Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Kultowy sklep

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   okon6666

okon6666

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 6 postów
  • Lokalizacjałódz
  • Imię:andrzej
  • Nazwisko:wysocki

Napisano 08 marzec 2025 - 19:04

Z zalem powiadamiam kolegow ze sklep na ul. Nawrot  /P.Szczepaniak/juz nie istnieje. Sklep ten powstal ok. 40 lat temu i byl nastepca sklepu ktory powstal  w LODZI zaraz po wojnie tez  na ul. NAWROT Koniec pewnej epoki. Majac 6lat zawsze tam chodzilem. Z dawnych lat mam jeszcze matalowy sadzyk i blachy firmy SUMEX , uklony Andrzej.

• Sławek Oppeln Bronikowski, przemo_w i Darek_W lubią to

#2 OFFLINE   Lokityrem

Lokityrem

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 159 postów

Napisano 08 marzec 2025 - 19:24

okon6666, on 08 Mar 2025 - 18:04, said:

Z zalem powiadamiam kolegow ze sklep na ul. Nawrot  /P.Szczepaniak/juz nie istnieje. Sklep ten powstal ok. 40 lat temu i byl nastepca sklepu ktory powstal  w LODZI zaraz po wojnie tez  na ul. NAWROT Koniec pewnej epoki. Majac 6lat zawsze tam chodzilem. Z dawnych lat mam jeszcze matalowy sadzyk i blachy firmy SUMEX , uklony Andrzej.

Jestem tak wstrząśnięty tą wiadomością, iż moje życie na zawsze się zmieniło. Wezmę tydzień wolnego, będę zapijać smutek. 

#3 OFFLINE   Artech

Artech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2719 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Artur

Napisano 08 marzec 2025 - 19:36

Lokityrem, on 08 Mar 2025 - 18:24, said:

Jestem tak wstrząśnięty tą wiadomością, iż moje życie na zawsze się zmieniło. Wezmę tydzień wolnego, będę zapijać smutek.

Jaki sens ma Twój post? Po ch...j ten sarkazm i szydera?

#4 OFFLINE   kruz

kruz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 776 postów
  • LokalizacjaFMI
  • Imię:Krzysztof

Napisano 08 marzec 2025 - 19:42

Artech, on 08 Mar 2025 - 18:36, said:

Jaki sens ma Twój post? Po ch...j ten sarkazm i szydera?

Jak ktoś nie ma nic mądrego do napisania to napisze cokolwiek. Byle zaistnieć ......

#5 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Imię:Przemek

Napisano 08 marzec 2025 - 22:29

Lokityrem, on 08 Mar 2025 - 18:24, said:

Nie ma to jak się ładnie przedstawić na forum.
  • cyprys19 lubi to

#6 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Imię:Przemek

Napisano 08 marzec 2025 - 22:33

okon6666, on 08 Mar 2025 - 18:04, said:

Kultowe miejsce!
Niestety po tych wszystkich remontach centrum , dojazd tam i zaparkowanie to była męka.

#7 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Ekspert

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 5065 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 09 marzec 2025 - 06:38

Pod Biedronką und Lidlem jest luźniej - jak w ulubionej frazie wędkarskiego świata -  wręcz komfortowo! Bo miasto Łódź dba o markety naprawdę wyjątkowo. Co tam jakiś drobny polski handel, nawet osadzony w tradycji, zwłaszcza kiedy klienci pociekli na kultowy aliexpress.. któryto raj nigdy nie będzie miał końca :)

Znałem Józka od czasu  kiedy przyszedł do pracy, do starych Borowskich. To był najuczciwszy, najbardziej uczynny i najmilszy człowiek jaki kiedykolwiek w tej branży działał. I z tej prostej przyczyny, kontynuacji nie będzie..

#8 OFFLINE   M a r a s

M a r a s

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1185 postów
  • LokalizacjaZS
  • Imię:Marek

Napisano 09 marzec 2025 - 08:13

Tak z dwadzieścia lat temu a może i więcej o tym sklepie czytałem na dawnym forum WCWI  i obiecałem sobie ,że jak będę w okolicy to odwiedzę ten sklep. Byłem ,porozmawiałem z właścicielem i oczywiści coś tam kupiłem. Sklep naprawdę miał klimat i sympatycznego właściciela. 

#9 OFFLINE   theslut

theslut

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 197 postów

Napisano 09 marzec 2025 - 14:11

Sławek Oppeln Bronikowski, on 09 Mar 2025 - 05:38, said:

Pod Biedronką und Lidlem jest luźniej - jak w ulubionej frazie wędkarskiego świata -  wręcz komfortowo! Bo miasto Łódź dba o markety naprawdę wyjątkowo. Co tam jakiś drobny polski handel, nawet osadzony w tradycji, zwłaszcza kiedy klienci pociekli na kultowy aliexpress.. któryto raj nigdy nie będzie miał końca : ..

Ludziom nigdy nie dogodzisz. Pomyśleć można, że tęsknią za czasami, kiedy nabywało się niemieckiego szklaka i Rileh Rexa spod lady. Panta rhei rzekł ponoć filozof i od jego czasów w temacie nic się nie zmieniło, czyli wszystko się zmienia.

#10 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Ekspert

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 5065 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 09 marzec 2025 - 19:34

Stary i dobry sklep ze sprzętem wędkarskim, nie jest żadną wartością dla wykształciuchów. Tu nie ma szans na chimery typu Savile Row albo dłużej istniejąca apteka, bar, dom , cukiernia itp. Wszak rzeczywistość i tożsamość musi być płynna..  :)     

#11 OFFLINE   Darek_W

Darek_W

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 761 postów
  • LokalizacjaJózefosław
  • Imię:Dariusz

Napisano 09 marzec 2025 - 20:23

Sławek Oppeln Bronikowski, on 09 Mar 2025 - 05:38, said:

Pod Biedronką und Lidlem jest luźniej - jak w ulubionej frazie wędkarskiego świata -  wręcz komfortowo! Bo miasto Łódź dba o markety naprawdę wyjątkowo. Co tam jakiś drobny polski handel, nawet osadzony w tradycji, zwłaszcza kiedy klienci pociekli na kultowy aliexpress.. któryto raj nigdy nie będzie miał końca :)

Znałem Józka od czasu  kiedy przyszedł do pracy, do starych Borowskich. To był najuczciwszy, najbardziej uczynny i najmilszy człowiek jaki kiedykolwiek w tej branży działał. I z tej prostej przyczyny, kontynuacji nie będzie..

Tam gdzieś była Billa na Piłsudskiego nie raz tam parkowałem żeby ich odwiedzić.

Generalnie wychowałem się w Łodzi i wizyty w tym sklepie traktowałem zawsze jak wydarzenie kulturalne! Tam było sporo klientów którzy przychodzili “kupić” tylko po to żeby pogadać. A moją Daiwę Samurai S reanimowaną pięknie przez Kamila właśnie u Nich kupowałem. Mega pomocni z wrodzoną siłą spokoju do mojej ignorancji i niewiedzy.   :) Szkoda że kolejny taki punkt znika.

Użytkownik Darek_W edytował ten post 09 marzec 2025 - 20:24

#12 OFFLINE   Szymon82

Szymon82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1652 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Szymon

Napisano 09 marzec 2025 - 20:28

Udało mi się chwila przed zamknięciem życzyć wszystkiego dobrego właścicielowi , sporo fajnych zakupów w przemiłej atmosferze tam się porobiło i ogólnie przemili ludzie tam pracowali. Józek , kiedyś jego szwagier , syn - każdy.

Użytkownik Szymon82 edytował ten post 09 marzec 2025 - 21:06

• Radek_Z i Darek_W lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych