Cześć ! W tym roku wypada 20-lecie powstania / istnienia jerkbaita i z tej okazji fajnie by się było spotkać nad wodą. Chciałem przedstawić pomysł na takie spotkanie.
KIEDY:
23-25 maja 2025 (piątek-niedziela)
GDZIE:
Słubice nad Odrą
Słubice 23-25 maja.jpg 83,31 KB
7 Ilość pobrań
ŁOWIENIE:
Łowimy w rzece, przede wszystkim z brzegu z licznych główek - zerknijcie sobie na mapę satelitarną google to sami zobaczycie ile tam ich jest. Rozmawiałem z lokalnym kołem PZW ( nr 2 w Słubicach) - woda jest bardzo zróżnicowana, od 12-metrowego dołu w samym mieście to płytkich raf i rozmyć przy niektórych główkach, jest tez woda w zasadzie stojąca w takim kanale / porcie. Ryba występuje w zasadzie każda. Podobno jest slip wiec jak ktoś by wolał z łódki to będzie miał gdzie się zrzucić.
Dopłaty w okręgu są ludzkie, z tego co pamiętam 3-dniowa za 60 zł dla członków PZW i 90 zł dla niezrzeszonych
ZAKWATEROWANIE:
Mamy zarezerwowane 30 miejsc w akademiku w centrum Słubic, 1km od Odry tak żeby można było "z buta" pójść nad wodę. Pokoje 1 i 2-os z łazienka, koszt 75 zł / os / doba. Bez wyżywienia ale jest aneks kuchenny jakby ktoś chciał jakieś śniadanie sobie zrobić. Powinniśmy do dyspozycji mieć również kilkanaście bezpłatnych miejsc parkingowych. Płatność jest na miejscu, każdy płaci za siebie, nie bedę zbierał ani opłacał rezerwacji więc jest naprawdę elastycznie. Dlatego mam dżentelmeńską prośbę, jak ktoś nie jest pewien czy przyjedzie to niech nie robi rezerwacji na wszelki wypadek być może blokując miejsce komuś kto jest przekonany że chce i będzie
Plan jest taki że przyjeżdżamy w piątek - o której kto chce, zrobię na piątek wieczorem rezerwacje w którejś knajpie żeby Ci którzy dojada mieli się gdzie spotkać - oczywiście wrzucę info o tym.
W sobotę rano atakujemy Odrę, wieczorem jeśli pogoda pozwoli to może jakieś ognisko nad woda a jak nie pozwoli to piwko i kolacja gdzieś pod dachem. Może sobie jakiś konkurs wymyślimy w międzyczasie z nagrodą za największą rybę zlotu żeby było trochę motywacji do łowienia
Niedziela - rano ryby, wymeldować z akademika trzeba sie do 10 lub 11 - nie pamiętam dokładnie ale akurat żeby zaliczyć poranna sesję nad rzeką, wrócić wymeldować się, oszamać jakieś śniadanie i ruszyć w drogę powrotną.
ZAPISY:
To jest w skrócie cały plan, otwieram zapisy, 1-30 lista podstawowa, 30- ... lista rezerwowa, decyduje kolejność zgłoszeń. Proszę o dopisywanie się poniżej:
ps. dla uczestników zlotu dobrze znany na forum Kolega @cyprys ufundował pakiety startowe - dziękujemy o przynętach i główkach robionych przez Marcina możecie poczytać w Jego wątku autorskim: CYPRYS-moje dłubanki - Lurebuilding (wątki autorskie) - jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Użytkownik Friko edytował ten post 10 kwiecień 2025 - 17:11