Dla przynęt, na agrafce bez krętlika, jeszcze chyba nikt, nic sensownego nie wymyślił.
Szanowny Pan pozwoli, że sie z Nim nie zgodzę.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 31 marzec 2013 - 17:43
Dla przynęt, na agrafce bez krętlika, jeszcze chyba nikt, nic sensownego nie wymyślił.
Napisano 31 marzec 2013 - 17:53
O ile Szanowny Pan wie, co znaczy tryb przypuszczający.....Ale, szczerze mówiąc, ciekaw jestem rozwiązania.
Użytkownik popper edytował ten post 01 kwiecień 2013 - 07:24
Napisano 31 marzec 2013 - 23:46
Do woblerów - czytałem na tym forum, lecz znaleźć dziś tego nie umiem - oczko zakładane na żyłkę z doczepioną szmatą i jakimiś ciężarkami. Gumy toto raczej nie wyrwie, ale woblera to i owszem. A cena "urządzenia" też nie powala, choć zapach po pewnym czasie pewnie może
Napisano 01 kwiecień 2013 - 09:33
O ile Szanowny Pan wie, co znaczy tryb przypuszczający.....Ale, szczerze mówiąc, ciekaw jestem rozwiązania.
Zaiste, prawdą jest, że będąc zajętym głównym wątkiem i znaczeniem, nie zaś formą, w jakiej został użyty, pominąłem składnię i semantykę, nie zwróciłem też uwagi na wyszukaną kaligrafię. Przeto o wybaczenie proszę.
Rozwiązanie, zaś jest znane, ale z istotnymi modyfikacjami korzystnymi dla funkcjonowania przyrządu. Pomocne były prace laboratoryjne obejmujące hydrodynamikę, mechanikę ciał stałych ( w tym przypadku sprężystość bryły, samohamowność klina, etc.), ale są to rozważania akademickie, na które nie czas i miejsce.
Wkrótce będzie strona przyrządu, (chyba przed sezonem) a jest bardzo zaawansowana. Z filmem prezentującym możliwości, o których nigdzie nie pisałem, a widziało to kilka osób.
Napisano 01 kwiecień 2013 - 12:17
To w takim razie czekamy z niecierpliwością.
Napisano 04 kwiecień 2013 - 15:37
witam...
... jako, że "polecam kontrahenta" zostalo usunięte, napiszę tu: polecam kolegę Tadeusza (@zahar) za dobry kontakt i ekspresową wysyłkę... wyrób organoleptycznie: "pierwsza klasa"... wartość użytkowa: w fazie planowanych testów ...
Napisano 04 kwiecień 2013 - 15:47
To moze wrzucisz fotke, oczywiscie jesli to nie narusza praw autorskich, chyba ze autor wyrazi zgode.Pzdr
Napisano 04 kwiecień 2013 - 16:01
Napisano 04 kwiecień 2013 - 16:23
... tak miałem na myśli surfera... fotki Andrzeja pokazują dokładnie "co i jak"...
Napisano 04 kwiecień 2013 - 16:53
To cudo od dłuższego czasu zamierzam zanabyć. Nie wiem niestety gdzie.
Zaharze, to już było opisywane i wierzę Andrzejowi a tym samym i Tobie, skoro o tym samym mówisz
Napisano 04 kwiecień 2013 - 16:57
ja tez stałem się posiadaczem SURFERA:)
wysyłka szybka..bardzo dobry kontakt ze sprzedającym..teraz siedze w domu i się bawię nową zabawka
mam nadzieje że przynęty zostaną w pudełkach a nie w wodzie
Napisano 04 kwiecień 2013 - 17:13
To cudo od dłuższego czasu zamierzam zanabyć. Nie wiem niestety gdzie.
Waldku, ja to zrobiłem przez pw... szybko i bezboleśnie...
Napisano 04 kwiecień 2013 - 21:19
Z malymi woblerami tez zadziala??Jak by wygladala chec uwolnienia woblera jesli zaczepilby sie o powalone drzewo w wodzie.Taki odczepiacz pewnie stanalby na styku linki i drzewa prawda??
Napisano 05 kwiecień 2013 - 16:44
Z malymi woblerami tez zadziala??
... informacja z opakowania surfera: do odzysku - pilkery, wahadłówki, obrotówki, woblery, jigi, koguty, gumy, (mikro), mormyszki...
Napisano 05 kwiecień 2013 - 18:01
Mnie osobiście poza problem dojścia przez zaczepy do przynęty /co wydaję się wręcz nie możliwe biorąc pod uwagę kształt tego urządzenia/,
interesuje zasięg. Też wydaję mi się ograniczony przez brak skupionego środka ciężkości. Moimi oczami zastosowanie tego odczepiacza ogranicza
się do pływadła. Choć kto wie może się mylę.
Napisano 05 kwiecień 2013 - 18:20
No to się mylisz...
Napisano 05 kwiecień 2013 - 20:19
Waldku, ja to zrobiłem przez pw... szybko i bezboleśnie...
Komu...
Napisano 05 kwiecień 2013 - 20:26
Waldek, zabieraj bo skuteczny a poza tym najpiękniejszy. A piękno też w życiu ważne. Wiem - bo mam. Można też u Zahara nabyć bardzo mocną linkę do tego i niedrogo. Wytrzymałość coś koło 100 kg.
Napisano 05 kwiecień 2013 - 22:02
zahar do poppera:
skarcony za ignorancję gramatyki, pozwoliłem sobie spontanicznie pozbytkować,
ufam, że nie obraziłem
pozostający w poważaniu
zahar
Napisano 06 kwiecień 2013 - 07:18
Komu...
... nie ważne "Komu... "... ważne, że skutecznie...
p/s... napisz do @zahar'a...
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych