W tej sytuacji to chyba tylko "skośne oczka" ze swoja techonolgia mogą pomóc
Użytkownik Mariano Italiano edytował ten post 11 maj 2013 - 13:08
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 11 maj 2013 - 13:05
W tej sytuacji to chyba tylko "skośne oczka" ze swoja techonolgia mogą pomóc
Użytkownik Mariano Italiano edytował ten post 11 maj 2013 - 13:08
Napisano 11 maj 2013 - 13:07
A mądrale zawsze mają ten sam problem,- stara i utarta droga w nowe miejsce ich nigdy nie zaprowadzi
Tak to jest na każdym z for w którch uczestniczyłem. Ba.... nawet w okolicach 00r na pl.rec.foto "wygi grupowe" kpiną odpowiadali.
Użytkownik krzychun edytował ten post 11 maj 2013 - 14:44
Napisano 11 maj 2013 - 13:36
Smutne i takie bardzo nasze-polskie, że zawsze muszą być jacyś My i Oni i ten niewidzialny ale odczuwalny mur w tym przypadku zbudowany z kpiny co ma robić za elokwentny humor...
Napisano 11 maj 2013 - 13:44
a może p-line jest 6,5 lb ?? zobacz tu
http://www.aspius.pl...e-spectrex.html
mam taka chyba 13 lb i naprawde dobra
Napisano 11 maj 2013 - 13:47
jeszcze przychodzi mi takie cos do głowy i zaczyna sie od 0,03
techron
http://allegro.pl/pl...3175025968.html
Napisano 11 maj 2013 - 14:50
Wiem, że to kompletnie niezależne tematy, ale mam jakiś uraz do p-line przez żyłki. Plecionka może jest ok, ale już mi się nie chce sprawdzać.
Do przetestowania wezmę chyba tego Techrona (ale którego? takie podziałki, że bądź tu mądry), lub Sufixa 832 - podobno dobra (?).
Napisano 11 maj 2013 - 15:02
o techrona zayptaj Joziego powinien cos wiedziec bo misie cos zdaje że mi o niej opowiadał kiedyś... p-line wg mnie dobry ale rozumiem że możesz mieć uraz sufixa nie miałem chyba więc nie pomoge, ale polecam za to nadal streena 8 lb, wabiki będą latały bardzo fajnie,
Napisano 11 maj 2013 - 15:03
... lub Sufixa 832 - podobno dobra (?).
Na początku owszem, po miesiącu strzela gdzie popadnie. Już wolę plecionkopodobne fajerlinki od niej, też się siepią, też trzeba węzła pilnować i wiązać bufor z fluorocarbonu za to tańsze są i lepiej znoszą łowienie obrotówkami.
Napisano 11 maj 2013 - 16:38
Z takich w miarę cieniutkich plecionek używam od początku sezonu Savage Gear Adrenaline w kolorze szaro-czarnym, o podawanej mniej więcej katalogowej średnicy 0.10 i faktycznie jest bardzo cienka, a przy tym naprawdę okrągła w porównaniu do innych linek. Bardzo dobra wytrzymałość i nie trzeba jej wiązać jakimś super nietuzinkowym węzłem co by tą wytrzymałość trzymała. Ogólnie jestem bardzo zadowolony.
Napisano 11 maj 2013 - 17:50
Napisano 11 maj 2013 - 18:03
Witam
Mam p-line 6.5 lb raczej sobie odpuść .
Techron będzie lepszy .
Napisano 11 maj 2013 - 18:30
Kurczę,jeżeli cena bez znaczenia,to bierz varivasa.Ponad dwie stówki za motek,ale 10 lbs wydaje się podobna,albo i nawet cieńsza od czerwonego pp5lbs-tegonze względu na kolor używam pod okonie z głębokich spadów,pp traci kolor,końcówka się strzępi i troszkę szumi,ale też jest git i wytrzymuje w granicy deklarowanej wytrzymałości.Za to cztery razy droższy varivas-to jest top,nie mam obiekcji,miekki,śliski,nie szumi,mega cienki i super wytrzymały,kup,spróbuj,będziesz zadowolony.
Katuję drugi sezon i zakupię tego varivasa też w większych średnicach/wytrzymałościech,bo wg mnie to najlepsze pletka
jaka jest.Zaoszczędzisz na nerwach,żyłkach i tanich pletkach,co się plączą,chachmęcą i rozłażą.A na bolki będzie git,ja tym
varivasem śmigam i klenie i pstrągi w zakrzaczonych miejscach,a przy okazji wezmę z castem na bolki.
Użytkownik chrzanek edytował ten post 11 maj 2013 - 18:49
Napisano 11 maj 2013 - 18:52
Chrzanek, a gdzie na szybko to kupię? Trzeba ciągnąć przez wielka wodę/duży ląd?
Napisano 11 maj 2013 - 19:02
Przez wielką wodę to szpulki nie warto ciągnąć
a u nas na forum jest u Mefisto,dla mnie kolega na ebayu brał na podpinkę do dużch zakupów,ale u nas bym brał
od MefistoFishing,bo brałem już kilka rzeczy i przesyłka błyskawicą,a towar zawsze świeży i pewny
pozdrawiam,Adrian
Napisano 11 maj 2013 - 19:13
szpulka dostępna jest http://www.mefistofi...2013-p-908.html
ale weź wejdź na sklepik forum,taniej dla kolegów z forum ,a ja jednak Cię oszukałem,sorki,nie ma 10 lbs,ta co mam to O,8 czyli 16 lbs,ale nie zmienia faktu,że ma faktyczną średnicę,a nie przekrój poprzeczny i to ok.0,14 mm
Napisano 11 maj 2013 - 19:45
Napisałem do brata, ażeby poszukał czegoś na obczyźnie.
Napisano 11 maj 2013 - 20:02
W Aspisie masz przyzwoitą plećke Stren Sonic Braid10lb i wizualnie jest cieńsza niż PP 5lb.
Użytkownik Karol Krause edytował ten post 11 maj 2013 - 20:03
Napisano 11 maj 2013 - 23:35
Od roku używam Fireline 4 lb ...... w porównaniu z żyłką 0,16 .... noooo nie ma porównania. Niedawno bez problemu wyciągnąłem na nią jazia 40 cm, na zaczepach wydaje mi się mocniejsza niż wcześniej używana żyłka 0,18 Robinson Primera ...... i wygląda naprawdę "cienko".
Napisano 12 maj 2013 - 07:00
Krzychun, nie używałem jej do spinningu, ale używam od lat jako przypon do łowienia na koszyk i tylko jej: Kamatsu Techron 0.05mm (nie wdając się, czy plecionka raktycznie ma przekrój). Wiosną miewałem przyłowy ponad metrowych sumów i wszystkie były wyholowane, a oglądałem inne 0.05 - wszystkie były grubsze. Jest jak włos.
Napisano 12 maj 2013 - 15:08
Kupiłem na ebay Power Strike 4lb. Suwmiarka pokazuje 0,16 Mierzyłem nową linkę na szpuli fabrycznej. Jest bardzo zwięzła (na razie) więc pomiar dość dokładny. Niby sporo... a na oko wydaje się dość cienka.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych