Podrzućcie proszę namiary na sprawdzonej jakości flor - najlepiej z Polski. Ostatnim razem jak kupowałem z pewnej naszej pracowni to przyszedł jakościowo niewiele lepszy od super selecta, w którym normalnie robię, a cena była 5x wyższa
Dobrej jakości flor
#1 OFFLINE
Napisano wczoraj, 09:31
#2 OFFLINE
Napisano wczoraj, 10:40
Podrzućcie proszę namiary na sprawdzonej jakości flor - najlepiej z Polski. Ostatnim razem jak kupowałem z pewnej naszej pracowni to przyszedł jakościowo niewiele lepszy od super selecta, w którym normalnie robię, a cena była 5x wyższa
Tak teraz wygląda, ja już dawno nie widziałem tej dawnej jakości na nowych wędkach.
#3 OFFLINE
Napisano wczoraj, 11:37
No to słabo. Czyli co - lepiej od razu zamawiać z Portugalii i poczekać trochę dłużej?
#4 OFFLINE
Napisano wczoraj, 13:10
No to słabo. Czyli co - lepiej od razu zamawiać z Portugalii i poczekać trochę dłużej?
Osobiście korka nie zmawiam wiec nie znam reali naszego rynku ale często jak widzę super kij a korek średni to pierwsze pytanie bardziej w formie żartu "czy to korek z butelki wina??" Odpowiedź: nie Flor. Jeśli masz dobre sprawdzone źródło to ja bym tak zrobił.
- keiko lubi to
#5 OFFLINE
Napisano wczoraj, 15:56
Nawet ten z Portugalii flor to nie flor
- skalek-77 lubi to
#6 OFFLINE
Napisano wczoraj, 16:07
Aaa! Swego czasu Krzysztof Zieliński miał ponoć jakiś bardzo dobry korek …
Użytkownik Fatso edytował ten post wczoraj, 16:08
#7 OFFLINE
Napisano wczoraj, 16:10
Nawet ten z Portugalii flor to nie flor
To co z Chin mam kupić?
Ja biorę od Corkings-cork products z Portugalii. Ich flor jest ok, nawet jeśli to flor inaczej. Zwykle używam Extra w wałkach, a ostatnio overstock flor, jak chce mi się trochę lepszą rękojeść zrobić. Najfajniej wychodzi z flor 1/4 cala grubości, ale tanio nie jest.
Aaa! Swego czasu Krzysztof Zieliński miał ponoć jakiś bardzo dobry korek …
No właśnie, Marcia zawsze miała przyzwoity flor, ale dawno go od niej nie brałem, bo jak już potrzebowałem to na już.
#8 OFFLINE
Napisano wczoraj, 18:00
To co z Chin mam kupić?
No właśnie, Marcia zawsze miała przyzwoity flor, ale dawno go od niej nie brałem, bo jak już potrzebowałem to na już.
Ano ma, tylko dawny flor teraz sie nazywa flor select czy cos takiego i jest kilka razy drozszy
#9 OFFLINE
Napisano dziś, 10:20
Brałem tylko ten overstock flor, czyli niby gorszy flor i może z 10% było takich faktycznie nieflorowych, a reszta czyściutka, minimalne pojedyncze 'kreski' na rękojeści wychodziły
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
-
Mc.D