Użytkownik sol321 edytował ten post 16 lipiec 2014 - 19:16
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 styczeń 2014 - 20:27
Użytkownik sol321 edytował ten post 16 lipiec 2014 - 19:16
Napisano 09 luty 2014 - 11:24
Wielbiciel Jiga, jak będę miał chwilkę powklejam fotki moich maszkarów, które zaliczyły testy bardzo pozytywnie.
Napisano 09 luty 2014 - 11:40
Nie umiem robić zdjęć...
W rzeczywistości wyglądają ładnie a tu kolory ledwo idzie rozróżnić
Mateuszu też nie mam dobrego sprzętu. Jak sobie radzę.
Pierwsza rzecz tło. Czarne i ogólnie ciemne zapomnij najlepiej. Karton biały lub lekko szary, matowe ma być. Do tego kup oprawkę i żarówkę, posiadam 5400K i jak zerkniesz na zdjęcia u mnie to daje radę. Kupiłem kiedyś w tym sklepie http://fsfoto.pl/
Mam oprawę bez klosza i to nie przeszkadza. Wieszam na tym co chcę sfotografować i pstryk Jak masz mały statyw pod aparat, to możesz użyć w nim wyzwalacza czasowego. Wtedy będziesz miał nie poruszone zdjęcie i co ważne, nie będziesz strzelał fleszem z aparatu. Bo te słabe kolory są efektem płaskiego światła z flesza. Cokolwiek masz, to na pewno można wyłączyć jakoś flesz lub ustawić w menu np. zdjęcia w muzeum, a tam wiadomu flesza używać nie wolno, więc ten prosty program ci go wyłączy.
Jak dobrze poszukasz oprawki z żarówką to do 80zł się zmieścisz. Warto mieć ładne zdjęcia w wątku. Polecam
Napisano 11 luty 2014 - 17:35
Dzięki Robercie za wskazówkę. Jak będę miał chwilkę czasu to się za tym porozglądam. Pewnie jeszcze się do Ciebie odezwę co to tam kupić bo się na tym znam jak koń na gwiazdach
Tymczasem pyknąłem na szybko zdjęcie moim pstrągowych sznurówek. Od razu mówię że nie robiłem nigdy much, więc nie jesat to mistrzostwo świata. Grunt że pięknie pracują i łowią!
Większe główki 5-6g mniejsze 3g
Użytkownik sol321 edytował ten post 11 luty 2014 - 17:36
Napisano 26 luty 2014 - 20:00
Witam powiedz jakich nici używasz i gdzie kupujesz są to gotowce na małych szpulkach czy duża przewijana szpula ?
Napisano 23 marzec 2014 - 20:55
Cześć
Kupuje w pasmanterii takie jakie mi w oko wpadną, byle by były bardzo mocne. Ostatnio dorwałem taką cienką, mocną wyglądem przypominającą plecionkę. Szpulka kilometrowa, więc myślę że na jakiś czas starczy Przewijam sobie po trochu na nawijarkę.
Napisano 16 lipiec 2014 - 19:11
Tak mniej więcej u mnie wygląda robienie kogutków. Mistrzowi drugiego planu troszkę się język pląta ze stresu bo to jego pierwszy casting do filmu
http://w26.wrzuta.pl...fGwsAo/mov_0393
Użytkownik sol321 edytował ten post 16 lipiec 2014 - 19:12
Napisano 10 sierpień 2018 - 17:59
Czas odkopać wątek bo ruszam z kopyta !
Użytkownik sol321 edytował ten post 10 sierpień 2018 - 18:03
Napisano 10 sierpień 2018 - 18:29
Długo żeś na siebie kazał czekać
Napisano 10 sierpień 2018 - 18:34
Napisano 10 sierpień 2018 - 18:55
4 lata trwały testy 😄
Napisano 11 sierpień 2018 - 12:32
Testy to podstawa, udało mi się sporo rzeczy zaobserwować, do czego przykładać więcej uwagi bo potrafi zrobić nad wodą różnice.
Zestaw dużych kur dla przyjaciela Jacka machnięty dzisiaj z rana. Pióraki ukręcone na główkach 25 i 35 gram i kotwicach Gamakatsu 13B. Jutro na czorsztynie pokażą na co je stać tak jak na sandaczowym otwarciu, kilkanaście ładnych sandaczy w jeden dzień.
Napisano 11 sierpień 2018 - 20:57
Cześć. Czy mógłbym zamówić koguta, zrobionego na kotwiczce rozmiaru 1 , który przypomina ogon lisa? Ma być rudy i bardzo puszysty, jeśli to możliwe. Potrzebuję coś takiego do swim baita.
Napisano 13 sierpień 2018 - 08:12
Cześć. Czy mógłbym zamówić koguta, zrobionego na kotwiczce rozmiaru 1 , który przypomina ogon lisa? Ma być rudy i bardzo puszysty, jeśli to możliwe. Potrzebuję coś takiego do swim baita.
Napisano 15 sierpień 2018 - 14:25
Jak się kukuryk spodoba to potrafi dobrze przyfanzolić i połknąć sporego pierzaka nawet na 40 gramowej główce jak ten poniżej.
Napisano 19 sierpień 2018 - 12:27
Napisano 21 sierpień 2018 - 18:12
Coś lżejszego na 8g główkach celowane bardziej pod okonie, ale również na zandery z płytszej wody będą idealne. Ulepione z fajnych piórek
Użytkownik sol321 edytował ten post 21 sierpień 2018 - 18:13
Napisano 26 sierpień 2018 - 15:01
Paleta przysmaków
Użytkownik sol321 edytował ten post 26 sierpień 2018 - 15:02
Napisano 26 sierpień 2018 - 21:38
Napisano 26 sierpień 2018 - 22:03
Użytkownik sol321 edytował ten post 26 sierpień 2018 - 22:04
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych