Jurku takie filmy jak Twoje są bardzo potrzebne, zwłaszcza początkującym, a i zaawansowani mogą coś podpatrzeć. Proszę o więcej. Wielki szacunek za to co robisz.
Filmy instruktażowe forumowiczów - budowa przynęt.
#121 OFFLINE
Napisano 02 maj 2016 - 11:23
#122 OFFLINE
Napisano 04 maj 2016 - 20:09
Janusz , proszę Cię o zmianę tytułu tego tematu na , "Filmy instruktażowe forumowiczów - budowa przynęt" . Zrób proszę także porządek w tym temacie a ostatni filmik z następnymi odpowiadającymi mu postami przenieś do "Wyłowionych z sieci " Myślę , że teraz zgodnie z Twoją sugestią nie będzie problemu z zaśmiecaniem tego wątku . Zachęcam jednak Twórców aby dalej dzielić się swoją wiedzą poprzez zamieszczanie tutaj swoich produkcji filmowych . Dziękuję wszystkim za dotychczasowe filmiki . Pozdrawiam , Paweł B .
- joker i platynowłosy lubią to
#123 OFFLINE
Napisano 04 maj 2016 - 20:18
Jurku, jedna tylko uwaga, jeśli można . W Twoich filmikach brakuje mi Twojego sympatycznego głosu . Jakoś nie kręci mnie odgłos pracującego dremela . Przydałoby się w komentarzu, aby zwracać uwagę na to jakie można popełnić błędy. Na pewno nie od razu udało się wszystko zrobić perfekcyjnie za pierwszym razem. Były pewnie porażki i o tym też warto mówić,czego nie powinno się robić, aby wobek wyszedł poprawnie. wiem, że może to trochę rozmydlić filmik i wydłużyć. Może być podzielić na więcej etapów. Wiem, wiem ogrom pracy. Tak sobie tylko głośno myślę .
#124 OFFLINE
Napisano 04 maj 2016 - 21:57
No cóż - trudno, Sławku. Moim sukcesem są ręce, nie głos , który czasami się myli. Porażka zazwyczaj wiąże się z pośpiechem.
Ucząc się na błędach - dochodzimy do perfekcji
Prezentuję kolejny film przedstawiający jak można w prosty, szybki sposób zrobić modyfikację swojej pracy, poprzez uczynienie przynęty bezzaczepowej, podwyższającej komfort połowów spinningowych i jednocześnie podwyższającej łowność woblera. Wiem, że jest to praca dla osób bardziej zaawansowanych, (formy, pianka), ale są osoby, które zaczynają wdrażać w swoje rękodzieło nowe techniki i uważam, że każda szkoła jest dobra, jeżeli chcemy się czegoś nauczyć.
ŻABKA ZIELONA. Woblery przeznaczone do połowów szczupaków na płytkich, porośniętych wodach.
Zaczynałem od klasycznego ich wykonania, tzn. od zbrojenia w kotwicę montowaną na brzuszku. (Widok na zdjęciu).
Załączone pliki
Użytkownik Harjer edytował ten post 04 maj 2016 - 22:06
- joker, wedkarzyk1 i woblery z Bielska lubią to
#125 OFFLINE
#126 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2016 - 12:37
Bardzo fajny film. Jest w nim wszystko, troszkę w dużym skrócie, ale kto by chciał oglądać co najmniej godzinny film . ........ Ja .
Gratuluję pasji i pomysłu na film .
#127 OFFLINE
Napisano 14 czerwiec 2016 - 09:24
Maciek, pięknie zmontowany i zaprezentowany film. Och !, a te szczupaki
Pozdrawiam
- platynowłosy i Melanzyk lubią to
#128 OFFLINE
Napisano 16 czerwiec 2016 - 14:06
Ale super! Graty A z jakiego materiału wykonujesz odlewy?
#129 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2016 - 10:16
Krótka zapowiedź czegoś nad czym pracowałem w ostatnim czasie.
Podoba się?
Pozdr
M
- Little Wing, Sebalos i adamo_t lubią to
#130 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2016 - 10:38
Mi się przyda ,bo właśnie zabieram się za budowę suszarki i już wiem od czego zacząć.
Dopytam od razu o "najlepszą " ilość obrotów /min,który silnik ??? ...od mikrofali ,kuli czy kebab?
#131 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2016 - 18:33
Ja używam kebabowych. Są mocne i tanie jak barszcz. W razie awarii (a takie będą na bank) można je dość sprawnie wymienić. Tym się kierowałem budując tą suszarkę. Zrobiłem test i wymiana silniczka to max 1,5min. Nagrywałem to więc miałem ciut ograniczone ruchy i musiałem uważać na statyw a do kontaktu miałem kawałek co by robić tą wymianę bez prądu na kablach bo mogło by zaboleć. Myślę, że byłbym w stanie wymienić silniczek w minutę
Budując suszarkę musisz sobie zadać zajebiście trudne pytanie. Ile przynęt na raz będziesz kręcił i ile chcesz poświęcić miejsca na suszarkę.
Jak coś większego to musisz zrobić 2 suszarki. Małą suszarkę roboczą, na której bedziesz nakładał żywice i drugą, na której ów żywica bedzie się krecić aż doschnie.
W razie pytań wal.
Pozdr
M
- triblu, Kaszub Bait i Sebalos lubią to
#132 OFFLINE
Napisano 02 sierpień 2016 - 17:14
Jeżeli się komuś spodobało klikamy łapkę w górę pod filmem na YouTube
Pozdr
M
- prezes79, duży, Sambor i 8 innych osób lubią to
#133 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2016 - 21:21
Здравствуйте, Я сделал джерковое
- bigrafi, prezes79, wedkarzyk1 i 13 innych osób lubią to
#134 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2016 - 15:17
No Piotrze nie jeden może się od Ciebie uczyć
#135 OFFLINE
Napisano 07 wrzesień 2016 - 09:19
Спасибо, что от вас на форуме есть много красивых приманку, я хочу показать вам, как сделать ваши приманки
- szpiegu, Leszek-1975, bigrafi i 9 innych osób lubią to
#136 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2016 - 08:16
Zapraszam do obejrzenia mojej ostatniej produkcji. Ulepszona wersja starego filmiku. Napisy PL bedą gotowe koło południa.
Pozdr
M
- grzesiek11250, Kaszub Bait i Damian83 lubią to
#137 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2016 - 09:29
Zapraszam do obejrzenia nowego "How to" video. Może się komuś przydać.
Napisy PL pojawią się pewnie jutro rano. Postaram się je zrobić w robocie.
Pozdr
M
- prezes79, 5384, Kaszub Bait i 4 innych osób lubią to
#138 OFFLINE
Napisano 16 luty 2017 - 22:20
Nagrałem film pokazujący, jak wykonuję blaszki podlodowe. To mój pierwszy taki film, więc z góry przepraszam za niedociągnięcia i moje nieogarnięcie.
Blaszka nie została wykończona idealnie, ale nie chciałem przeciągać i myślę, że najważniejsze, czyli moją metodę pokazałem
W opisie filmu na yt jest taka mała prośba, więc jakbyście chcieli pomóc, to byłbym wdzięczny
- wedkarzyk1, Greg Fish, woblery z Bielska i 5 innych osób lubią to
#139 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2017 - 15:30
Kilka osób pytało się mnie jak robiona jest forma na żabę? W taki sam sposób jak inne formy do woblerów Poprzednio prezentowałem żabkę zieloną w innej mniejszej wersji i o innym nieco kształcie.
Teraz chcę zaprezentować wykonanie formy na żabkę - większą, ma długość 6,5 cm i szerokość 4,5 cm. Robione będą w wersjach: powierzchniowych i podpowierzchniowych ze sterem.
Zamierzam zrobić kolejny wzornik żaby o tym samym kształcie, jednak z otwartą mordką Myślę, że w ten sposób uda mi się omijając wklejanie steru zrobić żabę powierzchniową, robiącą troszeczkę hałasu na lustrze wody Zobaczę jak mi się to uda, ale to później.
Teraz mój filmik instruktażowy
Kolejna II część niebawem.
Zapraszam na II część
Użytkownik Harjer edytował ten post 23 marzec 2017 - 07:19
- asafa, Hesher, woblery z Bielska i 3 innych osób lubią to
#140 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2017 - 21:57
Jurku, świetny poradnik. Aż miło się ogląda takie filmy!
Dziękuję za już i czekam na ciąg dalszy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych