witam !!!!!!!!! łowie dużo sandaczy w nocy często trafiają się miętusy na woblery rapali 11cm - jak był ich dzień w ciągu dwóch godzin trafiały się trzy sztuki -wszystkie brały na końcowym odcinku prowadzenia woblera czyli na 4-5 m od szczytówki - łowisko ; kamienna główka !!!!!!!! {wszystkie wróciły do wody} kolesie co łowią z łódek dużo miętusów mieli na gumy ! pozdrawiam!!!!!!!!
#61 OFFLINE
Napisano 25 październik 2015 - 23:30
#62 OFFLINE
Napisano 28 grudzień 2015 - 13:32
Mi udało się złowić kilka marmurków na ciężką wahadłóweczkę.Najczęstsze brania przy opadzie- niestety mankament- straty przeogromne w sprzęcie. Obecnie stosuje plecionkę i jest lepiej. W nieznanych miejscach stosuje paprochy. Najczęściej jednak są to przyłowy.
#63 OFFLINE
Napisano 28 grudzień 2015 - 13:50
Na jez. Drawsko też kilku panów ostatnio złowiło kilka miętusów na gumki w wolnym opadzie.
#64 OFFLINE
Napisano 24 luty 2016 - 20:37
widziałem na filmie jak w Finlandii łapią miętusy na gumę!
#65 OFFLINE
Napisano 26 maj 2017 - 09:45
Może ktoś się orientuje, czy ta piękna i zagadkowa ryba jest na poznańskim odcinku Warty?
#66 OFFLINE
Napisano 26 maj 2017 - 21:37
miętus to super rybka, ale coraz mniej osób wie jak je złowić,bo o formach niedozwolonych nie powiem
Użytkownik Delbanka edytował ten post 26 maj 2017 - 21:38
#67 OFFLINE
Napisano 26 maj 2017 - 22:15
Może ktoś się orientuje, czy ta piękna i zagadkowa ryba jest na poznańskim odcinku Warty?
powyżej poznania na 100% , przypuszczam ze na betonach również
- Dokuś lubi to
#68 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2017 - 21:55
Spiningując na Wieprzu poniżej Tarnogóry zahaczyłem zaczep. Wyciągnołem starego gumowca, w którym mieszkał mietus ok 30 cm. Rybka wróciła do wody, ale jej domek powędrował do kontenera na śmieci.
- Guzu, chulo, godski i 9 innych osób lubią to
#69 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2017 - 18:30
- hm62, BOB, Franc i 1 inna osoba lubią to
#70 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2017 - 20:24
#71 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2017 - 20:26
No pewnie, znajomi kiedyś co roku w styczniu chodzili na nocki na miętusy, co prawda żadnego nie złowili
- Doman lubi to
#72 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2017 - 23:52
Ja tydzień temu złowiłem małego miętusa na spining na Odrze w Szczecinie. Zassał do połowy pomarańczowe kopyto fishhunter na główce 25g. Nie wiem jakie jest minimum forumowe miętusa do wrzucania zdjęć bo dodałbym fotkę
#73 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2017 - 00:20
Miętusa metodą spinningową nie złowiłem ale zdarzyło mi się łowić z pełną premedytacją,nocą te ciekawe i piękne ryby gruntówką .
#74 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2017 - 13:01
Ja tydzień temu złowiłem małego miętusa na spining na Odrze w Szczecinie. Zassał do połowy pomarańczowe kopyto fishhunter na główce 25g. Nie wiem jakie jest minimum forumowe miętusa do wrzucania zdjęć bo dodałbym fotkę
Jak mial wymiar ochronny to wstawiaj.
#75 OFFLINE
Napisano 24 grudzień 2017 - 11:06
257.jpg 50,35 KB 30 Ilość pobrań Czasami trafiają sie takie perełki ,ten mógł oscylowac koło rekordu polski ..nie ważony chyba ,
zdjecie dostałem od znajomego , twarz zamazałem bo może łowca sobie nie życzy upubliczniena wizerunku ,jesli jest na Jerku ,pewnie sie pozna
- Z Olsztyna, Krzysiek P, Alexspin i 1 inna osoba lubią to
#76 OFFLINE
Napisano 24 grudzień 2017 - 12:12
Piękny leniuch,dawniej nad Dunajcem w okolicach Nowego Sącza to wędkarz przy wędkarzu za miętowym siedział ,świeczki w słoikach się świeciły a teraz ani świeczek ani wędkarzy i chyba ani też miętowych a szkoda bo tak jakoś przyjemniej było A jeśli chodzi o spining to raz znajomy złowił miętusa z urwaną obrotówką jedyneczką mepsa i zaczepił go kotwiczką od woblera za koluszko u tej obrotówki i nie była to wigilia Dużo zdrowia dla wszystkich z jerkbaita
#77 OFFLINE
Napisano 24 grudzień 2017 - 23:08
#78 ONLINE
Napisano 24 grudzień 2017 - 23:40
Tomek
- homax lubi to
#79 OFFLINE
Napisano 15 lipiec 2018 - 13:26
Załączone pliki
- Dedo, maykel, Del Toro i 5 innych osób lubią to
#80 OFFLINE
Napisano 15 lipiec 2018 - 14:11
Krzysztofie, wielkie uznanie, gratulacje...
Wedle mojej skromnej wiedzy, miętus żeruje od zmierzchu do świtu i w zimnej wodzie, więc najbardziej prawdopodobne złowienie w miesiącach XI-III. W tym okresie jego żarłoczność osiąga zenit i połyka wszystko co się rusza przed jego pyskiem.
Wyłączając trzy miesiące okresu ochronnego pozostają XI i III. Celowo nie ma się co na tę rybkę nastawiać, raczej zdarza się jako przyłów. Szanse na złowienie zwiększa nasączenie gumy smrodliwym atraktorem.
A propos, czy ktoś zna wody występowania miętusa w okręgach piotrkowskim, częstochowskim i sieradzkim?
- Z Olsztyna lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych