Sklepy wedkarskie w W-wie
Napisano 21 listopad 2007 - 16:08

Napisano 21 listopad 2007 - 16:20

Bass dość dużo sprzętu wędkarskiego jest w czym wybierać co do wedzisk czy kołowrotków to troszkę zawyżone ceny ale ujdą jeszcze.
Pozdrawiam
Slider
Napisano 21 listopad 2007 - 16:21
Poniżej lista sklepów, które odwiedzam najczęściej (kolejność przypadkowa):
- Bass, Wolska 82
- WMH, Wybrzeże Gdyńskie 2
- Musky, Modzelewskiego (tylko przynety spiningowe - bardzo bogaty wybór)
oraz z mniejszych:
- U Zbyszka, Deotymy
- Jerk, Twarda
- Ochotka, Grochowska
Od jakiegoś czasu kupuję coraz więcej w sklepach internetowych poza krajem.
Pozdrawiam,
P.
Napisano 21 listopad 2007 - 16:30
Napisano 21 listopad 2007 - 18:58
Napisano 21 listopad 2007 - 22:34

1. WMH, Wybrzeże Gdyńskie 2 -> bardzo duży asortyment, samoobsługa, ale też fajna obsługa sprzedawców-doradców (jeśli się poprosi o pomoc - nie ma problemu), szczególnie taki niepozorny kolega, doradzający w kwestii spinningu, łowiący na Wiśle. Podchodzi praktycznie do tematu i nie wciska kitu. No i BAAARDZO fajna Pani w kasie - to też ważne, że było sympatycznie, jak się wydaje swoje pieniążki

2. Jerk, Twarda -> sklep wciąż rozwijający się, z silnym pozytywnym zboczeniem spinningowym i nowoczesnym podejściem do spinningu (i bardzo dobrze). Duży wybór sprzętu castingowego oraz sprzętu od rodbuilderów (szczególnie od p. Irka Matuszewskiego). Nie przesadzę chyba, jeśli napiszę, że sklep bliski naszemu Forum. Zresztą chyba nieprzypadkowo nasze warszawskie spotkania odbywają się właśnie tam

3. Rapa, przy ul. Modlińskiej - mały sklepik, ale właściciel (Piotr Kozłowski) to zapalony spinningista i dużo o rzecznym łowieniu wie. Zresztą przewinął się u nas na Forum. Podchodzi elastycznie do tematu i stara się klientowi pomóc - mi np. kiedyś oferował sprowadzenie danego sprzętu, którego akurat na stanie w danej chwili nie miał.
Sklepy, które mnie rozczarowały:
- Musky, Modzelewskiego - faktycznie bardzo bogaty wybór przynęt spinningowych, szczególnie woblerów polskich indywidualnych wytwórców. Minusy: wg mnie bardzo wysokie ceny i za moich tam wizyt obsługa była fatalna -> czasami obsługiwali mnie i reagowali na prośbę o pomoc z wyraźną niechęcią - a mnie takie podejście bardzo odrzuca, ale może jestem drażliwy

- Bass, Wolska - również bardzo bogaty wybór sprzętu, szczególnie kijów i przynęt spinningowych. Ale podejście obsługi, a szczególnie Panów w baraczku z kijami i kołowrotkami, również mnie odstraszyło od tego sklepu. Na przynętach i akcesoriach jest dużo lepiej. Ceny jedne z niższych.
Reasumując - kije staram się kupować z rynku wtórnego lub od rodbuilderów; kołowrotków od jakiegoś czasu na ebay albo w sklepach internetowych poza krajem; przynęty również poza krajem lub w sklepach 1-2 lub Bass; dodatkowe gadżety (plecionki, agrafki, itp.) - poza krajem lub w sklepach 1-2 lub Bass.
Podkreślam, że ww. ocena jest subiektywna i najlepiej niech każdy sprawdza sam

Napisano 21 listopad 2007 - 22:49
www.allegro.pl
w zasadzie jedyny w PL, gdzie robie zakupy w miare regularnie.
W takich z lada, obsluga i brakami w asortymencie to nie bywam (chyba juz ze 2 lata). Tak zdrowiej

Guzu
Napisano 21 listopad 2007 - 23:12
No i BAAARDZO fajna Pani w kasie
BAAARDZO POTWIERDZAM
no i allegro tanio i z dostawa do domu

Napisano 21 listopad 2007 - 23:26
Piotra znam osobiście i dość często razem łowimy. Jest to zapalony wędkarz, który na Wiśle mógłby wręcz mieszkać. Mimo że sklepik nie jest duży jest licznie odwiedzany przez wędkarzy chyba głównie przez osobę Piotra który nie jest zwykłym sprzedawcą, ale przede wszystkim wędkarzem podobnie jak jego pracownik Karol.
To czego nie mogę kupić w Rapie zamawiam przez internet.
Napisano 22 listopad 2007 - 09:35
Najtaniej i przyzwoity wybór - Leclerc Jerozolimskie.
Osławionym Jerkiem niestety zdążyłem się już rozczarować

Napisano 22 listopad 2007 - 09:53
+ za bogaty wybór przynęt
Jerk - kiedyś kupiłem u nich wędkę, która jednak b. szybko uległa awarii (nie z mojej przyczyny). Oddałem ją do serwisu w jerku. Naprawa baaardzo się przedłużała, więc jerk wymienił mi ją na nową (troszeczkę inny model) i powiedział, że z tamtą już sami będą dalej się męczyć
Duży + za podejście do klienta
Plus zakupy via Internet (zwłaszcza droższy sprzęt)
Napisano 22 listopad 2007 - 10:49
ebay.co.uk
ebay.de
Dokładnie w tej kolejności.
W sklepach nie wirtualnych przestałem bywać. Nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto.
Jeśli Lowrance X-125 z wysyłką kosztuje w USA 750 zet a w Bassie 1550 zet to wnioski nasuwają się same.
Napisano 22 listopad 2007 - 12:17
Napisano 22 listopad 2007 - 12:28
Rapa na Modlińskiej za to samo co wyżej.
WMH duży asortyment ale czasem z cenami przeginają, ostatnio szukałem kija sumowego, u nich za mój kijek chcieli prawie 400 pln, na twardej 230.
Napisano 22 listopad 2007 - 13:53
Kapitalizm XIX wieku w dobie internetu, samochodow i ...komunikacji miejskiej ma krotkie nozki

Guzu
Napisano 22 listopad 2007 - 23:18
Napisano 25 listopad 2007 - 13:48
Trzeba przyznać że coraz szerzą i już niezłą ofertę mają sklepy KAKADU, zwłaszczca w Arkadii i na Wileńskim. Często tam robię zakupy
Napisano 25 listopad 2007 - 15:24
Napisano 25 listopad 2007 - 18:04
- Leclerc przy al. Jerozolimskich - obsługa w porządku, ale jerzeli chodzi o zatowarowanie sklepu to według mnie bardzo mały wybór, ale jeżeli jest to co właśnie chcemy kupić to ceny są niskie w porównaniu do reszty sklepów.
- BASS - tam to nielubie jeździć, duży wybór sprzętu to fakt, ale obsługa: za każdym razem kiedy tam byłem to miałem wrażenie, że sprzedawcy pracują tam za karę, osobiście unikam tego sklepu.
Napisano 25 listopad 2007 - 18:23
WMH (atmosfera), Jerk (dwa piękne kijki tam zakupione) i Profishing (ten na Smolnej - sentyment), Ochotka 102 (miło).
Pzdr. Kryst

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych