Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie
WĘDKI

[S] Lemax, TAC Hunter, DAM, bazooka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano wczoraj, 07:40

Na sprzedaż wędrują 3 kije szczupakowe, dla których nie znajduję zastosowania oraz sztywna tuba. Dwa są wykonane przez mnie i dla mnie (używane), jeden jest fabryczny (nieużywany). Ceny nie zawierają kosztów przesyłki. Organizacja i koszt przesyłki pozycji 1 i 2 jest po stronie kupującego. Koszt kuriera DPD dla pozycji 3 i 4 wynosi 30PLN. Pierwszeństwo kupna pozycji 1 i 2 mają osoby deklarujące odbiór w Warszawie i okolicach. Dopuszczam krótkie rezerwacje w celu dopytania. Oferty kupna w wątku, finalizacja na priv. Wysyłka wyłącznie po wpłacie na konto, nie wysyłam za pobraniem. Nie udzielam gwarancji. Kupując akceptujesz wyłączenie rękojmi.

1. Jerkówka na blanku Lemax 10 (SH-GB6610). Jednoczęściowy. Uzbrojony w ACS i set Fuji SiC. Długość zmierzona 196cm, odległość od pazura do stopki 33,5cm. Blank ma bardzo „jerkówkową” charakterystykę i pięknie, głęboko pracuje pod rybą. Niestety jest za mocny do lekkiego łowienia i za lekki do ciężkiego. Moim zdaniem ciut za delikatny np. do Bustera 15, choć w sieci krążą różne opinie na ten temat. Do np. Big Bandita nie nadaje się w ogóle. Do średniego łowienia będzie jak najbardziej ok. Był używany wyłącznie na jednym jedynym wyjeździe do Laponii. Jedynym istotnym mankamentem jest niewielki ubytek lakieru poniżej przelotki startowej – widoczny na zdjęciu. W zestawie pokrowiec. Cena 500PLN.

Załączony plik  LEMAX1.jpeg   6,61 KB   27 Ilość pobrań

Załączony plik  LEMAX2.jpeg   13,12 KB   27 Ilość pobrań

Załączony plik  LEMAX3.jpeg   18,04 KB   27 Ilość pobrań

Załączony plik  LEMAX4.jpeg   16,56 KB   27 Ilość pobrań

Załączony plik  LEMAX5.jpeg   28,04 KB   27 Ilość pobrań

2. Mocny kij szczupakowy na blanku TAC Hunter do 220g (z tackle24.de). Dwuczęściowy 1+1. Uzbrojony w uchwyt AT Edge z nakręcanym fore (najwygodniejszy, jakiego kiedykolwiek używałem) i set Fuji SiC. Długość zmierzona 233cm, odległość od pazura do stopki 47,5cm. Blank ma szczytowe ugięcie i bardzo mocny dolnik. To niej jest kij do holowania śledzi po 70-80cm, tylko naprawdę dużych ryb. Szczupaka ponad metr, który wjeżdża pod łódź, z łatwością przytrzymuje w miejscu. Sprzedaję, ponieważ zmieniłem koncepcję. W sumie z żalem, ale szafa pęka w szwach. Więc przesiadłem się z dwóch kijów (do 100 i do 200g) na jeden do ok. 150g. Hunter nosi nieliczne ślady użytkowania, bez wpływu na użytkowanie. Brak pokrowca. Cena 400PLN

Załączony plik  TAC1.jpeg   8,15 KB   26 Ilość pobrań

Załączony plik  TAC2.jpeg   14,43 KB   24 Ilość pobrań

Załączony plik  TAC3.jpeg   17,17 KB   24 Ilość pobrań

Załączony plik  TAC4.jpeg   27,67 KB   24 Ilość pobrań

3. Dwuczęściowy kij szczupakowy DAM Effzett Evidence casting 2,55 80-150. Kupiłem jako zapas dla NFC backbouncing 25lb, ale jest tak mocny, że wolę wozić ze sobą stary TAC X-Figter. Długość zmierzona 257cm, odległość od pazura 42,5cm. Kij nigdy nie widział wody i nie nosi jakichkolwiek śladów używania. W komplecie pokrowiec. Cena 220PLN.

Załączony plik  DAM1.jpeg   12,04 KB   24 Ilość pobrań

Załączony plik  DAM2.jpeg   16,28 KB   25 Ilość pobrań

Załączony plik  DAM3.jpeg   31 KB   25 Ilość pobrań

Załączony plik  DAM4.jpeg   16,39 KB   22 Ilość pobrań

4. Bazooka. Wymiary zmierzone na zewnątrz to 183cm x 18cm, złożona 107cm. Sprzedaję, bo kupiłem z 10 lat temu na Forum, stoi od tego czasu w kącie, nie użyłem ani razu. Ostatnio a każdy wyjazd zabieram zarówno dwuskłady, które po złożeniu mają metr z kawałkiem, jak i jednoskłady po 213 a nawet 240cm. Dla mnie taki pokrowiec nie ma sensu. Cena 200PLN.

Załączony plik  Z-BAZOOKA.jpeg   13,21 KB   22 Ilość pobrań

Użytkownik krzysiek edytował ten post wczoraj, 07:42

#2 OFFLINE   roberto_s

roberto_s

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 58 postów
  • LokalizacjaWarszawa/Biała Podlaska
  • Imię:Robert

Napisano wczoraj, 08:20

Rezerwa 4 na 1h jeśli można.

#3 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano wczoraj, 08:26

Bardzo proszę. Daj znać, czy w czymś Ci pomóc. Dodam, że długość jest regulowana, a futerał posiada pasek do noszenia (na ramieniu, etc).

#4 OFFLINE   roberto_s

roberto_s

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 58 postów
  • LokalizacjaWarszawa/Biała Podlaska
  • Imię:Robert

Napisano wczoraj, 08:42

Rezerwa 4 na 1h jeśli można.

Dziękuję, za rezerwację, po szybkiej inwentaryzacji i pomiarach odpuszczam. Bazooka wolna.
Pozdrawiam

#5 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano wczoraj, 08:43

Nie ma sprawy, dziękuję za informację.

Być może istotna informacja - nie znam producenta/marki. Jeżeli jest taka potrzeba, postaram się ustalić.

Użytkownik krzysiek edytował ten post wczoraj, 08:49

#6 OFFLINE   Sebulba

Sebulba

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 79 postów
  • LokalizacjaZachodniopomorskie
  • Imię:Sebastian
  • Nazwisko:S

Napisano wczoraj, 12:27

Lemax, jaka waga wędki?
Czy sweeper 17 do ogarnięcia tym kijem?

#7 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano wczoraj, 12:37

Zważę. Pewnie w granicach 150-160g. Pełna piankowa rękojeść robi swoje. Poza tym tam nie ma co robić tej wagi. Sweeper 17 - jak Lemax moim zdaniem nie obsługuje prawidłowo Big Bandita, to tym bardziej nie obsłuży Sweepera.

• Sebulba lubi to

#8 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano wczoraj, 20:11

Poz. 1 - 156g

Poz, 2 - 213g

Za to tylko nieco dłuższy DAM (poz. 3) już 281g.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wędki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych