Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Podsumowanie 2024 i plany na 2025

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   lukomat

lukomat

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 2754 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Materek

Napisano 26 styczeń 2025 - 12:07

Jeszcze nie jest za późno, jeszcze mamy styczeń i żeby z tradycji stała się zadość zachęcam wszystkich do udziału w wątku.

Zajrzałem do zeszłorocznego wątku i wygląda, że prawie udało mi się zrealizować plany na 2024. Pojechałem z dzieciakami do północnej Norwegii na dwa tygodnie i pomimo trudnych warunków (znowu brak opadów) i słabego ciągu dobraliśmy się łososiom do płetw tłuszczowych. Zdecydowanie największym sukcesem były ryby samodzielnie złowine przez najmłodszego Żbika, Tymka, ale o tym już wkrótce napiszę na blogu.

W październiku zaliczyłem z ojcem dwa tygodnie w Kolumbii Brytyjskiej. Dostaliśmy ostro w kość w zasadzie na wszystkich frontach. Dawno nas tak Kanada nie doświadczyła. Pomimo rekordowo dużego ciągu steelheadów na Skeenie nasze wyniki mogę określić jako rozczarowujące, ale nad tym tematem również pochylę się mocniej na blogu.

Do Szkocji nie dotarłem z różnych powodów, ale głównym winowajcą były wiosenne połowy na Bałtyku, które ukradły cały wolny czas i w sumie nie żałuję, bo fajnie połowiliśmy. Na lądzie w Polsce praktycznie nie łowiłem poza sporadycznymi wypadami z najmłodszym synem.

Plany na 2025 chyba będą podobne, czyli późna zima i wiosna na Bałtyku. W okresie wakacyjnym postaram się odwiedzić z rodziną Szkocję. Jesień zostawiam otwartą. Jak czas i fundusze pozwolą to może znowu wyskoczymy do BC na stalki. Poza tym chciałbym więcej i częściej łowić na okolicznych wodach.

Załączone pliki

#2 OFFLINE   pikeft

pikeft

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 586 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Piotr

Napisano 26 styczeń 2025 - 12:56

U mnie zeszły rok to głównie lipienie i pierwsze szczupaki na muchę w Szwecji oraz klenie,pstrągi,lipienie i szczupaki na okolicznych wodach.
Wyprawa do Szwecji na przełomie czerwca i lipca na lipienia z mega dużym plusem.Masa ryb i sporo w rozmiarze 50+ łowionych na krótką nimfę oraz suchara.
d1778d53d10497ae99b9297ab53718eb.jpg

Dużo nowych i pięknych miejscówek odkrytych w Szwecji.Pierwsze szczupaki na muchę z belly to też na plus.Z założeń nie udało się złowić brzany i bolenia na muchę więc zostawiam to na ten rok a z wyjazdów to chyba Szkocja z racji że mam tam rodzinę i dwa lata temu udało się tam połowić.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#3 OFFLINE   tomek1996

tomek1996

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów
  • LokalizacjaMielec
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Ogorzałek

Napisano 26 styczeń 2025 - 16:06

U mnie 2024 był najlepszym sezonem w życiu nowe pb sandacza suma i bolenia. Łowiłem w Belgii Wiśle i Sanie ilosciowo na palcach jednej ręki zlicze wyjazdy bez ryby a było ich dużo. Najbardziej cieszy że udało się rozpracować Wisłę na której się wychowywałem. W grudniu skończyłem z jeżdżeniem za granicę (wreszcie) i plan na ten rok to Wisła San i okoliczne jeziorka na które jeździłem za dzieciaka

Załączone pliki

Użytkownik tomek1996 edytował ten post 26 styczeń 2025 - 16:13

• Maciek Rożniata, Jack__Daniels, Pisarz.......ewski Piotr i 4 innych osób lubią to

#4 OFFLINE   peresada

peresada

Tug is the Drug....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2341 postów
  • LokalizacjaBow River

Napisano 26 styczeń 2025 - 18:08

W 2024 zaczęliśmy nowa świecka tradycję wyjazdów do British Columbia również na wiosnę, co jest miła odmiana od jesiennych często bardzo ciężkich warunków ( @lukomat wspomniał o tym w swoim wpisie). W tym roku również się wybieramy. W moich "domowych" wodach ciągle będę próbował  złowić swingiem pstrąga powyżej 30 cali.  Poza tym mam nadzieje ze wyrwę się wczesna jesienią na weekend na Columbię dorwać swingiem dużego bull trouta. Mój syn niestety nie jest zainteresowany wędkarstwem, ale młodsza córka już tak. Wiec od wiosny stratujemy z treningiem na Bow. Ogólnie rok nie był zły, można tylko sobie życzyć więcej wolnego czasu, bo to jest chyba klucz do dobrych wyników

PXL-20240425-173726848-MP-2.jpg

PXL-20240427-012816714-MP-4.jpg

Użytkownik peresada edytował ten post 26 styczeń 2025 - 18:11

#5 OFFLINE   Wolti

Wolti

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 104 postów

Napisano wczoraj, 22:51

https://jerkbait.pl/...sumowanie-2024/

Jest sens dublować dwa tematy?  Ja łowie głownie na muchę ale od 1 września do spinning a w między czasie to troszkę białoryb i spinning . Szykuje spore podsumowanie ( bo miałem za rok 2023 było ultra ciekawe (było się czym pochwalić) i bogate w fotki , ale temat w wędkarstwie muchowym zauważyłem dopiero koło czerwca a do tamtego momentu zaliczyłem awarie komputera ) za rok 2024 ale chciałem wrzucić w jednym poście muchę i spinning i sam nie wiem czy tutaj czy do tamtego tematu. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych