Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
WĘDKI

[S] Sprzedam wędki - St.Croix (SCII-SCV), ATC, Batson, MHX - 1/2/3 cz.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   marcinesz

marcinesz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1196 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 22 marzec 2025 - 23:10

Witam,

Odsprzedaję nadmiar wędek – na markowych blankach, ręcznie zbrojone lub seryjne.

1. Spinning – St.Croix 3SW70MHF - ręcznie zbrojony odpowiednik wędki St. Croix Avid Inshore VIS/AIS70MHF (SCIII)

Jednoczęściowy, szybki i bardzo mocny spinning na sandacze lub szczupaki, raczej do cięższych przynęt, o progresywnej charakterystyce.

- długość: 7 stóp / 213cm.

- c.w.: wg opisu 14-42g, mocno niedoszacowany, wg mnie 20-80g.

- moc: wg opisu 10-20lb, wg mnie spokojnie 25lb.

- akcja: fast (moim zdaniem raczej extra-fast).

Wbrew pozorom, uniwersalny, ale przy tym bardzo mocny spinning, dodatkowo szybki z racji charakterystyki blanku przy swojej długości. Ma szeroki zakres c.w., kończący się wysoko. Szczytówka jest relatywnie czuła, ale szybka. Kij zbrojony przez @yglo, kupiony przez mnie jako nowy - turkusowy blank oskrobany, ładnie prezentujący się w grafitowej odsłonie. W porównaniu do kija seryjnego, lekko wydłużony dolnik, a krótkie dolniki często w STC są niedogodnością – tutaj wyeliminowane. Przeze mnie użyty kilka razy, stan bardzo dobry. W cenie dokładam pokrowiec zastępczy.

- link do albumu ze zdjęciami: https://photos.app.g...7XvX9R2kUXsPcHA

Cena: 1100zł

2. Spinning – St.Croix Legend Elite LES86HF2 (SCV)

Dwuczęściowy mocny spinning do średnio-ciężkich zastosowań, z relatywnie czułą szczytówką, np. uniwersał na dużą rzekę na większe ryby.

- długość: 8 stóp 6 cali / 260cm.

- c.w.: wg opisu 14-56g, trochę niedoszacowany.

- moc: 12-25lb.

- akcja: fast.

Słynna seria wędek St.Croix Legend Elite - uznawana przez wielu za najlepsze wędki na świecie. Niespotykane połączenie mocy i czułości. Akcja szczytowa i progresywne ugięcie blanku. Wędka zbudowana jest z wysokomodułowego SCV, o wysokim poziomie wytrzymałości. Rękojeść wykonana z wysokiej jakości korka klasy super-grade. Uchwyt na kołowrotek Fuji® SK2™. Kij seryjny, kupiony przez mnie jako używany na Forum. Oddałem go tylko do wymiany omotek, ponieważ tamte były gdzieniegdzie popękane, przelotki lekko klikały, ale dało się łowić – wolałem jednak wymienić. Przeze mnie niełowiony. Stan dobry, są ryski i małe odpryski na blanku, ryski również na złączu. Ale użytkowo bez zarzutu. W cenie dokładam pokrowiec zastępczy.

- link do albumu ze zdjęciami: https://photos.app.g...R5zAhTBvoikMM7A

(przepraszam za nieostre zdjęcia, dla zainteresowanych mogę zrobić ponownie)

Cena: 1400zł

3. Spinning – St.Croix Tidemaster Inshore TIS80HF (SCII)

Jednoczęściowy bardzo mocny spinning do bardzo ciężkich zastosowań, z relatywnie czułą szczytówką, np. do trolingu sumowego lub ciężkiego trolingu na największe przynęty za szczupakiem.

- długość: 8 stóp / 244cm.

- c.w.: wg opisu 21-85g – z ręki spokojnie da radę 100g, a w trolingu moim zdaniem pociągnie do 300g.

- moc: 17-40lb.

Ultra-mocny i ultra-trwały kij do ciężkich zastosowań. Ogromna moc, z relatywnie czułą szczytówką. Rękojeść korkowa w dobrym stanie. Blank z ryskami, przelotki z ryskami i odpryskami, ale użytkowo sprawny w 100%. Kij seryjny, kupiony przez mnie jako używany na Forum. Miałem go kilka razy na suma i na ciężko na szczupaka na Żarnowcu – ale wystarcza mi do takich zastosowań inny kij, ten leży i się kurzy. Jeśli się nie sprzeda, będę miał dwa na obie burty, trudno. Stan dobry, wg opisu jak wyżej. W cenie dokładam pokrowiec zastępczy.

- link do albumu ze zdjęciami: https://photos.app.g...YCjndZVqTXwvGj9

Cena: 550zł

4. Spinning - ATC 843-3

Trzyczęściowy travel – uniwersał do średnio-ciężkich zastosowań.

- c.w.: szacuję 20-60g.

- moc: wg opisu 10-17lb, ale moim zdaniem mocniejszy (20-25lb).

- akcja: fast, ale nie pracuje tak szczytowo jak wynikałoby to z jednego ze zdjęć.

Kij zbrojony przez W.Zwolskiego (patrz kapsel na jednym ze zdjęć), kupiony przeze mnie na Forum jako używany od @psd27. Minimalnie łowiony przez mnie, ponieważ do podobnych zastosowań mam kije na blankach 1cz i transportowo nie było potrzeby używać ATC. Stan dobry/dobry+. W cenie dokładam pokrowiec zastępczy dedykowany do travela 3 cz.

Link do albumu ze zdjęciami: https://photos.app.g...4cqXsChJyyyP6q9

5. Spinning - Batson ISB781 (skrócony o 8cm) (RX7)

Jednoczęściowy spinning do lekko-średniego twitcha – taki wyszedł po skróceniu go o 8cm (wcześniej lekka sandaczówka / mocna okoniówka),.

- długość: 190cm (pierwotnie 6 stóp 6 cali / 198cm).

- c.w.: pierwotnie 3-10g, wg mnie obecnie 7-20g.

- moc: 12lb.

- akcja: extra-fast.

Kij miał być pod większe okonie, ale niechcący uległ skróceniu i wyszedł z niego kijek do lekko-średniego twitcha, ewentualnie do lekkiego sandaczowego podbijania. Kijek zbrojony dla mnie przez @koguta z naszego Forum. Jeśli chodzi o przelotki, tu zaszła zmiana - pierwotnie był uzbrojony na minimach, w zeszłym roku @markir zmienił mi set na nieco cięższe przelotki, co trochę ożywiło kijek. Przeze mnie mało łowiony, a po skróceniu w ogóle, nie bawię się w twitchbaity. Stan bardzo dobry / bardzo dobry - (na wszelki wypadek). W cenie dokładam pokrowiec zastępczy.

- link do albumu ze zdjęciami: https://photos.app.g...hLZjnaTK86rTKg8

Cena: 390zł

6. Casting – MHX MB783 (RX7)

Jednoczęściowy pięknie uzbrojony cast na sandacza lub do lekkiego łowienia szczupaków.

- długość: 6 stóp 6 cali / 198cm.

- c.w.: wg opisu 7-21g, niedoszacowany, łowiłem nim przynętami 40g.

- moc: 10-17lb.

Zbrojony spiralnie cast uzbrojony w zamiarze na przynęty gumowe i koguty na sandacza. Kijek szybki, ale z czułą szczytówką. Kij zbrojony dla mnie przez @kogut, rękojeść z wyprofilowanego i zalakierowanego korka – wysokie walory estetyczne, kijek jest po prostu bardzo ładny. Przeze mnie użyty kilka razy na sandaczach i szczupakach, ostatnio nie mam czasu na sandacze, niech posłuży komuś innemu, a wart jest uwagi. Stan bardzo dobry -, lekko przybrudzona pianka. W cenie dokładam pokrowiec zastępczy.

- link do albumu ze zdjęciami: https://photos.app.g...SN2xkxuauFzDq97

Cena: 650zł

7. Casting - Batson Rainshadow CB76H (RX7)

Jednoczęściowy cast crankbait – średnio-ciężko na szczupaka.

- długość: 7 stóp 6 cali / 230cm.

- c.w.: wg opisu 10-42g, wg mnie 15-60g.

- moc: 10-25lb.

- akcja: mod-fast - crankbait i wszystko jasne.

Kij typowo pod szczupaka - z ręki do płynnego podciągania jerków, dużych wirówek, ewentualnie do nieagresywnej pracy gumą. Idealny do trola – ryba siada na miękko – kijek oddaje, a potem na spokojnie, wybaczając błędy, można rybę wyholować. W skrócie – jeśli ktoś lubi wolniejsze kijki, to jest to bardzo uniwersalny i bardzo komfortowy do łowienia kijek. Kijek zbrojony przez @yglo, kupiony przeze mnie na Forum od niego / @Guzu jako nowy. Mało łowiony przez mnie, przesiadłem się w międzyczasie na mocniejsze casty i mocne spinningi. Stan bardzo dobry - / dobry+ (przybrudzona pianka). W cenie dokładam pokrowiec zastępczy.

- link do albumu ze zdjęciami: https://photos.app.g...TpSjG9vTugTxC7A

8. Casting - Batson Rainshadow SWT70M-3 (RX6 Graphite/E-Glass)

Trzyczęściowy cast travel na blanku saltwater – mocna niepałowata jerkówka na szczupaki, tym razem w wersji łatwiejszej do transportu.

Długość: 7 stóp / 213cm.

C.w.: wg opisu 7-21g, mocno niedoszacowany, wg mnie 30-70g.

Moc: wg opisu 10-17lb (Power: M), wg mnie śródlądowe 20lb lub 25lb.

Akcja: mod-fast.

Uniwersalna, również z szerokim zakresem c.w., mocna jerkówka pod szczupaka, z pracującą szczytówką. Bardzo wygodna w transporcie. Kij zbrojony przez @yglo, kupiony przeze mnie na Forum kilka lat temu jako nowy. Przeze mnie użyty kilka razy, stan bardzo dobry -, głównie przez ryski na złączach. W cenie dokładam pokrowiec zastępczy do travela.

- link do albumu ze zdjęciami: https://photos.app.g...dsdMJBNbMKk7Ag6

Cena: 500zł

9. Casting - Batson MagBass MB845 (RX6)

Jednoczęściowy cast – mocna, ale niepałowata jerkówka na szczupaki.

- c.w.: wg opisu 10-35g, mocno niedoszacowany, wg mnie 30-90g.

- moc: 12-25lb.

Bardzo uniwersalna, z szerokim zakresem c.w., mocna jerkówka pod szczupaka. Zarówno w pracy z przynętą, jak i pod rybą, płynnie i progresywnie pracuje – taka jedna jerkówka do wszystkiego, z buforem mocy na górze. Kij zbrojony przez @krzysiek, kupiony przeze mnie na Forum kilka lat temu jako prawie nieużywany. Kij zbrojony spiralnie, niczym to w łowieniu nie różni się od tradycyjnego zbrojenia castingowego „na górze”. Trochę nim łowiłem, ale potem przesiadłem się na dłuższe casty. Stan dobry (głównie ślady na piance – wytarcia i wgniecenia). W cenie dokładam pokrowiec zastępczy.

- link do albumu ze zdjęciami: https://photos.app.g...dq9FaxvbjtXxRF7

Cena: 390zł

Kilka uwag i zasad:

- ceny do lekkiej negocjacji.

- wszelkie nieprawidłowości i niespójności w opisie vs. stan faktyczny proszę złożyć na karb mojej niewiedzy, a nie na chęć wprowadzenia w błąd.

- rezerwacja dopuszczalna na 1h „na poczytanie” lub „na dopytanie” – dłuższe rezerwacje w zależności od uzasadnienia.

- pytania o sprzedawane wędki zadawajcie w wątku lub na priv. Zadanie pytania nie oznacza automatycznie rezerwacji.

- proszę nie edytować swoich wpisów, bo może zrobić się bałagan, kto był pierwszy. W razie czego będę rozstrzygał wg kolejności powiadomień.

- preferowany odbiór osobisty, najlepiej w Warszawie lub ewentualnie w Szczecinie, ale na to być może trzeba będzie 1-2 tygodnie poczekać.

- ewentualnie wysyłka w pokrowcu, folii bąbelkowej i tubie PCV - na koszt kupującego, po sprawdzeniu kosztu na stronie kurjerzy.pl.

ZAPRASZAM!!!

Użytkownik marcinesz edytował ten post 22 marzec 2025 - 23:13

• cristovo lubi to

#2 OFFLINE   Sbaig

Sbaig

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 45 postów
  • LokalizacjaGórny Sląsk
  • Imię:Sławek

Napisano 23 marzec 2025 - 06:50

Zarezerwuje na godzinke Mhx do czasu odpowiedzi na priv. 😊

#3 OFFLINE   MARIUSZ 69

MARIUSZ 69

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2044 postów
  • LokalizacjaLubelskie
  • Imię:Mariusz

Napisano 23 marzec 2025 - 07:19

Rezerwacja nr.1

#4 OFFLINE   MARIUSZ 69

MARIUSZ 69

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2044 postów
  • LokalizacjaLubelskie

Napisano 23 marzec 2025 - 08:13

Przedłużam rezerwację ,czekam na odpowiedź na wysłaną wiadomość

#5 OFFLINE   perching

perching

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 19 postów

Napisano 23 marzec 2025 - 08:23

Poproszę 5

Wysłane z mojego SM-G990B2 przy użyciu Tapatalka

#6 OFFLINE   MARIUSZ 69

MARIUSZ 69

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2044 postów
  • LokalizacjaLubelskie

Napisano 23 marzec 2025 - 10:34

Zabieram pozycję nr.1

#7 OFFLINE   przemyslav

przemyslav

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 22 postów
  • LokalizacjaWarmińsko-Mazurskie
  • Imię:Przemysław

Napisano 23 marzec 2025 - 10:41

Cześć,
Ile waży nr 8?

#8 OFFLINE   Sbaig

Sbaig

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 45 postów
  • LokalizacjaGórny Sląsk
  • Imię:Sławek

Napisano 23 marzec 2025 - 11:35

Zwalniam rezerwację MHH.

#9 OFFLINE   marcinesz

marcinesz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1196 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 marzec 2025 - 12:37

przemyslav, on 23 Mar 2025 - 09:41, said:

Cześć,
Ile waży nr 8?

Cześć - kijek waży 185g.

#10 OFFLINE   cristovo

cristovo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1509 postów

Napisano 23 marzec 2025 - 18:27

kilka pytań w temacie pozycji nr 6 (MHX):

1. waga kija?

2. komfort u dołu?

3. dlaczego tej długości dolnik, nie przeszkadza podczas łowienia w pozycji siedzącej?

4. przesyłka do 2 metrów jest raczej możliwa, mógłbyś sprawdzić co i jak?

;)

#11 OFFLINE   marcinesz

marcinesz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1196 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 marzec 2025 - 20:03

cristovo, on 23 Mar 2025 - 17:27, said:

kilka pytań w temacie pozycji nr 6 (MHX):

1. waga kija?

2. komfort u dołu?

3. dlaczego tej długości dolnik, nie przeszkadza podczas łowienia w pozycji siedzącej?

4. przesyłka do 2 metrów jest raczej możliwa, mógłbyś sprawdzić co i jak?

;)

1. Waga 114g.

2. Moim zdaniem komfort na dole zaczyna się od 10g.

3. Nie do końca rozumiem pytanie i co jest nietypowego w tym dolniku. Dolnik sięga mi mniej więcej 10cm przed łokieć - jest wystarczające podparcie, ale nie jest to kij do machania 100g kotletami, więc dłuższy dolnik i dłuższa dźwignia są moim zdaniem niepotrzebne (i wtedy dopiero dolnik jeździłby po kieszeniach). Nie łowiłem na gumy i koguty w pozycji siedzącej, więc tu nie pomogę, ale nie widzę możliwości, aby coś tu przeszkadzało.

4. Nie pisałem, że nie jest możliwa - przesyłka 200-220cm tuby to koszt ok. 45-50 PLN.

• cristovo lubi to

#12 OFFLINE   cristovo

cristovo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1509 postów

Napisano 23 marzec 2025 - 20:07

marcinesz, on 23 Mar 2025 - 19:03, said:

1. Waga 114g.

2. Moim zdaniem komfort na dole zaczyna się od 10g.

3. Nie do końca rozumiem pytanie i co jest nietypowego w tym dolniku. Dolnik sięga mi mniej więcej 10cm przed łokieć - jest wystarczające podparcie, ale nie jest to kij do machania 100g kotletami, więc dłuższy dolnik i dłuższa dźwignia są moim zdaniem niepotrzebne (i wtedy dopiero dolnik jeździłby po kieszeniach). Nie łowiłem na gumy i koguty w pozycji siedzącej, więc tu nie pomogę, ale nie widzę możliwości, aby coś tu przeszkadzało.

4. Nie pisałem, że nie jest możliwa - przesyłka 200-220cm tuby to koszt ok. 45-50 PLN.

dolnik trochę długi, jak na dość krótki kijek i pozycję siedzącą, tylko to miałem na myśli ;) dziękuję za odpowiedzi, w sumie nie potrzebuję kolejnej wędki, ale podoba mi się ten MHX i pomyślę przez wieczór, czy zmieści się gdzieś jeszcze w jakimś stojaku i planach na sezon

rozumiem, że jakby co, wysyłka nie stanowi problemu? 

#13 OFFLINE   marcinesz

marcinesz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1196 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 marzec 2025 - 20:15

Tak, wysyłka nie stanowi problemu.
  • cristovo lubi to

#14 OFFLINE   Ursus732

Ursus732

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów
  • Imię:Patryk

Napisano 24 marzec 2025 - 10:27

5 sprzedana?

#15 OFFLINE   marcinesz

marcinesz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1196 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 marzec 2025 - 11:32

Ursus732, on 24 Mar 2025 - 09:27, said:

5 sprzedana?

Czekam na kontakt / przelew ze steony kupującego. Jeśli do środy do końca dnia nie nastąpi albo jedno albo drugie, kijek wróci do sprzedaży - dam znać.

#16 OFFLINE   Ursus732

Ursus732

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów
  • Imię:Patryk

Napisano wczoraj, 10:08

Ok poproszę o zapisanie mnie drugiego w kolejce

#17 OFFLINE   marcinesz

marcinesz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1196 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano wczoraj, 14:37

5 w trakcie finalizacji, przelew otrzymany.

Czyli 1 i 5 sprzedane, pozostałe dostępne.

Użytkownik marcinesz edytował ten post wczoraj, 14:37

#18 OFFLINE   Skalmar76

Skalmar76

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 postów
  • LokalizacjaStalowa Wola
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:M

Napisano wczoraj, 19:39

Witam. Elitka