Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Czarna Orawa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 OFFLINE   Gabonwedkarz

Gabonwedkarz

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów
  • LokalizacjaOrawa
  • Imię:Miłosz
  • Nazwisko:Brzęczyszczykiewicz

Napisano 17 styczeń 2025 - 15:58

Witam,

Chciałbym się zapytać czy ktoś coś wie o rzece Czarna Orawa. Jakiej ryby tam jest dużo, albo czy jest jakakolwiek większa oprócz kleni (widziałem spore klenie z mostu w jabłonce na lipnice). Słyszałem, że jest tam sporo pstrąga tęczowego jak i potokowego, a nawet zdarzy się głowacica. Ja zacząłem łowić na tej rzece w tym roku i poza jednym braniem co hamulec się palił (odjazd trwał parę sekund i ryba się zerwała, bo zestaw pstrągowo okoniowy nie wytrzymał zapewne zębów szczupaka), paru okonków nieprzekraczających 20cm i małych płotek oraz uklei nie udało mi się nic złowić. Większe ryby łowiłem już w rzeczce Lipnica, która znajduje się obok Czarnej Orawy (kleń 43cm i pstrąg tęczowy około 35cm). Będę się starał jeszcze przyszły cały rok o złowienie czegoś fajnego w Czarnej. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

#2 OFFLINE   Ruki

Ruki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 112 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Łukasz

Napisano 19 styczeń 2025 - 20:14

Złote czasy tej rzeki przeminęły. Brakuje wody, w lecie nawet na dopływach woda jest mega ciepła. Ilość ryb w rzece zależy od tego ile klenia czy bolenia wejdzie z jeziora i przetrwa rzeź kłusowniczą.

• szczupak1 lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych