Jerkbait się nie śmieje?
#1 OFFLINE
Napisano 20 październik 2024 - 04:05
- Dedo, Darek P, Gadget i 8 innych osób lubią to
#2 OFFLINE
Napisano 20 październik 2024 - 05:46
Wątek został zamknięty ponieważ generował zbyt dużo pracy dla moderatorów - notorycznie dochodziło w nim do naruszeń regulaminu portalu, przede wszystkim poprzez zamieszczanie treści dotyczących polityki. Prośby i groźby nic nie dawały a z biegiem czasu było coraz gorzej więc problem trzeba było rozwiązać w końcu w radykalny sposób.
- Jano lubi to
#3 OFFLINE
Napisano 20 październik 2024 - 07:07
Może jednak nadszedł czas odblokować ? Bo jak tzw. życie pokazuje radykalne rozwiązania bywają nieco kłopotliwe
- Pisarz.......ewski Piotr lubi to
#4 OFFLINE
Napisano 20 październik 2024 - 07:10
Jak się dowiedzą Uśmiechnięci, że się nie śmiejemy a nawet nie uśmiechamy to zamkną cały portal a modów rano odwiedzą tacy jacyś...
...a paragraf się na to znajdzie
Użytkownik strary edytował ten post 20 październik 2024 - 07:10
- doktorek, Sławek Oppeln Bronikowski, Fatso i 6 innych osób lubią to
#5 OFFLINE
Napisano 20 październik 2024 - 07:11
Jak się dowiedzą Uśmiechnięci, że się nie śmiejemy a nawet nie uśmiechamy to zamkną cały portal a modów rano odwiedzą tacy jacyś...
#6 OFFLINE
Napisano 20 październik 2024 - 07:31
Właśnie dzięki takim osobom, wątek został zamknięty. Zamiast zamykać wątki, proponuję porozdawać bany okresowe wszystkim którzy zaczną temat o polityce. Jak to nie dotrze do głowy, to ban na stałe. Zawsze burdel który kończy się kłódką, robią te same osoby.Jak się dowiedzą Uśmiechnięci, że się nie śmiejemy a nawet nie uśmiechamy to zamkną cały portal a modów rano odwiedzą tacy jacyś...
Btw
Nie jestem fanatykiem żadnej partii politycznej.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
- mario, wojciiech, haja1978 i 3 innych osób lubią to
#7 OFFLINE
Napisano 20 październik 2024 - 08:28
No właśnie do tego w gruncie rzeczy sprowadzał się wybór: można było albo zamknąć wątek albo pobanować użytkowników. Ponieważ poziom wątku i tak nie był zbyt wysoki i raczej trudno uznać, że stanowił on wizytówkę jerkbaita zdecydowaliśmy się zatem zamknąć wątek.
W sumie z podobnych przyczyn zostały zamknięte również wątki piłkarskie w ostatnim czasie - tam nie chodziło o politykę ale były one okazją do wzajemnego obrażania się przez Forumowiczów.
Naczelną dewizą polityki moderacyjnej jerkbaita od momentu utworzenia (w przyszłym roku będziemy obchodzic 20-lecie) pozostaje, że jesteśmy portalem wędkarskim, miejscem w którym jednoczymy się wokół wspólnej pasji. Społeczeństwo jest wystarczająco podzielone i nie chcemy, żeby te podziały z "zewnątrz" ( różne podziały: polityczne, kibicowskie, światopoglądowe , regionalne itp ) były tu przenoszone. Na jerkbaicie wszyscy powinniśmy być tylko i aż "kolegami po kiju"
- Night_Walker i md30 lubią to
#8 ONLINE
Napisano 20 październik 2024 - 08:43
owszem, powinniśmy być kolegami, ale czy musimy być klonami spod jednej sztancy ?
- popper, Darek P, strary i 6 innych osób lubią to
#9 OFFLINE
Napisano 20 październik 2024 - 10:09
Właśnie dzięki takim osobom, wątek został zamknięty. Zamiast zamykać wątki, proponuję porozdawać bany okresowe wszystkim którzy zaczną temat o polityce. Jak to nie dotrze do głowy, to ban na stałe. Zawsze burdel który kończy się kłódką, robią te same osoby.
No, pięknie, pięknie...
- Pisarz.......ewski Piotr, albercik2 i tobifly2 lubią to
#10 OFFLINE
Napisano 20 październik 2024 - 12:52
owszem, powinniśmy być kolegami, ale czy musimy być klonami spod jednej sztancy ?
mamy różne działy: spinning, baitcasting, flyfishing, luredbuilding, rodbuilding, dział motorowodny... myślę że każdy wędkarz zainteresowany połowem na przynęty sztuczne znajdzie tu coś dla siebie i możliwość realizowania się w różnych tematach wędkarskich
- Dziad Wodny lubi to
#11 OFFLINE
Napisano 21 październik 2024 - 08:32
No właśnie do tego w gruncie rzeczy sprowadzał się wybór: można było albo zamknąć wątek albo pobanować użytkowników. Ponieważ poziom wątku i tak nie był zbyt wysoki i raczej trudno uznać, że stanowił on wizytówkę jerkbaita zdecydowaliśmy się zatem zamknąć wątek.
W sumie z podobnych przyczyn zostały zamknięte również wątki piłkarskie w ostatnim czasie - tam nie chodziło o politykę ale były one okazją do wzajemnego obrażania się przez Forumowiczów.
Naczelną dewizą polityki moderacyjnej jerkbaita od momentu utworzenia (w przyszłym roku będziemy obchodzic 20-lecie) pozostaje, że jesteśmy portalem wędkarskim, miejscem w którym jednoczymy się wokół wspólnej pasji. Społeczeństwo jest wystarczająco podzielone i nie chcemy, żeby te podziały z "zewnątrz" ( różne podziały: polityczne, kibicowskie, światopoglądowe , regionalne itp ) były tu przenoszone. Na jerkbaicie wszyscy powinniśmy być tylko i aż "kolegami po kiju"
mamy różne działy: spinning, baitcasting, flyfishing, luredbuilding, rodbuilding, dział motorowodny... myślę że każdy wędkarz zainteresowany połowem na przynęty sztuczne znajdzie tu coś dla siebie i możliwość realizowania się w różnych tematach wędkarskich
A czy w takim razie z działu Cafe jerkabit.pl zostanie całkowicie usunięty wątek na temat bojkotu konsumenckiego?
- Biesan lubi to
#12 OFFLINE
Napisano 21 październik 2024 - 18:46
Wątek Jerkbait się śmieje był tym miejscem, do którego z ochotą co dzień zaglądałem. Po zamknięciu jakoś spadła mi ochota na zaglądanie do Jerkbaita wogóle. Szkoda, bo wątek umilał mi dzień i niejednokrotnie wycisnął kilka łez ze śmiechu. A że trafiała się polityka - cóż takie mamy czasy, że polityka miesza się nawet do kształtu bananów sprzedawanych w sklepach. Mądry głupot nie czyta, głupi głupotą się karmi.
- Darek P, Pisarz.......ewski Piotr, Filip14 i 1 inna osoba lubią to
#13 OFFLINE
Napisano 22 październik 2024 - 07:13
Sama polityka, to w sumie proste zagadnienie, publiczna wizytówka kolejnej władzy. Tragedią dla wątku są uwiedzeni, medialnie uwiedzeni, nakręceni i rozemocjonowani - jak np taki rózgaś, walczący z polskim Orlenem
#14 OFFLINE
Napisano 23 październik 2024 - 22:53
A tak na poważniej to brakuje tego kafe.
- haja1978 lubi to
#15 OFFLINE
Napisano 24 październik 2024 - 07:03
Wątek Jerkbait się śmieje był tym miejscem, do którego z ochotą co dzień zaglądałem. Po zamknięciu jakoś spadła mi ochota na zaglądanie do Jerkbaita wogóle. Szkoda, bo wątek umilał mi dzień i niejednokrotnie wycisnął kilka łez ze śmiechu. A że trafiała się polityka - cóż takie mamy czasy, że polityka miesza się nawet do kształtu bananów sprzedawanych w sklepach. Mądry głupot nie czyta, głupi głupotą się karmi.
Nie tylko tobie spadła ochota na zaglądanie na J.pl . Doskonale to widać po wpisach w "rybnych" wątkach.....
- Pisarz.......ewski Piotr lubi to
#16 OFFLINE
Napisano 24 październik 2024 - 07:41
- Biesan, strary, Pisarz.......ewski Piotr i 1 inna osoba lubią to
#17 OFFLINE
Napisano 24 październik 2024 - 18:03
Polityki i dowcipow nie da się rozdzielić. I chyba nie należy tego robić... Może zamiast blokować cały wątek należy interweniować tylko jak zrobi się awantura? I kasować tylko wpisy nie mające nic wspólnego z tematem wątku? Niech się koledzy przerzucają kawałami o różnych politykach pod warunkiem, za są zabawne...
Mnie też brakuje, a poza tym polecam lekturę ustawy zasadniczej, czyli Konstytucji RP, a konkretnie art. 54. Ta ustawa naprawdę obowiązuje w Polsce.
#18 ONLINE
Napisano 24 październik 2024 - 19:54
Mnie też brakuje, a poza tym polecam lekturę ustawy zasadniczej, czyli Konstytucji RP, a konkretnie art. 54. Ta ustawa naprawdę obowiązuje w Polsce.
Jerkbait to prywatne forum.
Cenzury nigdy nie było i nie będzie, tym bardziej prewencyjnej, ale już konieczność przestrzegania wartości, zasad i regulaminów ustalonych przez Właściciela, to i owszem.
Jeżeli ktoś ma ciśnienie na pozyskiwanie innej wiedzy i wyrażanie innego rodzaju poglądów niż "wędkarskie" to są inne miejsca.
I tego się trzymajmy...
- mario, Koincydencja, ObraFM i 1 inna osoba lubią to
#19 OFFLINE
Napisano 25 październik 2024 - 18:39
Sprawa polityki to sliski temat zawsze bedzie lewica i prawica partia czy koalicja rzadzaca oraz opozycja moim zdaniem trzeba zachowac w tym wszystkim zdrowy rozsadek i nie narzucac nikomu swojego zdania . Wydaje mi sie ze na tym polega demokracja i wolnosc slowa niektozy jednak tego naduzywaja i ludzkiej natury nie zmieni . Jerkbait to forum wedkarskie a nie polityczne nie powinny sie tu pojawiac tematy polityki a tym bardziej nazucanie komus swojego zdania czy opcji politycznej.Po tych wszystkich wywodach napisze ze i mnie brakuje tego watku czasami gorszy dzien potrafil zmienic w lepszy i wywolac usmiech na twarzy . .
- Pisarz.......ewski Piotr, Jano i Banjo lubią to
#20 OFFLINE
Napisano 26 październik 2024 - 07:25
Sam otarłem się o właśnie w tym wątku (oczywiście że niesłusznie ) . Mimo tego stanowczo postuluję
znaczy się WĄTEK
Użytkownik Pisarz.......ewski Piotr edytował ten post 26 październik 2024 - 07:32
- Dedo i Wacha lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych