Czy ktoś z Szanownych Kolegów łowił na w/w rzece? Może o niej coś powiedzieć? Okazało się że mogę spędzić nad nią trochę czasu i jestem ciekawy opinii.

Rzeka Czarna Konecka
Napisano 08 maj 2013 - 11:43
Napisano 08 maj 2013 - 14:47
W którym będziesz dokładnie miejscu ??
Jeśli nie rzeka to tereny koneckie mogą być dobrą bazą na wypadu w kilka innych stron
Napisano 08 maj 2013 - 17:19
W tej kolejności : stacjonarne wyrzutki z mutrą i robakiem , nieliczni siatkarze , weekendowi elektrycy , no ale też także , zwłaszcza wiosną , nieco drobnych jazi , kleni i niezłych uklei , dla naszej pociechy
Napisano 08 maj 2013 - 18:00
Sławek Oppeln Bronikowski, on 08 May 2013 - 16:19, said:
W tej kolejności : stacjonarne wyrzutki z mutrą i robakiem , nieliczni siatkarze , weekendowi elektrycy , no ale też także , zwłaszcza wiosną , nieco drobnych jazi , kleni i niezłych uklei , dla naszej pociechy
Czyli jak nieliczni siatkarze i tylko łyk - endowi elektrycy, znaczy że rzeka jeszcze rybna i wędkarzy szczęściem darząca.
Pamiętam piękną Grabię z końca lat '80 i początku '90. Ptak śpiewał, bydełko nieopodal na polu ryczało a do obrotówki co i raz albo okonek albo szczupaczek się podnosił z dołka. Potem jakoś tak ptak dalej śpiewał, bydełko ryczało i tylko dołki opustoszały. Mówili że nie tylko weekendowi elektrycy ale nawet tacy codzienni jeden za drugim brzegiem chadzali. Do spółki z siatkarzami. Zaś mutry z robalem ponoć całe wsie na komendę do wody ciepały. Podobno z nędzy i głodujących dzieci. Tak słyszałem, panie. Teraz zaś nie wiem co tam się dzieje, daaawno nie byłem bo i po co?
Napisano 10 maj 2013 - 12:37
Sławek Oppeln Bronikowski, on 08 May 2013 - 16:19, said:
Slawek, co do siatkarzy to zalezy w jakiej okolicy, w mojej jest ich calkiem sporo...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych