo niezadowolonego. Byłem teraz na targach w Berlinie i każdy Niemiec ma to na łodzi. Co ciekawe, widziałem nawet garminowski liverscope na sztycy Target Lock od Humminbird - niezła kombinacja. KED wygląda naprawdę dobrze. Jeśli będę zmieniał swoją to na niego. Na plus to, że sztyca ma małą średnicę i stawia mały opór w wodzie. Poza tym regulacja w każdym kierunku doskonała. Jeśli zdecydujesz się to zamawiać to zobacz co wchodzi w skład zestawu. Dodatkowo chyba trzeba dokupić mocowanie do odpowiedniej łodzi, a są na wszystkie szyny, powierzchnie, zaciski i relingi. Do tego chyba trzeba dokupić rączkę. Centrum wędkarstwa w Gorzowie Wlkp to ma u siebie i chyba nawet na OLX jest wystawione, sprawdź.