Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie
OGŁOSZENIE

20 lat minęło...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18730 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 styczeń 2025 - 23:10

... jak jeden dzień.  W sierpniu 2025 jerkbaitowi stuknie 20 lat. Kawał czasu, kawał historii. Moja osobista refleksja: dzięki temu miejscu poznałem wielu wspaniałych ludzi, którzy przenieśli mnie na inny poziom w wędkarstwie i zmienili moje życie  - bardzo za to im wszystkim dziękuję. Przez te dwadzieścia lat jerkbait zmieniał się razem z Polską, zmieniał się razem z wędkarzami i razem z wędkarstwem a wydaje mi się nieskromnie, że w kilku obszarach był również prekursorem niektórych zmian. Cieszę się, że forum wciąż żyje pomimo fejsbuków i jutubów, pozostając dla wędkarzy unikalną bazą bazą wiedzy i niezależnej opinii - bez kupowanch lajków, podbijanych zasięgów, bez nachalnego marketingu i algorytmów.

Zamierzamy symbolicznie uczcić  było nie było okrągłą rocznicę. Przede wszystkim spotykając się w realu - pierwsza okazja będzie już 5 kwietnia na również jubileuszowej (dziesiątej) wyprzedaży garażowej jerkbaita w Warszawie. W połowie roku chcielibyśmy również zorganizować zlot nad wodą - szczegóły propozycji podam bliżej terminu. W przygotowaniu są także bardziej hmm... "materialne" pamiątki z okazji 20-lecia ale dopóki nie są skończone to więcej nie piszę ;)

Ponieważ forum zawsze tworzą ludzie przeszperałem zasoby w poszukiwaniu fotografii Forumowiczów którzy byli tu i współtworzyli to miejsce  - a niektórzy pomimo upływu czasu wciąż tu jeszcze są :)  Może ktoś odnajdzie siebie lub kolegę którejś fotografii !  Zachęcam wszystkich do tego żeby uzupełniali ten wątek zdjęciami i swoimi historiami związanymi z jerkbaitem :)

Załączony plik  I_zlot_2005.jpg   38,2 KB   15 Ilość pobrań Załączony plik  Odra_2006.jpg   50,08 KB   13 Ilość pobrań Załączony plik  zlot_bug.jpg   62,48 KB   12 Ilość pobrań Załączony plik  Turawa_2006.jpg   77,75 KB   11 Ilość pobrań Załączony plik  Syrsan_2008.jpg   53,86 KB   11 Ilość pobrań Załączony plik  warszawa_jerk_sklep.jpg   97,89 KB   11 Ilość pobrań Załączony plik  warszawa_targi.jpg   124,36 KB   11 Ilość pobrań Załączony plik  warszawa_targi_2.jpg   112,32 KB   11 Ilość pobrań Załączony plik  warszawa_targi_3.jpg   110,75 KB   11 Ilość pobrań Załączony plik  warszawa_targi_4.jpg   111,64 KB   11 Ilość pobrań Załączony plik  zlot_sulejow.jpg   268,2 KB   11 Ilość pobrań Załączony plik  zlot_irlandia.jpg   274,13 KB   11 Ilość pobrań Załączony plik  zlot_glowatka.jpg   163,09 KB   11 Ilość pobrań Załączony plik  zlot_drweca.jpg   85,43 KB   11 Ilość pobrań Załączony plik  zlot_wroclaw.jpg   104,61 KB   11 Ilość pobrań Załączony plik  zlot_wlen.jpg   180,58 KB   11 Ilość pobrań Załączony plik  zlot_warta.jpg   164,53 KB   11 Ilość pobrań Załączony plik  zlot_warszawa.jpg   286,78 KB   11 Ilość pobrań Załączony plik  zlot_szwecja.jpg   230,06 KB   12 Ilość pobrań Załączony plik  stora_bellen.jpg   190,39 KB   10 Ilość pobrań Załączony plik  zlot_dadaj.jpg   191,34 KB   10 Ilość pobrań

#2 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4999 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 01 styczeń 2025 - 23:19

Nie postarzałeś się, ciągle ten sam ogień :)

• Friko lubi to

#3 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18730 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 styczeń 2025 - 23:32

Trochę się postarzałem ale - mam nadzieję -  również trochę dojrzałem.... tak się przynajmniej pocieszam  ;)

Pamiętam prawie jakby to było wczoraj jak molestowałem Cię Sławku o artykuł rodbuildingowy dla jerkbaita. Jest na forum do dziś, jeden z pierwszych:  Batson Enterprises - zestaw na łódkę - Rodbuilding - Artykuły - Strona główna - jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing  Dobrze się zestarzał !

• Hesher i BOB lubią to

#4 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15699 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 02 styczeń 2025 - 01:04

Mój pierwszy Zlot Jerkbaita w Szwecji Gamleby 2015.

Tutaj poznałem wielu znamenitych kolegów. 

Niektórzy z nich w jednym z pierwszych rzutów łowili metrówkę a teraz sa przewodnikami wędkarskimi, inni po 1-2 dniach upału mieli twarze zjarane przez słońce. Piekielny upał był.

Załączony plik  DSC_0083.JPG   51,05 KB   8 Ilość pobrań

Załączony plik  DSC_0106.JPG   79,44 KB   8 Ilość pobrań

Załączony plik  DSC_0319.JPG   50,31 KB   8 Ilość pobrań

• Friko, malinabar i BOB lubią to

#5 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1074 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 02 styczeń 2025 - 13:36

Najpierw techniczna uwaga. Może z regulaminowej graciarni przenieść ten zacny wątek do "ogólnych". Należy mu się bardziej eksponowane miejsce. Co do fejsbuków i jutubów to nie szukał bym nawet porównań. W swoim pierwszym poście na forum, lata temu, napisałem, że to miejsce elitarne. Kontekst był inny, ale co do znaczenia dalej podtrzymuję to zdanie. Dostało mi się wówczas za nie po uszach od rozentuzjazmowanej grupy opozycjonistów. Każdy może mieć swoje zdanie. Myślę, że to miejsce wyjątkowe i być może większość wcale tego nie zauważa. Tak się dzieje, gdy do czegoś się przyzwyczajamy i traktujemy jak rzecz powszednią. A forum działa i żyje na okrągło i jest cały czas pod ręką. W czasie niedawnej krótkiej awarii było trochę paniki i przedsmak tego, jak bardzo jesteśmy zżyci z tym miejscem. Do okrągłej rocznicy jeszcze trochę czasu, ale myślę, że wstępnie należy wszystkim życzyć kolejnych dwudziestu lat czytania, pisania, dzielenia się swoją pasją, nawiązywania nowych przyjaźni i podtrzymywania starych.

#6 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14867 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano wczoraj, 10:22

Kapitalne zdjęcia.

Dzięki za ten wpis.

Napisze z perspektywy 20 lat obecności tu na jerkbait.pl

Współtworzyłem, w różnych funkcjach i różnych latach, jerkbait.pl.
A jerkbait współtworzył mnie - jako wędkarza.

Kolejnych 20 lat !

Pozdrawiam serdecznie

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: ogłoszenie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych