Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Multiplikatory Westin W4, W6 wielkości 301

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Novis

Novis

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1768 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Nowicki

Napisano 13 grudzień 2024 - 17:52

Witam,

Testował ktoś z Was w/w multiki? Jakieś spostrzeżenia, uwagi?

#2 OFFLINE   UncleZin

UncleZin

Forumowicz

• Bloggerzy
  • PipPip
  • 311 postów
  • LokalizacjaSkandynawia, 4eva!
  • Imię:Tommy

Napisano 13 grudzień 2024 - 22:33

Daj sobie spokój, tak samo z kołowrotkami od SG, weź coś shimano lub daiwa.

Fajnie, że chłopaki działają, ale uważam to osobiście za delikatną przesadę / przyznam, że jestem oddany marce, ale takich ruchów nie podzielam aczkolwiek rozumiem, że muszą iść " trendami " żeby kręcić dochody.

#3 OFFLINE   Warcisław

Warcisław

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 12 postów
  • LokalizacjaPojezierze Drawskie
  • Imię:Marcin

Napisano 14 grudzień 2024 - 08:53

Spokojnie, zaprzęgnie się do stręczenia atencjuszy z cyrku znanego pod nazwą "wędkarski youtube" i pewnie pare sztuk się uda pogonić ;)

Żeby nie było, że tylko zrzędzę i zazdroszcze sukcesów - nawet cena tych multików nie jest w żadnum stopniu konkurencyjna, jeszcze wiecej tego samego dla wszystkich i dla nikogo jak to bywa w przypadku wielu firm na naszym rynku

Użytkownik Warcisław edytował ten post 14 grudzień 2024 - 08:54

#4 OFFLINE   Novis

Novis

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1768 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 14 grudzień 2024 - 17:39

Daj sobie spokój, tak samo z kołowrotkami od SG, weź coś shimano lub daiwa.

Fajnie, że chłopaki działają, ale uważam to osobiście za delikatną przesadę / przyznam, że jestem oddany marce, ale takich ruchów nie podzielam aczkolwiek rozumiem, że muszą iść " trendami " żeby kręcić dochody.

To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Shimano i Daiwę przerzucam od wielu lat, i wiele innych konstrukcji, których Wujku być może nie znasz. Ot, ciekawość.

#5 ONLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 520 postów
  • LokalizacjaWola Batorska
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Maj

Napisano 15 grudzień 2024 - 12:21

https://m.youtube.co...h?v=FnRzuPqzOZ0
https://m.youtube.co...h?v=8qSPnjac_Ws
Jak dla mnie to jakieś lekkie jak na 300. Koleś z filmiku też marudzi na w6, że dziwnie grzechocze jakby na bebechach zaoszczędzili. Na papierze wygląda cudnie.Łożysk, hamulca pod dostatkiem, ale.... Curado 300 ma plastikowe boczki a waży 300gr, przypadek?. Piotrze katujesz curadziaki i tatule od lat to wiesz ze to robi robotę. Ale za tą cenę co chcą za w6 można teraz kupić tranxa 300. Pz
Ps. Mi też sie to po głowie platało, ale chyba D, Sh,Abu/penn albo piscifun po taniości. Pz

#6 OFFLINE   Novis

Novis

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1768 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 15 grudzień 2024 - 14:15

I to jest rzeczowa odpowiedź, Tomek. Miał niby zastąpić Okumę Citrix 364, ale widzę iż raczej go przeżyje. To już bym wolał Curado 301 K. Na terkotce aż tak mi nie zależy. Dzięki!

#7 ONLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 520 postów

Napisano 15 grudzień 2024 - 17:11

W takim przypadku gdy ciśnienia nie ma scorpion 301md chyba może być obiektem przyszłych zainteresowań. Przynajmniej ja tak mam. Amelinium wszędzie, core solidbody jak w bantamie/metanium.
W6/w4 to chyba coś z fabryk doyo. Niby to lews/abu ale też sg i 13fishing. Masowa prokukcja pod zamówienie. Nawalą chłopaki łożysk w korbki(4szt.) i na papierze jest cudo. Taki tranx ma 5szt. ale dobrej jakości i tam gdzie potrzeba.
Może bluznierstwo popełnię ale dla mnie piscifun zrobi tą sama robotę za 1/3 ceny W6. Mam z 8szt piscifunów różnych, niektóre dostaja tak w d.... na Wiśle i nadal kręcą dzielnie. AlloyM kiedyś 190pln kosztował.....
WestinY chcieli mieć coś pod swoim logo, bo wiadomo że i tak połowa wędkarzy kupuje oczami i jest przywiązana do marki(też tak mam). Dali ładny futerał na przeciętny prokukt i ma być wypas... Ktoś się na to złapie, ktoś nie. Wędki robią ok multiki na razie...... . Pz
  • szczupak1 i bob74 lubią to

#8 OFFLINE   szczupak1

szczupak1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 833 postów
  • LokalizacjaDaleko od domu.

Napisano 15 grudzień 2024 - 17:55

Też mam 2 szt alijoza i jeden M i nie zamienie ich na nic. Alijoza 300 dałem  po 280 zł

#9 OFFLINE   zandermafija*SpinnigistaWT

zandermafija*SpinnigistaWT

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 576 postów

Napisano 15 grudzień 2024 - 18:14

Też myślałem nad W4 301. Głównie ze względu na wagę i hamulec odśrodkowy, ale po przemyśleniu wybór padł na kolejne Curado. Być może są warte grzechu te multiki, ale szkoda mi $ na testowanie tego.

Użytkownik zandermafija*SpinnigistaWT edytował ten post 15 grudzień 2024 - 18:15

#10 OFFLINE   Novis

Novis

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1768 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 15 grudzień 2024 - 19:29

To nie jest tak, iż nie mam multika do kija. Mam. Tyle, że ciekawość. Ale to i tak upewniliście mnie w nie podejmowaniu decyzji, jeżeli chodzi o te nowe wynalazki. Przedkładam solidność i trwałość nad kulturę i bajery.

#11 ONLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 520 postów

Napisano 15 grudzień 2024 - 21:25

Jak to mówią, kolejny multik jeszcze nigdy, nikomu nie zaszkodził. Z drugiej strony, trzysetka to już kawał sprzętu, i nikt normalny tego na okoniówce nie postawi. No, chyba że to okonie nilowe. Dla mnie zasada jest prosta. Metal ma być ciężki(najlepiej też techniczny, progresywny i z elementami jazzu i fusion), a plastik jest do bfs. Pz

#12 OFFLINE   RBTS

RBTS

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 617 postów
  • LokalizacjaŚrodkowa Wisła

Napisano 15 grudzień 2024 - 22:10

...Miał niby zastąpić Okumę Citrix 364...

Niestety ten Westin nie ma  sprzężonego wodzika. Choć w Citrixie przekładnia wodzika nieco brzęczy przy rzucie, to jednak spływ linki ze szpuli jest bajecznie gładki. Z tego też powodu w użyciu mam jeszcze stare (i nowsze) Ambassadeury, Recorda i Citrixa. W rodzinie jest także Curado i Tranx, ale prawdę powiedziawszy, nie ciągnie mnie do nich jakoś przesadnie...

Edycja - literówka.

Użytkownik RBTS edytował ten post 15 grudzień 2024 - 22:12

#13 OFFLINE   Koincydencja

Koincydencja

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1908 postów
  • Imię:Hubert

Napisano 15 grudzień 2024 - 23:09

... a plastik jest do bfs. Pz

Serio? Czy to jakiś skrót myślowy?

• BOB lubi to

#14 ONLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 520 postów

Napisano 16 grudzień 2024 - 11:29

budżetowy fishing sprzęt. W tym przedziale cenowym tj. 1k PLN to BFS z Japonii marnie nowy widzę. Wszyscy to wiemy, każdego boli. Jak żyć, jak żyć premierze?!pz

ps. przepraszam a oftopik, wszak o 300 z azjatyckiej Danii ten wątek.

#15 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15693 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 grudzień 2024 - 12:31

W takim przypadku gdy ciśnienia nie ma scorpion 301md chyba może być obiektem przyszłych zainteresowań. Przynajmniej ja tak mam. Amelinium wszędzie, core solidbody jak w bantamie/metanium.
W6/w4 to chyba coś z fabryk doyo. Niby to lews/abu ale też sg i 13fishing. Masowa prokukcja pod zamówienie. Nawalą chłopaki łożysk w korbki(4szt.) i na papierze jest cudo. Taki tranx ma 5szt. ale dobrej jakości i tam gdzie potrzeba.
Może bluznierstwo popełnię ale dla mnie piscifun zrobi tą sama robotę za 1/3 ceny W6. Mam z 8szt piscifunów różnych, niektóre dostaja tak w d.... na Wiśle i nadal kręcą dzielnie. AlloyM kiedyś 190pln kosztował.....
WestinY chcieli mieć coś pod swoim logo, bo wiadomo że i tak połowa wędkarzy kupuje oczami i jest przywiązana do marki(też tak mam). Dali ładny futerał na przeciętny prokukt i ma być wypas... Ktoś się na to złapie, ktoś nie. Wędki robią ok multiki na razie...... . Pz

Fajny ten Scorpion 301 ale widzę że tylko szybkie wersje 107 cm nawoju dostępne, szkoda.

Piotrek, Alijoza 300 i 400 bierz w średniej prędkości - ten granatowy. Chyba że do jerków albo wielkich obrotówek bo wtedy szybszy/wolniejszy. Mam oba i smarowanko pokazało same plusy. Nad wodą z nimi nie byłem bo ja ostatnio teoretyk jestem ale obiecuję poprawę.

#16 OFFLINE   Novis

Novis

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1768 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 16 grudzień 2024 - 17:15

To się popraw i je przetestuj, Andrzejku :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2