Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Ideał niedościgniony

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   WojtekCIN

WojtekCIN

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1193 postów

Napisano wczoraj, 09:46

Panowie,

Mieliście kiedyś tak że żałowaliście pozbycia się wędki? Myślałem że w panującej sytuacji sprzętowej i dostępu do wielu świetnych konstrukcji coś takiego nie ma prawa bytu, ale jednak się zdarzyło.
Kilka lat temu, w przypływie pomroczności sprzedałem StC Legend Xtreme LXS76MF2. Kij moim zdaniem idealny pod względem akcji i właściwości użytkowych. Z racji tego, że jest to seria już nieprodukowana, szukam odpowiednika do uzbrojenia, który mógłby mi zastąpić xtremkę. Zwracam się do Was, drodzy jerkbaitowicze, z prośbą o pomoc w doborze blanku.
Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

Parametry:

2 składy, 2.30 długość, wyrzut tak jak xtreme czyli i wirówka 1 poleciała daleko i Keitech 4.5” na 21-22 g bez problemu. Po drodze woblery boleniowe i cykady. Blank ma być szybki z gadającym szczytem, dolnik mocny ale jednocześnie wędka pracuje pod rybą cała. Xtreme mimo opisu 5-18 i 12 lb miała to wszystko o czym piszę wyżej.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Friko i Rebel64 lubią to

#2 ONLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9602 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano wczoraj, 10:56

Odzyskałem, nie tak dawno, Lamiglasa X86MTS. Swego czasu mój podstawowy oręż na większość gatunków. Bardzo żałowałem, że sprzedałem.

A teraz? Czeka na swój czas.

• Friko, miramar69 i WojtekCIN lubią to

#3 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1466 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano wczoraj, 12:42

Ja już drugi rok nie grzebie za bardzo w sprzęcie bo dokładnie tak się kończyło jak Wojtek pisze  :) a co do StC mam dwa patyki co potrafią ogarnąć wszystkie ryby w Polskich rzekach i chyba mają dożywocie  ;)

• WojtekCIN lubi to

#4 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 2715 postów
  • LokalizacjaWarszawa, Choszczówka
  • Imię:Michał

Napisano wczoraj, 13:40

Batson XST1025F

Miałem dwa razy, za każdym razem sprzedałem :blink: . W międzyczasie Batsony przestały ten blank produkować :angry: . W zeszłym roku trafiłem używkę w ludzkiej cenie - wiele się nie zastanawiałem B)

#5 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18750 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano wczoraj, 15:34

Ja mam odwrotnie - nie sprzedaję nic, a jak mi się spodoba to kupuję drugi taki sam blank (a jak nie da się blanku to wędkę) na zapas  B)  szaleństwo, wiem ale perspektywa że nie zostanę w razie czego bez ulubionej wędki mnie uspokaja

#6 OFFLINE   psulek

psulek

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 4964 postów
  • LokalizacjaWilcza Dziura :) /Piaseczno/Wa-wa

Napisano wczoraj, 16:07

Ja miałem 2 szt xls 2120m i obie dokonały żywota (jedn trzasłem drzwiami, drugi zgubiłem). Duża strata, ale cóż - coś się kończy, coś się zaczyna.
  • popper i Night_Walker lubią to

#7 OFFLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4988 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano wczoraj, 17:24

Odzyskałem, nie tak dawno, Lamiglasa X86MTS. Swego czasu mój podstawowy oręż na większość gatunków. Bardzo żałowałem, że sprzedałem.
A teraz? Czeka na swój czas.

Potwierdzam, uniwersalny kij do wszystkiego o na wszystko... oczywiście nie mówimy o drobiu...

#8 OFFLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4988 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano wczoraj, 18:33

Potwierdzam, uniwersalny kij do wszystkiego o na wszystko... oczywiście nie mówimy o drobiu...

... choć aktualny odpowiednik (GP 1022MT) też nie odbiega od pierwowzoru za bardzo , więc jakaś alternatywa nie raz jednak jest ... ;)

• popper lubi to

#9 ONLINE   Krzysiek Rogalski

Krzysiek Rogalski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 872 postów
  • LokalizacjaMiędzyzdroje

Napisano wczoraj, 18:37

2 składy, 2.30 długość, wyrzut tak jak xtreme czyli i wirówka 1 poleciała daleko i Keitech 4.5” na 21-22 g bez problemu. Po drodze woblery boleniowe i cykady. Blank ma być szybki z gadającym szczytem, dolnik mocny ale jednocześnie wędka pracuje pod rybą cała. 

Szukając czegoś podobnego, w innej co prawda długości, wsparłem krajowych wytwórców, postawiłem na Vegter Boron 15lb i nie żałuję. Kilka udanych holi zaliczone.

Długość do wyboru, według uznania i potrzeb.

Wirówką 1 nie rzucałem.

• sieko, WojtekCIN i S.N. lubią to

#10 OFFLINE   WojtekCIN

WojtekCIN

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1193 postów

Napisano wczoraj, 18:49

Myślę intensywnie, ta xtremka była taka fajna że i z brzegu i z łódki i na gumę i wobler….. ech.

#11 OFFLINE   Bolesław

Bolesław

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 598 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano wczoraj, 19:00

.

Użytkownik Bolesław edytował ten post wczoraj, 19:00

#12 OFFLINE   wojciiech

wojciiech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1648 postów
  • LokalizacjaOstrów Wielkopolski / Toruń

Napisano wczoraj, 19:17

W podobnie głupi sposób sprzedałem brązowego avida inshore 70MLF (kupionego od Waldka @poppera). Co to był za kij. okonie, szczupaki, sandacze, wszystko do 21 gram ogarniał jak złoto. 

@WojtekCIN, a STC nie ma już w ofercie w ogóle kijów w wariancie 76mf2? 

• popper lubi to

#13 OFFLINE   WojtekCIN

WojtekCIN

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1193 postów

Napisano wczoraj, 19:53

.

A jednak Panie kolego, mepps 1 latał od podstawy do szczytu główki. Jak było trzeba to się okonie tak zdejmowało

• vincino lubi to

#14 OFFLINE   WojtekCIN

WojtekCIN

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1193 postów

Napisano wczoraj, 19:54

W podobnie głupi sposób sprzedałem brązowego avida inshore 70MLF (kupionego od Waldka @poppera). Co to był za kij. okonie, szczupaki, sandacze, wszystko do 21 gram ogarniał jak złoto.

@WojtekCIN, a STC nie ma już w ofercie w ogóle kijów w wariancie 76mf2?

Mają teraz te rayfiny ale chyba nie je moja bajka

#15 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18750 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano wczoraj, 19:58

StC Legend Xtreme LXS76MF2

swoją drogą, gdyby to był 76MLXF2  ( i tak, mam dwa !)  - to bym Ci polecił bo swego czasu miałem kręćka nad szukaniem analogów zarówno dwu jak i jednoczęściowych.

Natomiast, "emka" o której piszesz to była chyba jedyna elitka która mi się NIE podobała. Mam nadzieję, że nie mylę jej z innym modelem, ale zapamietałem ją jako blank z fatalnym ugięciem i chyba ze 3 flat -spotami (ze dwa na szczytówce i jeden na dolniku ).  Co w sumie użytkowo  - jak widać po Twoim wpisie - jej nie dyskwalifikuje.  

#16 OFFLINE   WojtekCIN

WojtekCIN

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1193 postów

Napisano wczoraj, 20:09

Piszesz o elitce czy o xtremce?

#17 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18750 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano wczoraj, 20:21

kurde, dobre pytanie.... zielonej elitce jeśli pamięć nie myli. Chciałem kupić od Kolegi z forum, umówiliśmy się na parkingu koło jakiegoś McDonalda zdaje się ale jak zobaczyłem ugięcie to odpusciłem. Teraz się zastanawiam czy nie mylę tego z jakąć Deltą Talona ale chyba nie bo długość była na pewno 7'6 a Delty były 7'4" a poza tym była to fast a nie extra-fast... więc chyba jednak elitka

Ale wtedy nie było aż taki różnić między (zielonymi) elitkami a (szmaragdowymi) extremkami - extremki miały trochę subtelniejsze, głębiej uginające się szczytówki

#18 OFFLINE   Marcyś

Marcyś

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 868 postów
  • LokalizacjaGdańsk
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano wczoraj, 20:41

Wojtek, sprawdź Rayfina. Nawet kolor blanku podobny :)

Lubiłem extreme i ten tez mi do ręki przysiadł .

#19 OFFLINE   CORNEL

CORNEL

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 229 postów

Napisano wczoraj, 21:03

Żałuję do dziś że sprzedałem Fenwicka Aetos, dziś nie do kupienia.

Ale kilka dni temu odebrałem z pracowni 2 kije na zapas, tylko po to żeby na wszelki wypadek jakby się złamał...

Kołowrotki też kolekcjonuję na zapas, sprawdzone modele certate 2016 i twin power 2020.  :D

• Friko lubi to

#20 OFFLINE   WojtekCIN

WojtekCIN

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1193 postów

Napisano wczoraj, 21:15

Wojtek, sprawdź Rayfina. Nawet kolor blanku podobny :)
Lubiłem extreme i ten tez mi do ręki przysiadł .

Jak będę w 3city to podjadę

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

1 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Darek_W