Witam pana Janusza . Woblerów u mnie nazbierało się troszkę - nawet można powiedzieć niezła kolekcja, ale zawsze jakoś strach je założyć żeby nie urwać. W tym roku postanowiłem zacząć łowić na nie no i powiem jestem mile zaskoczony pierwsze efekty są w postaci kleni które zbierają wręcz pod nogam a na nic nie reagują oprócz wiadomo czego wobków Autora Tematu . Jedyny mankament że zaczepy nie są tak łaskawe i kolekcja się uszczupliła trzeba bedzie złożyć zamówienie .
Woblery i gumy Janusza Widła
#361 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2014 - 14:50
#362 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2014 - 17:59
Gratulacje Waldek ,ładna rybka.i to na taką samą przynętę jak ja połowiłem tydzien temu. Wtedy wyłącznie pstrągi reagowały na zawodniczą piąteczkę w wersji złoty kropkowaniec taką jak na Twojej fotce .Super Rudy że Twoje kleniki sa takie wymagające i reagują tylko na moje wobki .A że są zaczepy to naturalna kolej rzeczy.Jeden musi urwac by drugi miał co robić .
- woblery z Bielska, norbert-10 i bertold12 lubią to
#363 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2014 - 20:13
......... pstrągi reagowały na zawodniczą piąteczkę w wersji złoty kropkowaniec taką jak na Twojej fotce .........
A wiesz Janusz, że w Twoim pudle, na Pucharze Głowatki znalazłem jedną i na domiar ostatnią? Jak stracę w zaczepach..........
Mam nadzieję, że masz je w ciągłej dostępności
#364 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2014 - 20:14
A mi dziś na igiełkę kilka klonków siadło i w postaci przyłowu szczupły taki ponad sześć dyszek. Kijek do 12g i żyłeczka 0.14 ale była jazda.
#365 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2014 - 20:39
Norbert-10 to super że sie wstrzeliłeś z igiełką w klenie .Ja tak miałem w zeszły piatek .W tym tygodniu miałem informacje o tym że igiełka wymiatała klenie na kilku rzeczkach zarówno na południu jak i północy polski .Oczywiście Waldku u mnie każdy woblerek który robię jest dostępny.Nie zwlekaj z zamowieniem bo na tego ostatniego pewnie już czeka jakaś zatopiona wersalka .
- popper, woblery z Bielska i norbert-10 lubią to
#366 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2014 - 18:29
Witam u mnie dziś 2 pstrągi na bączka kleniowego 4 cm. Po stracie wobka więcej rybek nie widziałem, myślałem że złowię jeszcze większego ale wobków brakło . I nie mam fotek . Wszystkie rybki odpłynęły do swoich domków . Pozdrawiam .
1- 39,5
2- 40,5.
#367 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2014 - 16:17
To widzę Rudy że u Ciebie rybki zachowuja się podobnie jak u mnie.Tak samo wszystkie rybki w sobote i niedziele połowilem na woblerek płytko chodzacy.Nie był to "bączek" tylko "igiełka" w wersji plytko chodzącej [na fotce[.Najwiekszym atutem "igiełki'' w tej wersji jest bardzo drobna akcja ogonowa ,lekko wyczuwalna na kiju.Fantastycznie sie sprawdza w okresach kiedy pstragi obżeraja się larwą i nie gonią za ofiarą. .Rójka widelnicy i sporej jętki sprawiła że ryby kompletnie przestały interesowć się przynętami spiningowymi podawanymi w tradycyjny sposób. Jedynym sposobem by sprowokować je do brania było prezentowanie "igiełki'' na tzw. trzymanego w największych bystrzach na wodzie 0,5 m.Złowiłem kilkanaście pstrągów i kleni takich do 35 cm.
P4010197.JPG 77,51 KB 23 Ilość pobrań
#368 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2014 - 22:11
- Maciek Rożniata lubi to
#369 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2014 - 20:47
Witam - dziś u mnie igiełka na braniu jak zlokalizowałem Klenie to siadł mi jeden 42 ale zaraz w drugi rzucie urwałem wobka . Jedynie co mnie ciekawi że tylko te wobki ryby zagryzają a innych nie chcą. A arsenał u mnie jest dość spory .
Obiecałem zdjęcia ale zapomniałem pstryknąć - postaram się poprawić.
Użytkownik Rudy edytował ten post 12 kwiecień 2014 - 20:48
#370 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2014 - 22:32
A pamiętasz Jasiek jak Cię kiedyś prawie zgwałciłem żebyś mi na korpusie z takich bardzo płaskich brzanówek zrobił takie 4,5 cm płytko chodzące, lekko tonące?
Dziś rządziły mimo kiepskiej pogody i wiatru 7m/s!!!
Boleczek po 70 i dwa 50cm jaziątka cała reszta zazwyczaj niezawodnego arsenału mogła zostać z powodzeniem w domu
Ot taki dzień boboka
#371 OFFLINE
Napisano 14 kwiecień 2014 - 17:11
Rudy na pytanie dlaczego tylko biorą na wobki mojej roboty a na inne odpowiedz jest prosta .W moich woblerach zawarta jest wieloletnia wiedza i doświadczenie moje oraz wielu świetnych wędkarzy łowiących nimi i dzielących się swiom doświadczeniem i sugestiami odnośnie ich pracy.Tu nie ma przypadku ,łowne albo nie łowne.Jedyne co pozostaje wędkarzowi to dopasować konkretny model do aktualnie panujących warunków i gustów rybek w danym dniu,tak jak to było wczoraj u Arka .Domyślam się Arku który to model.Wysoka żyletka z przecienioną dupką . .Miałem obawy że będą za agresywne ,Ty powiedziałeś że Twoim reńskim ubottom napewno zasmakują.I znowu miałeś rację. .Właśnie z takich wymian doświadczeń ,nie zasiadania na laurach ,tylko z ciągłej pracy nad ich udoskonalaniem wynika ich łowność.Zachwalać można w nieskończoność jak to się mówi każdy chwali swoje.W przypadku woblerów nawet najlepsze zachwalanie działa do pierwszego zakupu.Jak rybki zweryfikują reklamowaną super łowność ,to już zadne gadanie nie pomoże .
- joker lubi to
#372 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2014 - 20:10
#373 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2014 - 11:27
fgn.jpg 81,41 KB 20 Ilość pobrań
"Bańdziorek" 6,5 cm.Dobry na wszystko.Moja i nie tylko moja ulubiona przynęta sandaczowa działa również na pomorskie pstrągi.Fotkę przesłał mi nasz kolega z forum proszący o anonimowość.Mając świadomość jak łatwo wyrybić małą pstrągową rzeczkę wcale się nie dziwię że nie chce sie chwalić swoim skarbem.Kolega pisze że wczoraj złowił na "Bańdziorka"dwa średniaki po 45cm.Jak na wodę PZW ogólno dostępną dla zjadaczy pstrągów ,gdzie 45 cm.to jeszcze średniak to o tej rzece nie można inaczej powiedzieć jak prawdziwy skarb.
- joker, mazur.t, norbert-10 i 1 inna osoba lubią to
#374 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2014 - 15:53
#375 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2014 - 20:35
Łowienie na Twoje woblery woblery jest bardzo wygodne Sandacze, bolenie,klenie, okonie i szczupaki- wszystko grube ryby na opaskową siódemkę. Mój ulubiony wobler. Pozdrawiam.
#376 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2014 - 12:34
Obiecywałem i obiecywałem i się zebrać nie mogłem. A poza tym zdjęcia takich 35+ niestety tu nie przejdą, a trochę ich połapałem. Mnie za każdym razem igiełki ratują tyłek na pstrągach, żeby nie zejść o kiju. Jak już nie chca żreć niczego to na igiełkę zawsze coś się uwiesi
A klenie połykają tak, że ciężko później je wyciągnąć
#377 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2014 - 15:22
Też się uzależniłem od Widelców, więc witam w klubie . W ubiegłym roku zakupiłem u Pana Janusza wachlarz jego woblerów - wszyscy chwalą, więc decyzja zapadła. I stało się, też zachorowałem. Widły są moim podstawowym orężęm.
Zawodnicza piąteczka i Igiełka - dziś mogę już to stwierdzić - są moimi killerami na mojej dość ubogiej Warcie : bolenie je lubią, klenie je lubią, jazie, szczupły ,okoń, jakiś leszcz też się uwiesi, a i drobiazg też potrafi pogonić i się zapiąć. Cóż, dużo by tu jeszcze pisać : Ślazurek, Brzanówka, Chiciorek, Bączek - każdy z tych woblerów przynosi ryby i co najważniejsze, każda ryba jest w moim zasięgu. Nie ważne jakiego Widła w danej chwili używam - są bardzo uniwersalne,a moja skuteczność wyraźnie wzrosła jak i wielkość łowionych rybek. Poza tym woblery są trwałe, solidnie wykonane i uzbrojone w ostre kotwice.
Tak więc, jestem uzależniony, zadowolony i w każdej miejscówce do której wrzucam Widła, mogę sie spodziewać kontaktu z rybkami, a oto w tym wszystkim przecież chodzi .
Użytkownik kacperek993 edytował ten post 23 kwiecień 2014 - 15:22
#378 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2014 - 15:42
Dzięki Kanon 123 i januszche za miłe słowo.Siudemeczka płytko chodząca to faktycznie super uniwersal na rzeki .Często łowię na ten model ale najczęściej na przemian z "Bańdziorkiem" czy "zawodniczą piąteczką"którymi mogę grzebnąć głębiej przy wysokiej burcie czy na spokojnej głębokiej wodzie za główką.U mnie bartolomeo przynajmniej od 3 tygodni tak jak i u Ciebie "igiełka"ratuje dupę .Na bystrzach płytko chodząca na płaniach taka jak na Twoim zdjęciu.Na równi biorą pstrągi i klenie.Mam ten sam problem z kleniami.Zadnego pukania ,odprowadzania, jak jest to wali tak że z pyska wystaje tylko agrafka.
#379 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2014 - 15:51
Kacperek 993 witam w klubie !!! .
#380 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2014 - 17:14
Mam zamiar zadomowić się tu na stałe .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych