1) Kołowrotek Shimano 20 Twin Power FD 4000 PG. Kołowrotek zakupiony pod koniec zeszłego roku na forum. Kupiony z myślą o majowych szczupakach, u mnie nie użyty. Opis sprzedającego :
- Kupiony jako używany w 2021 ( posiada paragon i wygasłą kartę gwarancyjną ). Stan wizualny dobry+, na chromowanych elementach i korbce znajdują się drobne ryski ( nie są specjalnie widoczne i nie kłują o oko) , szpula wraz z rantem bez śladów używania. Korbka od 14 Stella 4000XG, długość jak w oryginale 55mm. Stan techniczny idealny, praca młynka po zakupie nie spełniała moich norm, więc wykonałem mu pełen kompleksowy serwis : kompletna przekładnia wymieniona na fabrycznie nową, dołożone 4 łożyska ( wałek posuwu x2, wózek posuwu x1, nakrętka rotora x1 ), obecnie pracuje na 13 łożyskach, nowy syntetyczny smar i oliwka, regulacja luzów, kołowrotek jest świetnie spasowany ( pozostały jedynie niezbędne luzy techniczne ). Po serwisie zabrałem kołowrotek nad wodę celem sprawdzenia ( kilkadziesiąt rzutów ), od tamtej pory leżu na półce. Pracuje doskonale, bardzo cicho, gładko i płynnie ( sklepowe egzemplarze mogą jedynie pomarzyć o takiej pracy).
waga : 260 gram, przełożenie 4,4:1, nawój 72 cm, ilość łożysk 13, pojemność szpuli mono 0,30 - 180m, hamulec - 11kg.
W zestawie z kołowrotkiem jest tylko kartonik i paragon. Jeśli ktoś szuka młynka do łowienia a nie do oglądania to będzie z niego bardzo zadowolony.
Od siebie dodam i potwierdzam, że w/w kołowrotek pracuje jak w opisie. Nie tak dawno miałem nowe Twin Powery 4000PG i ten egzemplarz pracuje wyczuwalnie lepiej od nowego wypustu Twinków. Cena 1250 zł.
2) Kołowrotek Shimano Vanquish 4000 HG rocznik 2016, zakupiony pod koniec zeszłego roku na forum. Opis sprzedającego:
- Jest to ostatni model Vanquish, który posiada w pełni metalowy korpus oraz mechanizm. Model HG to w mojej ocenie "złoty środek" , bez problemu ogarnie zarówno rzekę , jak i wodę stojącą co czyni go bardzo uniwersalnym. Kołowrotek od nowości był kilka razy na rybach, przepracował maksymalnie 20 godzin. Stan wizualny określam jako idealny, osoba obdarzona "DUŻĄ" wrażliwością na bodźce wizualne dopatrzy się jedynie kilku mikroskopijnych śladów użytkowania ale do tego będzie jej potrzebna lupa i odpowiednie światło. Kołowrotek jest czysty i bardzo zadbany. Stan techniczny perfekcyjny , z uwagi na to, że tak długo leżakował przed wystawieniem na sprzedaż przeprowadziłem mu kompleksowy serwis więc nowy właściciel nie będzie musiał przez kilka lat zawracać sobie głowy tym tematem. Kołowrotek pracuje doskonale cicho, miękko i bardzo płynnie.
waga : 230 gram, ilość łożysk 12, przełożenie- 5,8:1, nawój 93 cm.
Potwierdzam, że kołowrotek pracuje jak w opisie. Cena 1450 zł.
3) Kołowrotek Shimano Twin Power Mg 2500SDH, przełożenie 5,2:1. Kołowrotek sprzedaje jako uszkodzony z uwagi, że na rotorze oraz "dupce" widoczne są zarysowania, dosyć długo leżał w szafie i przy kręceniu słychać szum, ewidentnie przydałby się serwis. Na szpuli plecionka 0,10, wymieniona korba na karbon ZPI. Jeśli ktoś potrzebuje na części lub chce pobawić się z serwisem to zapraszam do zakupu. Cena 250 zł.
4) Multiplikator Shimano Citica 201e Japan z dodatkową lekką szpulą. Multik dosyć dawno kupiony na forum jako nowy, u mnie jeden raz lub dwa na krótkich wypadach. Cena poniżej zakupu - 500 zł.
5) Zestaw combo czyli cast DAM Yagi MH 2,20m cw 15-53g. wraz z multiplikatorem Piscifun Perseus przełożenie 6,3:1, na multiku plecionka. Zestaw niewiele używany, jakiś czas temu oddany w rozliczeniu. Na blanku niewielkie zabrudzenia od zaschniętej gumki. Cena 250 zł.
6) Zestaw combo St Croix GXRC71MHF2-C czyli 2,15m cw 11-21g , akcja fast + multiplikator od St Croix SEVIIN GXR 731 na prawą rękę, przełożenie 7,3:1 ( 5 łożysk kulkowych i 1 rolkowe). Zestaw zakupiony w promocji wiosennej w zeszłym tygodniu, posiada gwarancje - 5 lat opieki serwisowej na wędkę i 1 rok na multik ). Seria GXR została nagrodzona na ICAST 2024. Cena 730 zł.
7) Zestaw combo ST Croix GXRS71MF2-C czyli 2,15m cw. 5,3-18 g, akcja fast + kołowrotek os St Croix SEVIIN GXR 3000 wykonany z grafitu, przełożenie 5,1:1 ( 8 łożysk kulkowych i 1 rolkowe ) Opieka serwisowa jak wyżej. Cena 730 zł.
8) Nowy spining Yamaga Blanks Mebius 88L 2,64m cw. do 21 g. , waga 93 g. Spining nowy, nie łowiony, nie miał przykręconego nawet kołowrotka. Oczywiście paragon i gwarancja. Cena 1200 zł.
9) Spining Dragon Millenium Głowatka 2,9m cw. 40-80g zakupiony nowy bardzo dawno temu, chyba jedna z pierwszych serii, blank koloru burgund ? Użyty kiedyś kilka razy chyba na żywca. Bardzo mocny blank. Cena 290 zł.
10) Czapeczka z daszkiem Daiwa użyta kilka razy, cena 50 zł.
11) Spining przerobiony z Zebco Microbite HD Carbon o długości 2,40m, wklejka, zaczep do przynęt, przelotki chyba minimy. Mimo, że to wklejka nie ma typowej dla takich konstrukcji szczytowej akcji. Jej żywioł to przynęty twarde, obrotówki 0,1 może 2, niewielkie woblery do 5 cm. Gumy można prowadzić bez agresywnego podbijania. Gramatura od 2 + guma do 8+ 5cm gumka. Czuły przyjemny spining jednak mnie nie interesują tematy UL itp. Spining zakupiłem kiedyś od forumowego Twórcy, nie pamiętam już niku. Cena 250 zł
Do cen proszę doliczyć wysyłke, dopuszczam możliwość rezerwacji 1 godz i wygasa automatycznie. Za chwilę wstawiam zdjęcia , proszę o wyrozumiałość.

Załączone pliki
Użytkownik przemofight edytował ten post 15 kwiecień 2025 - 16:28