Użytkownik MaSsAcReR edytował ten post 16 kwiecień 2025 - 18:31

St. Croix PC70MHF do ciezszego rzecznego opadu
Napisano 16 kwiecień 2025 - 18:29
Napisano 17 kwiecień 2025 - 09:04
Napisano 17 kwiecień 2025 - 18:12
Przelotki wyjątkowo kulawo rozłożone
Napisano 17 kwiecień 2025 - 20:32
Ja bym przede wszystkim przemyślał i zastanowił się, czy do łowienia sandaczy chcę wędkę o takim ugięciu i czuciu. Patrząc na jej test to jakoś bardzo przekonany do niej nie jestem. Nie do zastosowania o którym piszesz.
To jest kij, jak pisali, do wahadeł, cranków, sporych popperów. Chociaż amerykanie też teraz mają tendencję do łowienia z łodzi na dłuższe kije 7,4 - 7,8, chyba że chcą precyzyjnie podać przynętę albo łowią na mniejsze przynęty to wtedy biorą właśnie 7.
Napisano 21 kwiecień 2025 - 11:57
pablo, on 17 Apr 2025 - 19:32, said:
Ja bym przede wszystkim przemyślał i zastanowił się, czy do łowienia sandaczy chcę wędkę o takim ugięciu i czuciu. Patrząc na jej test to jakoś bardzo przekonany do niej nie jestem. Nie do zastosowania o którym piszesz.
To jest kij, jak pisali, do wahadeł, cranków, sporych popperów. Chociaż amerykanie też teraz mają tendencję do łowienia z łodzi na dłuższe kije 7,4 - 7,8, chyba że chcą precyzyjnie podać przynętę albo łowią na mniejsze przynęty to wtedy biorą właśnie 7.
Tez coraz bardziej sie upewniam ze chyba jednak ten kij nie bedzie odpowiedni pod wieloma wzgledami, pomijajac ze chyba bylby tez troche za slaby. Jakies alternatywy godne polecenia dla w/w sposobu lowienia?
- pablo lubi to
Napisano 22 kwiecień 2025 - 16:50
MaSsAcReR, on 21 Apr 2025 - 10:57, said:
Tez coraz bardziej sie upewniam ze chyba jednak ten kij nie bedzie odpowiedni pod wieloma wzgledami, pomijajac ze chyba bylby tez troche za slaby. Jakies alternatywy godne polecenia dla w/w sposobu lowienia?
Zainteresuj się Zodiasem 172H. Powinien spełnić Twoje oczekiwania. Patrzyłem, że jest na promocjach w wielu miejscach i cena jest naprawdę korzystna. Tylko jakbyś się zdecydował to bierz wersję 1+1, trochę gorsza w transporcie ale patrząc z perspektywy mocy tego kija i co możesz mieć okazję nim holować, to wszystkie argumenty, poza transportowym, przemawiają za wersją 1+1 (jednoskład z dolnikiem).
Użytkownik pablo edytował ten post 22 kwiecień 2025 - 16:51
Napisano 22 kwiecień 2025 - 17:54

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych