A bo ja wiem? Ale pewnie tak
Promocje wędkarskie (około wędkarskie...)
#3661 ONLINE
Napisano 06 grudzień 2019 - 21:36
#3662 ONLINE
Napisano 06 grudzień 2019 - 21:42
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
- neronhell lubi to
#3663 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2019 - 22:08
Robert z tego linka takie coś znalazłem. Możliwe ,że dali taki rabat ?
Nie sugeruj się tym co piszą o rabacie. To taki przeciętny bazarowy kołowrotek. Dla dzieciaka...
- BOB i M a r a s lubią to
#3664 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2019 - 22:44
A 12 ŁOŻYSK z cienkiej blachy
ogólnie przekonałem sie zwykle że im wieksza promocja tym wiekszy shit na alli
albo coś wopisie naciagane - ostatnio superpromaocja na magiczne gabki no niby była tylko gabki zamiast 2 cm miały 1 cm
gumki 7 cm - promocja - chyba jak sie je naciągnie i to mocno to maja 7 a tak to 6,2
wirówki na zdjeciu normalnie z 8 cm w rzeczywistośi 3 g 5 cm
dobre sprawdzone produkty obniżają realnie do 10-15 % max - chyba ze wyprzedaż sklepu albo podróba innego Chinczyka albo wchodzi następca /nowy model tego samego rpoduktu
Użytkownik selk edytował ten post 06 grudzień 2019 - 22:44
- Jaroch lubi to
#3665 ONLINE
Napisano 06 grudzień 2019 - 22:50
A ja to bym zaryzykował, pomimo fikcyjnego 25%
https://pl.aliexpres...d1-c6389e492e04
Użytkownik BOB edytował ten post 06 grudzień 2019 - 22:51
#3666 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2019 - 23:12
z tym że jesli dostawa to kurier to VAT pewny więc +22%
a wędek poczta nie chca wysyłac
#3667 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2019 - 07:53
Chyba obecnie najlepsza cena w PL za Strikera 7sv, wzialbym gdybym juz nie kupil.Szeroka promocja
https://campaign.ali...8d-5d90d3a3ddb2
#3668 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2019 - 09:14
z tym że jesli dostawa to kurier to VAT pewny więc +22%
I tu bym dyskutował...
#3669 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2019 - 10:22
Zły post zacytowalem, chodzi o ten z decathlonu.Chyba obecnie najlepsza cena w PL za Strikera 7sv, wzialbym gdybym juz nie kupil.
#3670 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2019 - 10:42
I tu bym dyskutował...
kupiłem z Chin wędek z 7 szt. dla znajomych i sasiadów
i kupe inny rzeczy.
Zasada jest jedna
jak idzie kurierem zawsze celny zagląda .
A jak juz zagląda to prosi o zdjecie z transakcji zakupu /opłaty za towar z transportem (bo od tej kwoty idzie opłata lub moga naliczyć sobie od wartości towaru który pjest w przesyłce wg cen sklepowych a Polsce jak wyglada im sie wydaje że kwota podejrzanie niska - to już jak sobie wymyślą i nie piszcie że można ich przekonac bo wcate tak nie jest po prostu czasami udaje sie przedstawic zdjecie identycznej rzeczy z Polski za mniejsza kase i uznają Waszą racje ale powtarzam to CZASAMI i raczej sporadycznie)
na wedki nie ma zadnego zwolnienia z VATu
wiec zawsze naliczają 23% od wartości z rachunku lub od warosci tego Towaru w Polsce - nic nie pomaga tłumaczenie ze prezent że na własny uzytek (przerabiałem ) - można oczywiście nie odebrac i nei płacic i handryczyc sie z Chinczykiem o zwrot kasy (ale czas na Ali tyka do konca ochrony)
no chyba ze wysyłka z Europy to inna sprawa
i przestrzegam BARDZO przed kupowaniem u Chinczyka z wysyłka z Australii - bo ze względu na przepisy celne w handlu z Australią doliczaja obligatoryjnie i cło i Vat do wszystkiego.
Przykład z ulicy obok :
Znajomi zamówili stroje kapielowe/plazowe dla sasiadka bikini , synowie i mąz szorty razem paczuszka mała -wielkośc ksiązka do czytania bo poprosili o spakowanie w jedno pudełko)
jakie było zdziwienie kiedy przyszło zapłącic więcej cłą i podatku niz zapłącili za sam towar (kwota zakupu/rachunek była w paczce czy na paczce)
jak sie pytali czemu to celny poinformował ze z Australia nie mamy jakichś porozumień podpisanych i na każda rzecz obligatoryjnie cło i VAT i coś tam jeszcze- nie wiem dokładnie bo to drażliwy temat ale znam kwoty zakupu i cła bo sie meni radzili co pisac.
oczywiście mozesz sprawe sadowa założyc i czasem wygrac ale kto z nas to zrobi dla 1 wędki ?
pamietajcie jednak (z autopsji wiem ) ze sąd nei ma nic wspólnego ze sprawiedliwościa i wynik sprawy moze byc rózny - kto był na sprawie w roli pozwanego czy oskarżonego ten doskonale wie
Użytkownik selk edytował ten post 07 grudzień 2019 - 10:47
- coma i 100icki lubią to
#3671 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2019 - 11:32
kupiłem z Chin wędek z 7 szt. dla znajomych i sasiadów
i kupe inny rzeczy.
Zasada jest jedna
jak idzie kurierem zawsze celny zagląda .
A jak juz zagląda to prosi o zdjecie z transakcji zakupu /opłaty za towar z transportem (bo od tej kwoty idzie opłata lub moga naliczyć sobie od wartości towaru który pjest w przesyłce wg cen sklepowych a Polsce jak wyglada im sie wydaje że kwota podejrzanie niska - to już jak sobie wymyślą i nie piszcie że można ich przekonac bo wcate tak nie jest po prostu czasami udaje sie przedstawic zdjecie identycznej rzeczy z Polski za mniejsza kase i uznają Waszą racje ale powtarzam to CZASAMI i raczej sporadycznie)
na wedki nie ma zadnego zwolnienia z VATu
wiec zawsze naliczają 23% od wartości z rachunku lub od warosci tego Towaru w Polsce - nic nie pomaga tłumaczenie ze prezent że na własny uzytek (przerabiałem ) - można oczywiście nie odebrac i nei płacic i handryczyc sie z Chinczykiem o zwrot kasy (ale czas na Ali tyka do konca ochrony)
no chyba ze wysyłka z Europy to inna sprawa
i przestrzegam BARDZO przed kupowaniem u Chinczyka z wysyłka z Australii - bo ze względu na przepisy celne w handlu z Australią doliczaja obligatoryjnie i cło i Vat do wszystkiego.
Przykład z ulicy obok :
Znajomi zamówili stroje kapielowe/plazowe dla sasiadka bikini , synowie i mąz szorty razem paczuszka mała -wielkośc ksiązka do czytania bo poprosili o spakowanie w jedno pudełko)
jakie było zdziwienie kiedy przyszło zapłącic więcej cłą i podatku niz zapłącili za sam towar (kwota zakupu/rachunek była w paczce czy na paczce)
jak sie pytali czemu to celny poinformował ze z Australia nie mamy jakichś porozumień podpisanych i na każda rzecz obligatoryjnie cło i VAT i coś tam jeszcze- nie wiem dokładnie bo to drażliwy temat ale znam kwoty zakupu i cła bo sie meni radzili co pisac.
oczywiście mozesz sprawe sadowa założyc i czasem wygrac ale kto z nas to zrobi dla 1 wędki ?
pamietajcie jednak (z autopsji wiem ) ze sąd nei ma nic wspólnego ze sprawiedliwościa i wynik sprawy moze byc rózny - kto był na sprawie w roli pozwanego czy oskarżonego ten doskonale wie
Przecierz wiadomo, ze w pierdlach w PL sami niewinni to po co tu o tym pisać
#3672 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2019 - 13:54
Przykład z ulicy obok :
Przyznam, że bardzo zaskoczyłeś mnie tym wpisem. W zeszłym roku kupiłem w Australii dwa dość drogie kołowrotki, które przyszły w jednej paczce i żadnych opłat celnych mi nie doliczyli.
#3673 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2019 - 14:23
jesli od osoby prywatnej i uzywane to pewnie i przeszło
wiem że paczki sa kontrolowane także ze względu na zakaz wwozu jakichs pozostałości po Australijskich zwierzetach , przedmiotach kultu, minerałów i muszli
Pracuje w duzej firmie gdzie masa ludzi młodych wciąz coś zamawia na alli i na całym świecie w sklepach internetowych
- deski serfingowe elektryczne deskorolki (najleposze firmy designerskie od nich ponoć sa w Australii)
wiec nie opieram sie tylko na moim doświadczeniu tylko na tym co na porannych spotkaniach przy kawie opowiadają ludzie z firmy
poza tym sprawa tych moich sasiadów to już była po prostu wisienka na torcie (było to jakies 1,5-2 lata temu )
owszem zdarzaja sie rzeczy typu kamera podwodna przyszła bez jakiejkolwiek kontroli (do mojego sasiada) a kosztowała ze 400USD
ponad 1000 gum do kogos tam przyszło bez kontroli a to duża paczka
młynki to nawet ja dostawałem pod warunkiem że szły ta magiczną bez-celna przesyłką aliexpress czy gearbest
ale jesli chodzi o kuriera i australijscie wysyłki ze sklepów to raczej mamy zgodnośc
jak rzecz jest nowa i ze sklepu to ja kontroluje UC
a ogólnie kontroluje wszystkie paczki tylko jak rzeczy uzywane to moze sie nie czepiają zwłaszcza jesli sie nei znają na wartości
mozemy długo dyskutowac - moze UC róznie podchodza do sprawy jesli to jest odprawiane w różnych ,.. nie wiem
pisze ku przestrodze żebyście nie musieli bulic i potem płakac na forum ile to kij czy młynek kosztował a miał kosztowac grosze
#3674 ONLINE
Napisano 07 grudzień 2019 - 15:41
ja dziś na przesyłce z Chin znalazłem pieczątkę urzędu celnego, wartość zakupu była tylko 20zł. Ale nic do zpałaty nie przyszło. Za to zamawiając z Japonii regularnie płacę VAT,a le to idzie kurierem
#3675 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2019 - 15:55
jesli od osoby prywatnej i uzywane to pewnie i przeszło
wiem że paczki sa kontrolowane także ze względu na zakaz wwozu jakichs pozostałości po Australijskich zwierzetach , przedmiotach kultu, minerałów i muszli
Pracuje w duzej firmie gdzie masa ludzi młodych wciąz coś zamawia na alli i na całym świecie w sklepach internetowych
- deski serfingowe elektryczne deskorolki (najleposze firmy designerskie od nich ponoć sa w Australii)
wiec nie opieram sie tylko na moim doświadczeniu tylko na tym co na porannych spotkaniach przy kawie opowiadają ludzie z firmy
poza tym sprawa tych moich sasiadów to już była po prostu wisienka na torcie (było to jakies 1,5-2 lata temu )
owszem zdarzaja sie rzeczy typu kamera podwodna przyszła bez jakiejkolwiek kontroli (do mojego sasiada) a kosztowała ze 400USD
ponad 1000 gum do kogos tam przyszło bez kontroli a to duża paczka
młynki to nawet ja dostawałem pod warunkiem że szły ta magiczną bez-celna przesyłką aliexpress czy gearbest
ale jesli chodzi o kuriera i australijscie wysyłki ze sklepów to raczej mamy zgodnośc
jak rzecz jest nowa i ze sklepu to ja kontroluje UC
a ogólnie kontroluje wszystkie paczki tylko jak rzeczy uzywane to moze sie nie czepiają zwłaszcza jesli sie nei znają na wartości
mozemy długo dyskutowac - moze UC róznie podchodza do sprawy jesli to jest odprawiane w różnych ,.. nie wiem
pisze ku przestrodze żebyście nie musieli bulic i potem płakac na forum ile to kij czy młynek kosztował a miał kosztowac grosze
Ja kupiłem te kołowrotki w Australijskim sklepie, fabrycznie nowe, były przecenione i wyszły mnie dwa w cenie jednego gdybym kupił w Polsce
#3676 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2019 - 18:34
miałes farta albo celnik nie znał wartości sprzetu albo uznał za uzywane
a miałes fakture w opakowaniu ?
#3677 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2019 - 20:15
#3678 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2019 - 20:19
to było kiedyś za innych rządów
teraz bardziej potrzebna kasa na 500 plus czy inne
z tego co wiem kontrole przesyłek sa już teraz częstrze
#3679 OFFLINE