Z zalem powiadamiam kolegow ze sklep na ul. Nawrot /P.Szczepaniak/juz nie istnieje. Sklep ten powstal ok. 40 lat temu i byl nastepca sklepu ktory powstal w LODZI zaraz po wojnie tez na ul. NAWROT Koniec pewnej epoki. Majac 6lat zawsze tam chodzilem. Z dawnych lat mam jeszcze matalowy sadzyk i blachy firmy SUMEX , uklony Andrzej.

Kultowy sklep
Napisano 08 marzec 2025 - 19:04
- Sławek Oppeln Bronikowski, przemo_w i Darek_W lubią to
Napisano 08 marzec 2025 - 19:24
okon6666, on 08 Mar 2025 - 18:04, said:
Z zalem powiadamiam kolegow ze sklep na ul. Nawrot /P.Szczepaniak/juz nie istnieje. Sklep ten powstal ok. 40 lat temu i byl nastepca sklepu ktory powstal w LODZI zaraz po wojnie tez na ul. NAWROT Koniec pewnej epoki. Majac 6lat zawsze tam chodzilem. Z dawnych lat mam jeszcze matalowy sadzyk i blachy firmy SUMEX , uklony Andrzej.
Jestem tak wstrząśnięty tą wiadomością, iż moje życie na zawsze się zmieniło. Wezmę tydzień wolnego, będę zapijać smutek.
Napisano 08 marzec 2025 - 19:36
Lokityrem, on 08 Mar 2025 - 18:24, said:
Jaki sens ma Twój post? Po ch...j ten sarkazm i szydera?Jestem tak wstrząśnięty tą wiadomością, iż moje życie na zawsze się zmieniło. Wezmę tydzień wolnego, będę zapijać smutek.
- Friko, jachu, Biesan i 11 innych osób lubią to
Napisano 08 marzec 2025 - 19:42
Artech, on 08 Mar 2025 - 18:36, said:
Jaki sens ma Twój post? Po ch...j ten sarkazm i szydera?
Jak ktoś nie ma nic mądrego do napisania to napisze cokolwiek. Byle zaistnieć ......
- Friko, Artech, jachu i 8 innych osób lubią to
Napisano 08 marzec 2025 - 22:33
okon6666, on 08 Mar 2025 - 18:04, said:
Kultowe miejsce!Z zalem powiadamiam kolegow ze sklep na ul. Nawrot /P.Szczepaniak/juz nie istnieje. Sklep ten powstal ok. 40 lat temu i byl nastepca sklepu ktory powstal w LODZI zaraz po wojnie tez na ul. NAWROT Koniec pewnej epoki. Majac 6lat zawsze tam chodzilem. Z dawnych lat mam jeszcze matalowy sadzyk i blachy firmy SUMEX , uklony Andrzej.
Niestety po tych wszystkich remontach centrum , dojazd tam i zaparkowanie to była męka.
Napisano 09 marzec 2025 - 06:38
Pod Biedronką und Lidlem jest luźniej - jak w ulubionej frazie wędkarskiego świata - wręcz komfortowo! Bo miasto Łódź dba o markety naprawdę wyjątkowo. Co tam jakiś drobny polski handel, nawet osadzony w tradycji, zwłaszcza kiedy klienci pociekli na kultowy aliexpress.. któryto raj nigdy nie będzie miał końca
Znałem Józka od czasu kiedy przyszedł do pracy, do starych Borowskich. To był najuczciwszy, najbardziej uczynny i najmilszy człowiek jaki kiedykolwiek w tej branży działał. I z tej prostej przyczyny, kontynuacji nie będzie..
- bogdan333, Sławek77, Szymon82 i 6 innych osób lubią to
Napisano 09 marzec 2025 - 08:13
Tak z dwadzieścia lat temu a może i więcej o tym sklepie czytałem na dawnym forum WCWI i obiecałem sobie ,że jak będę w okolicy to odwiedzę ten sklep. Byłem ,porozmawiałem z właścicielem i oczywiści coś tam kupiłem. Sklep naprawdę miał klimat i sympatycznego właściciela.
Napisano 09 marzec 2025 - 14:11
Sławek Oppeln Bronikowski, on 09 Mar 2025 - 05:38, said:
Pod Biedronką und Lidlem jest luźniej - jak w ulubionej frazie wędkarskiego świata - wręcz komfortowo! Bo miasto Łódź dba o markety naprawdę wyjątkowo. Co tam jakiś drobny polski handel, nawet osadzony w tradycji, zwłaszcza kiedy klienci pociekli na kultowy aliexpress.. któryto raj nigdy nie będzie miał końca : ..
Ludziom nigdy nie dogodzisz. Pomyśleć można, że tęsknią za czasami, kiedy nabywało się niemieckiego szklaka i Rileh Rexa spod lady. Panta rhei rzekł ponoć filozof i od jego czasów w temacie nic się nie zmieniło, czyli wszystko się zmienia.
Napisano 09 marzec 2025 - 19:34
Stary i dobry sklep ze sprzętem wędkarskim, nie jest żadną wartością dla wykształciuchów. Tu nie ma szans na chimery typu Savile Row albo dłużej istniejąca apteka, bar, dom , cukiernia itp. Wszak rzeczywistość i tożsamość musi być płynna..
Napisano 09 marzec 2025 - 20:23
Sławek Oppeln Bronikowski, on 09 Mar 2025 - 05:38, said:
Pod Biedronką und Lidlem jest luźniej - jak w ulubionej frazie wędkarskiego świata - wręcz komfortowo! Bo miasto Łódź dba o markety naprawdę wyjątkowo. Co tam jakiś drobny polski handel, nawet osadzony w tradycji, zwłaszcza kiedy klienci pociekli na kultowy aliexpress.. któryto raj nigdy nie będzie miał końca
Znałem Józka od czasu kiedy przyszedł do pracy, do starych Borowskich. To był najuczciwszy, najbardziej uczynny i najmilszy człowiek jaki kiedykolwiek w tej branży działał. I z tej prostej przyczyny, kontynuacji nie będzie..
Tam gdzieś była Billa na Piłsudskiego nie raz tam parkowałem żeby ich odwiedzić.
Generalnie wychowałem się w Łodzi i wizyty w tym sklepie traktowałem zawsze jak wydarzenie kulturalne! Tam było sporo klientów którzy przychodzili “kupić” tylko po to żeby pogadać. A moją Daiwę Samurai S reanimowaną pięknie przez Kamila właśnie u Nich kupowałem. Mega pomocni z wrodzoną siłą spokoju do mojej ignorancji i niewiedzy. Szkoda że kolejny taki punkt znika.
Użytkownik Darek_W edytował ten post 09 marzec 2025 - 20:24
Napisano 09 marzec 2025 - 20:28
Użytkownik Szymon82 edytował ten post 09 marzec 2025 - 21:06
- Radek_Z i Darek_W lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych