ale musisz przyznać że technikę rzutową ma elegancką
Najnowsza nowość DAIWA TATULA
#141 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2013 - 22:32
- szczupak1 lubi to
#142 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2013 - 22:39
Raczej nie. To super maszynka sprzed lat. Wtedy jeszcze ksiegowych nie było
Hahaha, dokładnie, księgowość jest mocno dokuczliwa:-) Mam to samo, mój wydział księgowy powoli nawet się uczy co ile może kosztować, dziękuję Ci Internecie...
Tak czy inaczej nadal nie ma konkretów jak kręcioł się sprawuje w boju. Więc może poczekajmy aż ktoś go dobrze przeora, wtedy będzie wiadomo z czym to zjeść. Moim zdaniem Daiwa nie strzela sobie sama w kolano i nie wypuszcza maszynki za 600 pln która miałaby pobić - na przykład - zilliona. Ci goście dobrze wiedzą co robią, nie wypuszczają czegoś bez uzasadnionych korzyści materialnych. Polityka sprzedaży to jedno, a rzeczywisty efekt i stosunek jakości do ceny to sprawa kompletnie inna. także sorry zwolennicy Tatulki, jestem dość sceptycznie do niej nastawiony. Tudzież chętnie mile się zaskoczę;-)
#143 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2013 - 22:54
Nom, masz rację. Chociaż pewnie tamtejsze drapieżniki są dużo agresywniejsze i jest ich o wiele więcej (wnioskuję po innych jego filmikach). Wrzuciłem to tylko dlatego, bo występuje tutaj Daiwa Tatula. Zresztą, nie znam się, zestaw castingowy mam od 5 dni, i złowiłem na niego tylko 3 ryby
#144 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2013 - 23:12
I tak niezła średnia
#145 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2013 - 04:48
tatulla nie ma strzelac zillonowi w kolano - została wypuszczona aby strzelic w łeb dla currado
- szczupak1 lubi to
#146 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2013 - 06:57
Czyli że nie kupujesz multików poniżej 2000 PLN ;> ?
nie.... stwierdzilem ze bez dostakowych multikow i wedek (w tym roku kuplem 5 patykow) też sobie jakoś poradze, natomiast coraz bardziej wkurza mnie brak silnika i jednostki plywajacej. wiec plan sie realizuje... Ponton w sumie jest... Silnik stoi w garazu...
do pewnych decyzji trzeba dorosnac... albo po prostu trafić mega okazje
#147 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2013 - 23:00
nie.... stwierdzilem ze bez dostakowych multikow i wedek (w tym roku kuplem 5 patykow) też sobie jakoś poradze, natomiast coraz bardziej wkurza mnie brak silnika i jednostki plywajacej. wiec plan sie realizuje... Ponton w sumie jest... Silnik stoi w garazu...
do pewnych decyzji trzeba dorosnac... albo po prostu trafić mega okazje
Po co Ci silnik przy naszym klimacie (zwłaszcza teraz) wystraczy maszt i żagiel xD
#148 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2013 - 08:01
majać zapiety silnik do sterowania wystarczy jedna ręka. Przy omasztowaniu może nie być już tak kolorowo
#149 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2013 - 08:42
zillionowi jeszcze dlugo zadna inna daiwa, ani shimano, nie strzeli w kolano
- Guzu lubi to
#150 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2013 - 09:50
podobnie jak Lunie
#151 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2013 - 10:11
Jak Lunie -to będzie mokro
- sucks_one i Negra lubią to
#152 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2013 - 10:44
zillionowi jeszcze dlugo zadna inna daiwa, ani shimano, nie strzeli w kolano
Wiem, że się mało znam i pewnie sie narażę, ale mam przed sobą trzy Daiwy - Alphasa, Zilliona Type R i Tatulę . Na pierwszy rzut oka wszystkie dobrze spasowane, ładnie kręcą. Szpulki o zblizonej wadze. Tyle , że w Zillionie najwęższa.
Alphasem i Tatulą rzucałem - Revo wysiada. Załóżmy, że mam 1500,00 na młynek. Nie wybrałbym Zilliona....... Alphas 600-700 zł , Tatula 550-600 a Zillion R 1500 zł. To 2-3 razy więcej od tańszych modeli. Dla mnie bez sensu.
- szczupak1 lubi to
#153 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2013 - 10:51
a gdybyś mogl miec zilliona inshore za 800 pln? wybor nadal taki sam?
#154 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2013 - 20:50
Gadajta se co chceta ! Wasza Luna może CC najwyżej buty wyczyścić. A Tatule, Zilliony etc mogą takoż zrobic Starym Chronarchom(np B czy BSV) czy nowemu Antkowi
U.
P.S.: żeby nie było, ze nie wiem o czym gadam mam wszystkie w/w oprócz Tatuli i Luny(miałem)
Użytkownik Ugly edytował ten post 06 grudzień 2013 - 20:53
- Mirek* lubi to
#155 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2013 - 21:11
Andrzeju mowisz Revo wysiada.. a rzucałeś MgXtreme ? Dla mnie to zupełny kosmos... Nie mam porównania bo nie miałem w ręce Zilliona, ale dla mnie stoi na równo z Ryoga..
#156 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2013 - 22:15
Ja nie muszę mieć dopieszczonych multików. Ja multikiem to tylko jerki rzucam. Ważna moc i szeroka szpula. Duże przełożenie.
Luna odpada - ciężka i wolna. Poza tym nie lubię okragłych.
#157 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2013 - 22:20
Ja nie muszę mieć dopieszczonych multików. Ja multikiem to tylko jerki rzucam. Ważna moc i szeroka szpula. Duże przełożenie.
Luna odpada - ciężka i wolna. Poza tym nie lubię okragłych.
Ale jaka ładna... A jak by jeszcze miała line alarm to nie istniałby dla mnie żaden inny młynek do trollingu
#158 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2013 - 22:23
Ta większa z tego co wiem ma. I do trolla chętnie moze ja kiedys zakupię.
- Artur43 lubi to
#159 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2013 - 05:50
Tylko nie zapomnijcie sprawdzić czy razem z kołowrotkiem dostajecie paragon i upewnijcie się czy zakupiony sprzęt jest należycie wymoczony w wannie Pana Czesia. ( co jak wiadomo , jest gwarancją najwyższej jakości produktu ).
Użytkownik samwieszkto edytował ten post 09 grudzień 2013 - 05:51
#160 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2013 - 13:35
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych