Odlew odlewem ale malowanko bardzo miło wyszło ,bardzo miło ,jak malowałeś?
Psikałeś czy ręcznie?
Użytkownik Kielo edytował ten post 21 styczeń 2014 - 12:07
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 21 styczeń 2014 - 12:05
Psikałeś czy ręcznie?
Użytkownik Kielo edytował ten post 21 styczeń 2014 - 12:07
Napisano 21 styczeń 2014 - 12:35
Pojedynek Tomy kontra Bryka Który najlepiej odbije rybkę
Odbić to nie jest problem.Ukleja jest za chuda na FeatherLite i się będzie łamać.Jeśli o mnie chodzi robię teraz drewno.Potem biorę za Ukleje-będzie jak żywa tylko nieco szersza patrząc z góry.
Napisano 21 styczeń 2014 - 13:04
Psikałeś czy ręcznie?
Częśc aerografem , częśc ręcznie.
Odbić to nie jest problem.Ukleja jest za chuda na FeatherLite i się będzie łamać.Jeśli o mnie chodzi robię teraz drewno.Potem biorę za Ukleje-będzie jak żywa tylko nieco szersza patrząc z góry.
No własnie i tu jest problem o którym pisze Tomy , ... problemem jest zrobić ją bardziej wypasioną nie tracąc żadnych szczegółów i zeby wyglądała jak bez zmian.
Ukleja jest jedną z cieższych ryb do odbicia moim zdaniem. Teraz kombinuje jak ją zrobić bardziej wypasioną... Narazie to nadają sie na breloczki albo do gabloty.
Napisano 21 styczeń 2014 - 13:23
Niczym żaby... słomka w... i dmuchasz
Napisano 21 styczeń 2014 - 13:38
jaaa cie pierdziu jak tak dalej pójdzie Polska będzie nr 1 w robieniu realistycznych woblerów Pięknie Bryk PIĘĘĘKNIE !!!!
Napisano 21 styczeń 2014 - 14:05
Michał,
Jak skończysz robotę to dawaj zaraz ukleje na giełdę. Ja już teraz stoję za nimi w kolejce!
Mega robota!
Napisano 21 styczeń 2014 - 14:29
A nie wystarczy dać porządny stelaż. Utrzymuje duże ryby w woblerach z balsy, więc z żywicą też powinien dać radę.
Napisano 21 styczeń 2014 - 14:44
Balsa to co innego.FL jak by stelaż dać z drutu sztywnego i sprężynującego to może i by utrzymało.
Napisano 21 styczeń 2014 - 15:04
Niczym żaby... słomka w... i dmuchasz
Próbowałem troche strzykawką i powietrzem utłyczyc martwą rybke ,ale nie zdaje to egzaminu tak jak sobie to wyobrazałem.
jaaa cie pierdziu jak tak dalej pójdzie Polska będzie nr 1 w robieniu realistycznych woblerów Pięknie Bryk PIĘĘĘKNIE !!!!
Musimy światu pokazać klase,,, a co !
Michał,
Jak skończysz robotę to dawaj zaraz ukleje na giełdę. Ja już teraz stoję za nimi w kolejce!
Mega robota!
Napewno trafi , będzie trzeba odrabiać stratne materiały których poszło od groma do kosza...
A nie wystarczy dać porządny stelaż. Utrzymuje duże ryby w woblerach z balsy, więc z żywicą też powinien dać radę.
Będe to próbował bo tak myslałem zbroic takim drutem odrazu z obciązęniem... zobaczymy
Napisano 21 styczeń 2014 - 15:24
No to pianką ją... taką co się rozpręża
Napisano 21 styczeń 2014 - 16:07
No to pianką ją... taką co się rozpręża
Też o tym myślałem i chyba nawet to spróbuje. Tylko ze pianka nierówno urosnie i bardzo ją zniekształci , chyba ze nim zastygnie próbowac ją jeszcze uformowac palcami- no ale wtedy zniszczy się łuske itd.. i tak w kółko co krok do przodu to jakis kolejny problem powstaje.
Tymczasem próby malowania mniejszego okonka. zaś przedobrzyłem z paskami i wyszły za ciemne. Wersja breloczkowo naukowa hehe
P1110488.JPG 117,68 KB
5 Ilość pobrań
Jeszcze duzo malowania przedemną by dojsc do wprawy... i przedewszystkim zmiana aerografu na lepszy ...
No i kolorki ukleji po lakierze..
P1110495.JPG 116,74 KB
5 Ilość pobrań
Musze jeszcze jakąs dobrą opalizacje dorwac do malowania tego paseczka przy grzbiecie..
Użytkownik bryka edytował ten post 21 styczeń 2014 - 16:08
Napisano 21 styczeń 2014 - 16:09
Ukleja jest bombowa i bez paseczka.
Napisano 21 styczeń 2014 - 17:47
no Michal gratki okon zajefajny widze rozkreciles sie na maxa
Napisano 21 styczeń 2014 - 22:03
no Michal gratki okon zajefajny widze rozkreciles sie na maxa
Kamil , ja dopiero się rozkręce
Napisano 21 styczeń 2014 - 22:29
Takie gadżety u mnie też powstają Przypinki do kamizeli , czapek itd...mysle ze będzie tez duzo więcej innych gadzetów wędkarskich
P1110499.JPG 90,8 KB
6 Ilość pobrań
dobra.. kończe na dzisiaj bo na maxa źle sie czuje po tych wszystkich chemiach...
jutro będe próbował ukleeje troche "utłuczyć"
Napisano 21 styczeń 2014 - 22:55
mam cos takiego chyba w do zylek dragona kiedys dawali no fajna sprawa napewno chetnych bedziesz mial na takie pierdolki
to rozkrecaj machine bo ciekawe rzeczy powstaja az milo popatrzec
Napisano 21 styczeń 2014 - 23:24
Okoń mistrzowski, ukleja też perfecto^^ ;D
Napisano 21 styczeń 2014 - 23:41
mam cos takiego chyba w do zylek dragona kiedys dawali no fajna sprawa napewno chetnych bedziesz mial na takie pierdolki
to rozkrecaj machine bo ciekawe rzeczy powstaja az milo popatrzec
Tak tak , przy dragonach niektórych dawali jako gratis , i chyba nawet nadal dają.
Bzdetki ale sprawiają przyjemnośc choćby samego tworzenia
( żebyś Ty wiedział co u mnie powstaje w pracowni z innej branży to byś się za głowe złapal hehe , ale nie wrzucam tu tego bo to z innego działu pierdoły )
Użytkownik bryka edytował ten post 21 styczeń 2014 - 23:42
Napisano 21 styczeń 2014 - 23:57
Żelowi przyjaciele.... kobiet ?Tak tak , przy dragonach niektórych dawali jako gratis , i chyba nawet nadal dają.
Bzdetki ale sprawiają przyjemnośc choćby samego tworzenia
( żebyś Ty wiedział co u mnie powstaje w pracowni z innej branży to byś się za głowe złapal hehe , ale nie wrzucam tu tego bo to z innego działu pierdoły )
Napisano 22 styczeń 2014 - 04:03
Żelowi przyjaciele.... kobiet ?
moge Ci odlac jak bys miał taką potrzebe
Użytkownik bryka edytował ten post 22 styczeń 2014 - 04:06
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych