Witam.
Oglądałem wszystkie nowe kijki Mikado niecałe trzy tygodnie temu. Sam byłem zainteresowany po tym jak zobaczyłem je w nowym katalogu. Niestety nie potrafiono jeszcze wtedy udzielić mi informacji ile będą kosztować.
Moje osobiste odczucia (ktoś inny niekoniecznie musi mieć takie same):
- przy kijkach #5 i #4 nie widziałem kompletnie, ale to naprawdę kompletnie żadnej różnicy pomiędzy nimi - wszystko identyczne, długość, waga w ręce, praca, ugięcie, grubość blanku, może inaczej będą pracować pod rybą ... no napisy na blankach były tylko inne ...
- kijek do nimfy - rozczarowanie kompletne, zwis większy niż przy dwukrotnie dłuższym bacie, porównując do innych niedrogich kijów nimfowych firmy również popularnej na naszym rynku, to właściwie nie było co porównywać
- kij do streamera bardzo mi się spodobał, fajnie mi leżał w ręku i ładnie pracował przy wymachach, oczywiście na sucho, ale pobawiłem się nim konkretnie nawet na zewnątrz hali gdzie była prezentacja, bo było na tyle miejsca i czasu
Jedna rzecz mnie zdziwiła, mianowicie zabierając kije na taki pokaz, ja wybrał bym takie najstaranniej i nalepiej zrobione ... tymczasem dwa z tych czterech kijków były źle wykonane, jeden miał krzywą szczytową przelotkę, a drugi niemal wszystkie przelotki na szczytowym segmencie miał we wszystkie strony świata poustawiane, co już na samym starcie mogło spowodować negatywne wrażenie u ogladającego.
Wszystkie kijki w solidnych i estetycznych tubach.
Pozdrawiam.
Użytkownik Forest-Natura edytował ten post 28 marzec 2017 - 09:34