Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
971 odpowiedzi w tym temacie

#641 OFFLINE   AndrzejT

AndrzejT

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 138 postów
  • LokalizacjaTam gdzie ryby sie wypuszcza

Napisano 10 kwiecień 2015 - 09:33

Dzięki chłopaki, tak zrobię! wezmę echo dziś do pracy na nockę i zakutalizuję. Pobawię się też ze zrobieniem mapy bazowej + moze coś mi sie uda stworzyć z tych logów co mam.

Pozdrawiam

M

Wyglada na to ze mieszkasz w Irlandii masz tam dostepny Insight Genesis ,social maps sa dostepne za darmo od niedawna ,jesli masz jakies logi to zarejestruj sie wrzuc je na IG , za kilka dni powinna pojawic sie tam mapa bazowa zbiornika plus glebokosc z twoich logow gotowa do sciagniecia .

#642 OFFLINE   rafalc

rafalc

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • Lokalizacjadolny slask
  • Imię:rafal

Napisano 10 kwiecień 2015 - 10:21

Mój kolega ma sciagniete echo za oceanu,ostanio wgral nowa aktualizacje po której echo zaczelo lepiej pracować(ustapil blad o pozostałym czasie do zapisu na karcie)i wszystko działa ok,Zadnej blokady niema(ciekawostka jest to ze jak sciagal softa ze strony lowrance to jest ono opisane jako elite chirp/hdi.Nie ma już softa tylko do hdi,okazuje się ze wersje ELITE7 HDI i CHIRP smigaja na tym samym sofcie, także gdyby ktoś sciagal to nie szukac i się nie przerazac ze niema  tylko do HDI)Pozdr.Rafal

#643 OFFLINE   espe

espe

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 102 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 kwiecień 2015 - 12:06

Dzięki za informacje, czas na nowy soft w nowej sondzie :)

#644 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów
  • LokalizacjaDublin / Częstochowa / Lubaczów
  • Imię:Maciej

Napisano 10 kwiecień 2015 - 13:02

Wyglada na to ze mieszkasz w Irlandii masz tam dostepny Insight Genesis ,social maps sa dostepne za darmo od niedawna ,jesli masz jakies logi to zarejestruj sie wrzuc je na IG , za kilka dni powinna pojawic sie tam mapa bazowa zbiornika plus glebokosc z twoich logow gotowa do sciagniecia .

Andrzeju IG to płatna subskrypcja. Po wgraniu logów na stronę owszem utworzy się mapa ale jej nie możesz ściągnąć jako zwykły użytkownik. musisz mieć konto premium. Tylko użytkownicy premium moga tworzyć ukryte mapy.

#645 OFFLINE   AndrzejT

AndrzejT

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 138 postów
  • LokalizacjaTam gdzie ryby sie wypuszcza

Napisano 10 kwiecień 2015 - 13:56

Jesli chodzi ci o ukryte to zgadza sie ,ja nie kupowalem subskrybcji i korzystam tylko z social maps,wlasnie sciagnalem sobie mape Lough Derg zeby sprawdzic i nie mialem problemu.

#646 OFFLINE   sandacz12

sandacz12

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 24 postów
  • LokalizacjaKatowice
  • Imię:JURAND

Napisano 11 kwiecień 2015 - 21:32

Panowie, 

w temacie wgrywania map Polski at5 do HDS8 2 gen. 

Zgodnie z wcześniejszymi postami, pobraną paczkę rozpakowałem i wgrałem na czystą kartę, którą umieściłem w jednym z dwóch slotów HDS8. W drugim jest również karta. Ale po odpaleniu sondy dalej nie ma, tylko same logi zmapowanego wcześniej terenu. Gdzie jest błąd ? 
Czy może w HDS8 2 generacji trzeba użyć emulatora ? Jeżeli tak, to jak go wgrać na kartę ? 

Z góry dziękuję za pomoc :) 

#647 OFFLINE   StCroix

StCroix

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 402 postów
  • LokalizacjaJastrzębie Zdrój
  • Imię:Irek
  • Nazwisko:Klag

Napisano 12 kwiecień 2015 - 13:26

wgrałeś pliki wraz z folderem BoundAT5s?

na pewno powinno się je wgrać jako zawartość takiego folderu.

poza tym jakoś słabo widzę HDS'a (pewnie dlatego, że go nie znam). dałem koledze mapę (samodzielnie wykonaną mapę wody po której pływamy), której używam na HDI. zawiesza tylko urządzenie i kompletnie nic nie widzi. wziąłem też od kolegi logi zapisane Jego sondą. pomimo słusznych rozmiarów plików, program nie potrafi z nich niczego odczytać (zapewniam, że format zapisanych logów jest prawidłowy - sl2). w przypadku kolegi mowa o HDS5 pierwszej generacji, tutaj widać, że i druga generacja nie chce "gadać".

nie mam pojęcia jak echo zachowuje się pod mapami w formacie lcm. tego tematu nie przerabialiśmy.

pozdrawiam,

Irek

#648 ONLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów
  • Imię:adam

Napisano 12 kwiecień 2015 - 18:49

A czy ktoś z szanownych kolegów wie coś może o emulatorze map at5 ? Bo emulator elite nie chce współpracować z at5 i przy tworzeniu map trzeba karta przekładać ciągle z echa do kompa , aby sprawdzić jak to wygląda na echu

#649 OFFLINE   ptychoo

ptychoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 592 postów
  • LokalizacjaWąbrzeźno
  • Imię:Krzysztof

Napisano 12 kwiecień 2015 - 19:19

Dot. emulatora Elite 5.
W folderze Elite-5 tworzysz obok plików emulatora nowy folder Maps0 i do niego wrzucasz swoją mapę z rozszerzeniem .lcm lub .at5
Mapy wrzucamy pojedyńczo.

W windows7 64 bit wyglada to tak:

C:\Program Files (x86)\Navico\Elite-5

Użytkownik ptychoo edytował ten post 13 kwiecień 2015 - 07:28

#650 OFFLINE   chrusteks

chrusteks

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 7 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 kwiecień 2015 - 21:12

Mma prośbe do osób mających 7HDI ze Stanow o potwierdzenie, że po aktualizacji softu do najnowszej wersji nadal nie ma geofencingu.

Dodatkowo bardzo prosze o namiar od osób, które mogłyby podzielić się polską instrukcją do Elite 7 HDI.

Hej,

ja mam Elitke 7HDI ze USA. Mialem soft 3. i dalej nie pamiętam. Dziś sciągnełem nowy soft wgrałem i po zlokalizowaniu przez GPS działa bez problemu. 

#651 OFFLINE   keniek

keniek

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 14 postów
  • Lokalizacjaszczecinek
  • Imię:krzysiek

Napisano 13 kwiecień 2015 - 17:48

instrukcja obsługi elite http://allegro.pl/in...5182194583.html

Użytkownik keniek edytował ten post 13 kwiecień 2015 - 17:58

#652 ONLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów

Napisano 13 kwiecień 2015 - 19:10

Ptychoo  emulator elte5  at5  czyta ,ale tylko jeśli mapa

Jest zrobiona jako 1 plik. Ja robiąc mapę. W reef  master otrzymuje folder z mapa . W którym mapa stanowi naście bądź więcej plików.  I tego juz emulator nie ogarnia. 

#653 OFFLINE   rafalc

rafalc

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • Lokalizacjadolny slask

Napisano 13 kwiecień 2015 - 20:04

wgrałeś pliki wraz z folderem BoundAT5s?

na pewno powinno się je wgrać jako zawartość takiego folderu.

poza tym jakoś słabo widzę HDS'a (pewnie dlatego, że go nie znam). dałem koledze mapę (samodzielnie wykonaną mapę wody po której pływamy), której używam na HDI. zawiesza tylko urządzenie i kompletnie nic nie widzi. wziąłem też od kolegi logi zapisane Jego sondą. pomimo słusznych rozmiarów plików, program nie potrafi z nich niczego odczytać (zapewniam, że format zapisanych logów jest prawidłowy - sl2). w przypadku kolegi mowa o HDS5 pierwszej generacji, tutaj widać, że i druga generacja nie chce "gadać".

nie mam pojęcia jak echo zachowuje się pod mapami w formacie lcm. tego tematu nie przerabialiśmy.

pozdrawiam,

Irek

Chciałbym tu się podzielić doświadczeniem,wrzucilem koledze do HDS-a 7gen3 moja karte z mapa polski AT5 i logami i echo tez zwariowalo(wylaczalo się)Po odjęciu logow dalej wariowalo ale po zlokalizowaniu się przez GPS(echo było dziewicze i to był jego pierwszy start)mapa polski zaczela smigac az milo lecz logow jednak nie czytal dalej(temat jeszcze do rozwiązania)

#654 OFFLINE   rafalc

rafalc

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • Lokalizacjadolny slask

Napisano 14 kwiecień 2015 - 20:27

instrukcja obsługi elite http://allegro.pl/in...5182194583.html

To już nie wystarczy poprosić kolegow na forum o podesłanie instrukcji w wersji elektronicznej,tylko ktoś musi zarabiac na tym kase?Temat był już przerabiany na forum i niejedna osoba otrzymala za FREE.Dobrze ze chociaż teraz jest za 15 zeta bo kiedyś byli tacy co chcieki 80 zl . Widać ze po akcji życzliwych ludzi poszli po rozum do glowy i puszczają już w jakiś normalnych pieniądzach.

#655 OFFLINE   espe

espe

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 102 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 kwiecień 2015 - 18:23

Mam pytanie: uruchomiłem pierwszy raz 7HDi, wszystko było OK, wgrałem najnowszy soft, też było Ok, przy bodajże 3. uruchomieniu przywitał mnie ekran powitalny i tyle. Wszelkie próby ponownego uruchomienia - to samo. Hard reset pomógł. Ale jako że człowiek nabrał podejrzeń to zastanawiają mnie takie bardzo cichutkie piski (coś podobnego do atari gdy nagrywało program - z tym, że naprawdę słychać je dopiero gdy jesteśmy blisko ekranu, lub jest cisza w domu). Pytanie czy to normalne (może mieć to związek ewentualnie z GPS, bo u mnie w domu za chiny nie może złapać sygnału i może się tak męczy). Mam prośbę do posiadaczy czy u nich takie cichutkie piski występują, jakby co będę odsyłał, ale muszę wiedzieć czy warto. Zawiechy softowe się zdarzają, ale z tymi piskami to nie wiem, ich chyba wcześniej nie było.

#656 ONLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów

Napisano 19 kwiecień 2015 - 19:25

Ja mam to samo . W domu za nic w świecie GPS się nie łączy . I tez słychać takie cykliczne cykanie / Piszczenie . Wydaje mi się ze to GPS wydaje te odgłosy ale głowy nie dam. Nad wodą wszystko jest ok sygnał łapie piszczenia nie ma . Bądź odgłosy zewnętrzne je zagłuszyć. Zwięzły to norma od czasu do czasu . Jeszcze jak map nagrywać to zaczyna mulic ... sprzęt ok ale procesor slaby

#657 OFFLINE   espe

espe

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 102 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 kwiecień 2015 - 19:29

Ufff dzięki sprzęt zza wody więc lekki stresik się pojawił.

#658 OFFLINE   psulek

psulek

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 4922 postów
  • LokalizacjaWilcza Dziura :) /Piaseczno/Wa-wa

Napisano 19 kwiecień 2015 - 20:51

Ufff dzięki sprzęt zza wody więc lekki stresik się pojawił.

Te piski to cewki od ekranu.

#659 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15676 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 kwiecień 2015 - 21:05

Ja mam to samo . W domu za nic w świecie GPS się nie łączy . I tez słychać takie cykliczne cykanie / Piszczenie . Wydaje mi się ze to GPS wydaje te odgłosy ale głowy nie dam. Nad wodą wszystko jest ok sygnał łapie piszczenia nie ma . Bądź odgłosy zewnętrzne je zagłuszyć. Zwięzły to norma od czasu do czasu . Jeszcze jak map nagrywać to zaczyna mulic ... sprzęt ok ale procesor slaby

Cykanie wydaje przetwornik. I bez wody lepiej go nie uruchaniać tylko przejść do trybu symulacji. Przestanie cykać.

#660 ONLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów

Napisano 19 kwiecień 2015 - 22:23

Ale przetwornik nie jest podłączony gdy cyka ( Ten co jest w wodzie)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych