Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Cormoran ulf

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Negra

Negra

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3377 postów
  • LokalizacjaNiebo

Napisano 13 marzec 2013 - 12:34

Witam.

Posiadam wedka cormorana xenodon 3-18gr na blanku, ktory cormoran nazwal hm40.

Posiadam cormorana ulx 2,4 1-9gr na tym samym blanku, szukalem czegos posrodku, nawet zalozylem temat o krotkim kiju na pstraga, wczesniej zastanawialem sie nad ulf, pisalem nawet z uzytkownikami tych kijow.Ulf to serja na tym samym blanku co poprzednie jednak o cw 3-15 w dlugosciach 1,98-2,45,Dzis przegladalem aukcje i znalazlem wyprzedaze tych wedek.Zakupilem 4 kije 2 x   2,45 oraz 2 x 2,05.Zostaly jeszcze 2  x  2,00 w cenie po 169zl za kij wiec cena smieszna.To stara serja , wiec sa znizki, swojego czasu kosztowaly w okolicach 400zl.

http://allegro.pl/le...3086295473.html

Podaje link jak zachowuje sie blank hm40 w xenodonie 3-18gr. byc moze komus sie spodoba.

Moze uzytkownicy serji ulf cos powiedza na temat tych kijkow.

Pzdr

#2 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1495 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 13 marzec 2013 - 13:19

Witam, Używam ULF 2,45 do 15 gr pod okonie na obrotówki i woblerki. Kupiłem rok temu u forumowego kolegi z myślą pod lekki opad na główkach 5gr na okonie, ale jednak kompletnie się do tego nie nadaje według mnie. Pod obrotówki o woblerki jak najbardziej

Użytkownik rower26 edytował ten post 13 marzec 2013 - 15:24

#3 OFFLINE   Negra

Negra

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3377 postów
  • LokalizacjaNiebo

Napisano 13 marzec 2013 - 13:29

No ta seria to raczej nie sa xfasty pod gumki.Kupilem z mysla o pstragu, kleniu z zakrzaczonych rzeczek.Tym 3-18gr co mam, to tez nie wyobrazam sobie lowienia z opadu.

Użytkownik grunwald1980 edytował ten post 13 marzec 2013 - 13:30

#4 OFFLINE   Negra

Negra

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3377 postów
  • LokalizacjaNiebo

Napisano 26 sierpień 2013 - 18:08

Troszke polowilem tytulowym kijkiem wiec moge co nieco o nim napisac jesli komus sie to przyda.

Kijek ma dl. 2.45m cw 3-15, uzywam go do lowienia kleni, glowki probowalem ale na zylce tylko, wiec niewiele moge powiedziec.Wracajac do kleni, dobrze rzuca malymi wabikami typu bonito 2,5cm, uciagnie nawet salmo hornet 4sdr w nurcie.Kijek jest opisany jako fast, szczytowka bardzo delikatna, fajnie przekazuje brania przy wiekszych wabikach ugiecie schodzi glebiej a w dolniku jest zapas do zaciecia.Jesli chodzi o hol, to zaczynajac od okoni i kleni wielkosci od 10-15cm juz jest frajda.Kij daje rade z wiekszymi rybami w nurcie, jedyne porazki byly z brzanami.Nie moge porownac czulosci tego kija do wyrobow z pracowni poniewaz nie mam takich kijkow, natomiast uwazam ze jest dosc czuly, pod ryba pieknie pracuje.Klen w okolicach 60cm w silnym nurcie podczas brania przy dosc odkreconym hamulcu robi jeden odjazd, pozniej dokrecam hamulec i do konca jest amortyzacja samym kijkiem, nawet jak podbierana ryba robi zrywy to juz bez hamulca, kijek pracuje do rekojesci.Jestem bardzo zadowolony, chociaz jak kijki przyswzly do mnie mialem dziwne odczucia.Za takie pieniadze jesli ktos szuka kija na klenia i nie musi przekraczac 2.70 moge z czystym sumieniem polecic.Z czasem bede robil kijek na zamowienie, ale ten kijek bedzie u mnie mial swoje miejsce, poniewaz dal mi duzo kleni 50+ oraz conajmniej 2x60cm.Oto kilka rybek ktore wyholowalem tym kijkiem.

Załączone pliki

• Załączony plik  1.jpg   56,13 KB   32 Ilość pobrań
  • Załączony plik  2.jpg   56,14 KB   39 Ilość pobrań
  • Załączony plik  3.jpg   29,24 KB   40 Ilość pobrań
  • Załączony plik  12.jpg   61,95 KB   38 Ilość pobrań
  • Załączony plik  i.jpg   57,82 KB   29 Ilość pobrań

#5 OFFLINE   Negra

Negra

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3377 postów
  • LokalizacjaNiebo

Napisano 26 sierpień 2013 - 18:10

cd.

Jest to kilka najwiekszych kleni jakie wyciagnalem tym kijek.Teren naprawde trudny, silny nurt, czesto pod nawisami drzew gdzie trzebabylo trzymac kij w pozycji poziomej i kierowac ryba aby nie weszla w galezie.Jeszcze raz polecam, jesli ktos szuka niskobudzetowego kija na klenie, pstragi (tez kilka nim zlowilem) godzi sie z dlugoscia 2.45, nie musi to byc koniecznie kluska, to brac i nie zastanawiac sie.

Załączone pliki

• Załączony plik  kd.jpg   67,53 KB   27 Ilość pobrań
  • Załączony plik  kl.jpg   90,92 KB   31 Ilość pobrań
  • Załączony plik  kl1 - Kopia.jpg   87,45 KB   33 Ilość pobrań
  • Załączony plik  klx1.jpg   73,48 KB   36 Ilość pobrań
  • Załączony plik  kn.jpg   66,94 KB   33 Ilość pobrań
  • Załączony plik  ko.jpg   60,4 KB   31 Ilość pobrań
  • Załączony plik  ko1.jpg   38,66 KB   33 Ilość pobrań
  • Załączony plik  ko2.jpg   55,03 KB   35 Ilość pobrań
  • Załączony plik  kx1.jpg   59,88 KB   39 Ilość pobrań
  • Załączony plik  kx3.jpg   67,07 KB   36 Ilość pobrań

Użytkownik grunwald1980 edytował ten post 26 sierpień 2013 - 18:14

• damien79 lubi to

#6 OFFLINE   Dagon

Dagon

:P

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3079 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 sierpień 2013 - 18:13

Ja wiem, że to temat o wędkach, ale muszę to napisać - fenomenalne te Twoje kleniska!

Na pierwszy rzut oka, tak zebrane do kupy, mogą człowieka oszukać, że na karpiowe forum trafił i amury ogląda. :)

#7 OFFLINE   Negra

Negra

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3377 postów
  • LokalizacjaNiebo

Napisano 26 sierpień 2013 - 18:17

Dzieki dagon, te fotki sa w watku klenie 2013, nie chce ich pokazywac ponownie tylko chcialem zaprezentowac kij a zeby nie byc goloslownym to wrzucilem kilka fotek.Moze uda mi sie kiedys zrobic filmek z praca kija, narazie chodze na ryby sam wiec jest ciezko.moze jakies fotki z ugiecia podam co by bylo jasniej :) pzdr

Jeszcze jedno, pytano mnie o kijek xenodon na klenia, ten z linku, nie polecam jak kij na klenia, jest dosc ciezki w porownaniu z ulf jest to ciezki kaliber, potrzebny jest kolowrotek o wadze okolo 320-340gr aby go dobrze wywazyc zeby sie reka nie meczyla, jesli ktos szuka kija na bolenia do przynet powierzchniowych nawet o wadze 25gr to polecam z czystym sumieniem, to jest katapulta, pracuje na 2/3 dlugosci, dol ma mocny jak na kij do 18gr (nie wiem kto opisywal ten kij :/) jest czym ciac i holowac (szczupaki ok 70cm jak i bolenie tej samej dl wyjezdzaja na ogonie), ogolnie mozna go nazwac dobrym uniwersalem, woblery w nurcie typu dorado stick 10cm nie robia wrazenia, sdry 6cm rowiez, na upartego mozna za kleniem porzucac, nie nadaje sie do opadu chyba ze glowka 15gr+.

Użytkownik grunwald1980 edytował ten post 26 sierpień 2013 - 18:28

#8 OFFLINE   Negra

Negra

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3377 postów
  • LokalizacjaNiebo

Napisano 26 sierpień 2013 - 22:26

Wieczorem kijek pokazal klase, ryba chyba najdluzsza ze wszytskich zlowionych, ale nie najgrubsza :) wobler to siek 4cm a rybka takie miala luski

Załączone pliki

• Załączony plik  kl c&r.jpg   48,59 KB   19 Ilość pobrań
  • Załączony plik  kl.jpg   67,13 KB   27 Ilość pobrań
  • Załączony plik  kl1.jpg   31,37 KB   43 Ilość pobrań
  • Załączony plik  lk.jpg   91,29 KB   37 Ilość pobrań

#9 OFFLINE   Negra

Negra

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3377 postów
  • LokalizacjaNiebo

Napisano 27 sierpień 2013 - 07:33

A tak pracuje pod kleniem 62cm.W watku klenie 2013 dodam film gdzie widac jak poradzil sobie z kleniem ktory uderzyl zaraz obok mnie, ryba szalala ale kij sie sprawdzil.

Załączone pliki

• Załączony plik  k62cm.jpg   60,61 KB   50 Ilość pobrań
  • Załączony plik  ulf.jpg   35,46 KB   50 Ilość pobrań

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych