Piekny podbieraj czym chcesz te rybki, i nie przejmuj się pozdrawiam Ja lowie je na lodzie w Skandynawi najlepiej biora na smukle sredne,srebne blystki typu sielawowego
#41 OFFLINE
Napisano 20 wrzesień 2014 - 20:27
#42 OFFLINE
Napisano 20 wrzesień 2014 - 20:54
fajna rybka, dla mnie zawsze była trochę tajemnicza i nigdy jeszcze nie było mi dane złowić marmurka
#43 OFFLINE
#44 OFFLINE
Napisano 25 maj 2015 - 23:55
#45 OFFLINE
Napisano 26 maj 2015 - 09:07
#46 OFFLINE
Napisano 26 maj 2015 - 09:17
Piekny mietus
#47 OFFLINE
#48 OFFLINE
Napisano 12 październik 2015 - 12:06
Witam,
zacząłem się zastanawiać, czy można je łowić z powodzeniem na przynęty sztuczne.
Do tej pory natrafiłem w sieci na kilka sztuk złowionych metodą spinningową, ale to były raczej przyłowy.
Ma ktoś jakieś doświadczenie z marmurkami?
Pozdrawiam.
#49 OFFLINE
Napisano 12 październik 2015 - 14:01
mój znajomy łapał na rybki pod lodowe na spining z opadu,miał efekty:)
#50 OFFLINE
Napisano 12 październik 2015 - 18:29
Dzięki za link, nie mam pojęcia. Dlaczego mi nie wyszukało.
Abstrachując od składni Twojej wypowiedzi ,
mamy do czynienia z ciekawostką: wyszukiwarka nie widzi nic pod hasłem "miętus", natomiast "mietus" czyni cuda.....
#51 OFFLINE
Napisano 12 październik 2015 - 20:26
Faktycznie, składnia wyszła śmiesznie Ale wybaczcie, byłem już odmóżdżony po porannym projektowaniu systemu rozliczeń.
Troszę szperałem na stronach angielskojęzycznych i wygląda na to, że mam kolejny cel spinningowy
Krzysztofie, łowiłeś je jeszcze w innych miejscach? Czy tylko na tym kamiennym blacie?
- Bolesław lubi to
#52 OFFLINE
Napisano 13 październik 2015 - 06:47
Stały na kamiennym blacie,zdala od kantów i najlepsze efekty miałem na wleczonego z lekkim podbiciem.
#53 OFFLINE
Napisano 13 październik 2015 - 07:19
Piotrek, chyba możesz poćwiczyć miętusy na spina ale chyba właśnie jako przyłów. Pamiętam sprzed lat że ktoś złowił prawie metrowego węgorza na małą wahadłówkę i to na dodatek w upalne południe,a mnie się trafił coś ok. 8kg karp też na małe wahadło.
#54 OFFLINE
Napisano 19 październik 2015 - 15:21
A czemu przylow? A US bez problemu lowia mietusy na spina. U nas jest ten problem ze jest ich malo i nikt specjalnie nie rusza pospiningowac za nimi.
- chulo i jakubbp lubią to
#55 OFFLINE
Napisano 19 październik 2015 - 15:25
#56 OFFLINE
Napisano 19 październik 2015 - 15:31
A tu taki ciekawy filmik jak sie zachowuja pod woda Nie wiem jak droshot, ale pewnie vertical lepszy.
- chulo lubi to
#57 OFFLINE
Napisano 19 październik 2015 - 17:04
w którejś ze starszych gazet wędkarskich był artykuł o miętusach na spining, na dunajcu... z tego co pamiętam: celowe i powtarzalne łowienie - przynęta koniecznie blisko dna - zdecydowanie najskuteczniejszy był jig nasączony jakimś środkiem zapachowym - bez zapachu nie było brań (lub,prawie nie było) - jig był najtrwalszym nośnikiem zapachu i stąd skuteczność... ale i tak najważniejsza jest woda z odpowiednio dużymi miętusami:)
powodzenia!
#58 OFFLINE
Napisano 19 październik 2015 - 18:32
Spokojnie mozna nastawiac sie na mietusy ze spiningiem ,pod warunkiem ze sa
Ja najlepsze efekty mialem na bialy podwojny ogonek.
Jesienia im mocniej wialo tym lepiej.
Okonie nie krecily sie w miejscach w ktorych braly mietusy.
#59 OFFLINE
Napisano 19 październik 2015 - 19:41
Spokojnie mozna nastawiac sie na mietusy ze spiningiem ,pod warunkiem ze sa
Ja najlepsze efekty mialem na bialy podwojny ogonek.
Jesienia im mocniej wialo tym lepiej.
Okonie nie krecily sie w miejscach w ktorych braly mietusy.
Powiedz mi jak je znajdywales? Byly w najglebszych partiach wody czy plytkich, moze gorki? Bo uwazam ze znalezieniem ich bedzie kluczowe do sukcesu, jak juz bede wiedzial ze sa, wtedy mozna probowac tego co sie ma w pudelkach.
- azhek lubi to
#60 OFFLINE
Napisano 19 październik 2015 - 19:46
Sorka wlasnie doczytalem na poczatku watku, link do Twojego posta. Czyli jednak gleboko.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych